3 Kas 2008

Limon kabuğu kapı süsü

Limon kabuklarını kurutmanın şık bir yolu. Limon kabuklarını bitki çaylarıma koyarım. Kışın özellikle çok tüketirim bitki çayını.
Yapılışı:Rulo peçetelerin içindeki kağıt ruloyu kurdele ile sararak süsledim (kurdeleyi sabitlemek için içten çift taraflı bant kullandım), kenardaki yaprakları siyah file hırkayı süslemek için yapmıştım ama kullanmadım bu süse nasipmiş (iğne ile iliştirdim). Limon kabuklarını ipe iğne ile dizdim ve sadece ruloya genişçe sardım. En güzeli evim mis gibi koktu. Portakal kabukları ile de nefis olur.

6 yorum :

! ÖRGÜELİ ! dedi ki...

Ohh mis ya limon kabuğunu kurutup çaya konulduğunu bilmiyordum genelde taze bir dilim kullanırım oda arada bir görüntüsüde çok şık desene çaya sendeyiz:)

Suzy dedi ki...

Ben çayıma dilim koyunca çayımın rengi açılıyor diye accayip ayar oluyorum haa. Bu yüzden kabuğunu kurutup demliyorum bitkilerle beraber. Böyle sorunu olmayanlar rahatlıkla dilim koyabilir. Bana çaya geldiğinizde hatırlatta dilim çıkarayım. Unuturum ben bebekle filan aklım bir karış havada zaten. Bekliyorum haa günde en az 3 kez demliyorum ben, bebişle beraber hüplettiriyoruz çayı.

! ÖRGÜELİ ! dedi ki...

Oh afiyet olsun bebişle lüpletin bakalım ben bugünlerde çok stresliyim ya bitki çaylarımı tüketsem bende ya önerin var mı suzycim.

Suzy dedi ki...

Canım benim, öncelikle kendini stresten koru ömrümüzü tüketen en sinsi faktör bu. Ben buna karşı bitki çayı olarak naneyi kullanıyorum. Sadece nane ve zaten sevdiğin limonu yap istersen. Nane sinir sistemini gevşetir ve sinirsel mide spazmlarını gevşetir. Yani bazı insanlar strese girince en çok etkilendikleri bölge mideleridir eğer onlardan biriysen yardım edebilir nane. Sonra çikolata ve hızlı uyarıcı gıdaları seçme bu aralar. Onlar enerji verdiği gibi sinir seviyeni de katlar. Sonra tahıllı ürünler seç yemek olarak, pilav gibi. Ben böyle yapıyorum. Umarım sana da yardımcı olur benim yöntemim. Denemesi bedava. Stressiz neşeli günler dilerim arkadaşıma ki yaratıcılığı zarar görmesin. Senin renkli fikirlerin olmadan naparım ilham perisi.

! ÖRGÜELİ ! dedi ki...

Canım ya çok teşekkür ettim:))kocaman öpücükler, ben dikişe vakit ayıramıyorum ya çokta istiyorum ama olmuyor senin bebişlere ve bluzlara özendim ama hiç bişeye yetişemez oldum ya:( Aaa bu arada haberin olsun burda dergisinin kolay dikişi çıkmış kasım ayının ben alamadım daha ama aklında bulunsun mucck.

Suzy dedi ki...

O bebişleri ve bluzları hep elde bebeğim uyurken dikiyorum biliyo musun elif. Makina değmedi hiç bir yerlerine. El dikişim de pek muntazamdır hani. Makinamı açamıyorum liloşum korkuyor sesinden. Pratik dikiş dergisini gördüm ben baya da düşündüm alayım mı diye ama almadım. Yazın pratik dikiş dergisini almıştım burdanın ve patronları netten indirtiyor, benim evde yazıcım yok bu yüzden almadım. Hazır birkaç kalıp var o kadar. Alıcaksan haberin olsun yani. Ay senle muhabbete doyum olmuyor keşke yakınlarımda olsaydın da tanışsaydık.