25 Nis 2016

Yatak ve bazalar


 Uyku konforu, günlük hayatınızı sağlıklı ve stressiz geçirmenizi sağlayan çok önemli bir etkendir. Şu anki teknoloji ve ürünlerle sınırsız uyku konforu sunan firmalar şıklığa, pratikliğe ya da bireysel ihtiyaçlara hitap edecek bazalar da üretmekten geri kalmıyorlar. Yani aradığınız konforun yanında kalite ve tasarımı da aynı yerde bulabiliyorsunuz.
Halen yeni evlerine yerleşmeye çalışan annem ve babam için baza fiyatları sorgularken Yatsan'da uyku kalitesi ile ilgili çok ilginç bilgilere rastladım. Açıkçası deve tüyünün kumaşa belirli oranlarda dokunduğunda daha çok ısınan malzemeler elde ettiklerinden tutun da, ipek karışımı ile dokunan baza malzemeleri ile kişilerin uykuda terleme sorunlarını önlediklerini, üstelik tek yatağın iki yüzünün bu farklı dokularla dokunarak kullanıcıların, konforu farklı mevsimlerde aynı yatakla yakalamalarına yönelik tasarladıkları anlatılıyordu bilgi bankalarına. Çok şaşırdım okuduklarım karşısında. Açıkçası, sık sık baza ya da yatak fiyatları araştırılmadığından, yatak ve baza teknolojisine ne kadar uzak kalındabildiğini anladım ya da teknoloji gerçekten artık uçarak ilerliyor ve tüketim hızımızının çok üstünde bir devirle gelişiyor belli ki. Neyse ki Yatsan'ın sayfasında aradığım her şey ile ilgili detaylı bilgiye ulaştım ve satın alıma karar vermeden önce ihtiyacımıza yönelik baza ve yataklara kendimiz de karar verebileceğiz.
Bazaların fiyatları tasarımlarındaki teknoloji ile değişse de çeşitli kullanım amaçlarına göre çok farklı modelleri var. Genellikle benim ve ailemin en çok dikkat ettiği konu güvenliktir, baza açıldığında düşüp kaza olma olasılığı sanırım artık yeni teknoloji ile söz konusu bile değil. Öte yandan bazaların dış kaplaması, deriden tutun da istediğiniz malzeme ile hazırlanabiliyor. Bu da hanımlar için işin önemli kısımlarından biri çünkü yatak odası dekorasyonunun en büyük parçalarından birinden bahsediyoruz nihayetinde. Tabi ki fonksiyonel olanları benim tercihim, örneğin bazaya yedek yastıkları saklayabiliyor olmak benim için avantaj sayılırken, bazı bazalardaki ek yay sistemi de yatağın konfor performansını arttırıyor. Artık seçim tamamen kullanıcının. Ben şimdilik hala sitede incelemedeyim...
Bir kaç satır yazıp haber vermeden edemedim.


Hiç yorum yok :