7 Haz 2016

Boncuk İşlemeli Eşofman


"Yok artık!" demeyin. Gerçekten spor eşofmanlar çok şık oluyorlar ama öyle onları giyip, profesyonel sporcu gibi görünüp atletik bir fizik sahibi olmayınca sanki yanlış paketlenmiş bir ürün gibi hissediyorum.
 İşin özü şu ki çok rahatlar ve sürekli eşofmanla gezmek çok konforlu bir durum ancak bir süre sonra insan eşofman içinde kendisi gibi olmak istiyor. İşte o zaman dantelli eşofman üstleri ya da burdaki gibi boncuklukları üretiliyor elde.


Alzheimer hastası dedemle otururken yapabileceğimi düşündüm bu eşofmanın süsünü. Karışık olan boncukları dedemin ayırmasını istedim o da beni kırmadı tabi hatta ayırırken onları bir bir saydı ancak bir süre sonra çok sıkıldı ve kaçtı. Alzheimer hastaları tıpkı çocuklar gibidirler, evden kaçmak da en sık yaptıkları şey oluyor genelde. Ben de dedemi oyalamak fikri ile bu yola çıktım ama yine de kaçmasına engel olamadım. İyi ki bu defa sen benimle gelemezsin demedi. Onun hayalindeki bir yere beraber kaçtık gittik...


Eşofman kumaşı pamuklu triko. Üst kısmını yarasa kol gibi biçtim. Sanırım fark etmişsinizdir. Kolları, paçaları ve üst parçanın eteklerini kıvırmadım. Kumaşın kendiliğinden kıvrılıyor olması avantajını kullanmak istedim. 


5 yorum :

Unknown dedi ki...

Harika bir tasarım olmuş sizin ve dedenizin ellerine sağlık :) kumaşı keserken kalıp kullanıyor musunuz? diktiğiniz kıyafetlerin , yapım aşamasını da paylaşırsanız sevinirim

Unknown dedi ki...

Çok şık ve çok güzel olmuş, iyi günlerde kullanın. Bu arada gayet fit durumdasınız :)

Adsız dedi ki...

Dedeyle yapılan etkinliğe bayıldım yaa esofmandaki yaratıcılıktan ziyade o kısım gerçekten cok güzel seni tebrik ederim orada verdiğin mesaj cok etkiledi beni.. ellerine saglık cıvıl cıvıl olmuş :)

Suzy dedi ki...

seval yılmaz: pantalon için kalıp kullandım ama üst kısmı kafadan kestim:) Kumaş yetecek gibi durmuyordu kalıbıma, kollar zaten kısa kaldı:D DIY linkine tıklarsanız önceki kendin yap projelerime ulaşabilirsiniz. Üstte menüden bulabilirsiniz.

NehRi Marifet: Çok teşekkür ederim.

birdefnemasali: Evet, dedişimle güzel vakit geçirmeye çalışıyorum. Ne kadar vaktimiz kaldı belli olmaz güzel zaman paylaşmaya...

Nilgün Komar dedi ki...

eline sağlık ♥