29 Nis 2016

Dergileri Özleyenler



İnternet çıkınca şöyle bir dergi yaprağının kuşe kağıdını parmağımızı nemlendirip çevirmenin tadından da mahrum kaldık. Oysa ben lisede iken arkadaşlarımla bir arada, yatılı okul yatakhanesinde bu dergilerin sayfalarında gezinirdim hep. İlk moda kavramıyla tanıştığımız sayfalardı onlar. Yazıları okuyup okuyup okul üniformasından bir gün kurtulmanın hayalini kurardık. O kadar istedim ki kendi tarzımda giyinmeyi, sonrasında iş hayatında bile eleştirildim kullandığım renkler ve iddialı modellerden dolayı oysa kısacık hayatımı üç kuruş için köle gibi geçirip modasız yaşayamazdım. Ne demişler; " Hayat modasız yaşanılamayacak kadar kısa." İşte böyle düşündük o zamanlar Elle dergisini okuyunca. Şimdi ise elle.com.tr bir tıkla bize internette yakınken akıllı telefonlar için yapılan uygulamaları da bir o kadar pratik. Üstelik bir yönden iyi de olmadı mı sizce de? Yani kuşe kağıt meselesi iyi ve nostaljik elbette ancak onca ağacın kesilip kağıt olmasındansa bi zahmet tıklayın yukarıdaki linke değil mi ama!
Üstelik aradığınız bilgiye çok daha hızlı ulaşırsınız. İster sorgulayın, ister başlıklardan keşfe çıkın. Keyif yine sizin.
Bu aralar sadece moda değil değişik enerji meselelerine kaptırmış durumdayım okuyorsunuz zaten. Siteye şöyle bir göz atınca bilim adamlarının bitkilerin dilini ışıkla çözdüğünü okudum mesela, ya da bizim duygularımızı algılayan sensörler tasarladıklarını. Bence sadece moda ile kısıtlanacağımıza teknolojide dünya standartlarını yakalamamız için de bu tür dergilerde biraz bilgiler serpilmeli elbette.


Yine de köklü dergi olmasının avantajı, en büyük moda devlerinin haberlerine hızlıca ulaşabilirsiniz. Profesyonel fotoğrafçıların yaptığı çekimler, profesyonel moda habercilerinin yazdığı yazılar size zaman kaybettirmeden moda ile ilgili bütün merak ettiklerinizi veriyor. Kısıtlı zamanda net veri almayı sevenler zaten bilir ne okuyacaklarını ama yine de takdir etmek ve başarılara dikkat çekmek adına yazmak paylaşıyorum. Yıllardır kalitelerini bozmadıkları için tebrik ediyorum!

Hiç yorum yok :