26 Mar 2009

Kolay "D" elbise

Geçen haftasonu Mango'ya girdim ve gözüme yarasa kollu bir elbise ilişti. Çok kolay gibi göründü gözüme dikmesi, şöyle bir inceledim ama denemeye bile vakit yoktu bu yüzden üstümde nasıl duracağını göremeden çıktım mağazadan. Eve gelince; el mi yaman bey mi yaman:) aldım elime makası, kestim kumaşı. Elbise bir "D" harfini anımsatıyordu bana (yukardaki resimde kollarım açılınca aşağıya bakan D harfini gördünüz mü?) bu yüzden ona D ELBİSE diyorum. Bütün olay kumaşı ortadan katlayıp, bir D harfi çizip, kesmekte. Sonra kol ve bacak kısmı hariç her yer dikiliyor. Boyun açmayı ve göğüs hizasında britlerle içten, önden ve arkadan ayrı olmak üzere, tünel yapmayı içinden bağcık geçirmeyi unutmayın tabi. Anlatım aydınlatıcı olmadı biliyorum ama bunu resimlerle anlatmayı planlıyorum, yakında hazırlarım sanıyorum. Önündeki kıvırcık şeritler (britler) kendi uydurmamdır, kumaştan artanlarla yaptım. Modelin aslı desenli elastik satendi, ben örme kullandım, bu yüzden kumaş fark etmez bence. Ayrıca elbise, bedeni sıkarak sarmadığı için standart beden olarak düşünülmüştür. Dikimi ve giyimi çok pratik değil mi? (yapım çizimleri için buraya tıklayın)

21 yorum :

SMİLENA dedi ki...

harika bişey canım .ellerine sağlık .çok beceriklisin...
sevgilerle.

SMİLENA dedi ki...

harika bişey olmuş.ellerine sağlık.bayıldım

Bilun ŞEN dedi ki...

Suzy'cim çok güzel olmuş. Britler çok şık durmuş. Ellerine sağlık. Çok da yakışmış..

Milena Ivanova dedi ki...

Моделът е много оригинален!

! ÖRGÜELİ ! dedi ki...

Sen ne kadar marifetlisin böyle arkadaşım süper olmuş çok beyendim kolay demişsin ama ben şimdiye kadar hiç giysi dikmedim ben yapabilirmiyim nasıl biçmem lazım ölçüleri vermen mümkün mü bide kumaşı nasıl olmalı ayrıca çokta yakışmış güle güle kullan yakadaki fırfırlarıda beğendim ellerin dert görmesin canımm:)

Suzy dedi ki...

Smilena; Teşekkürler canım, beğendiğine sevindim.

Bilun Şen; Sağ ool, britler elbiseyi sıkıntıdan kurtardı;) çok sade ya elbise sıkılıyodu gibi geldi bana benim üstümde, renkli kişiliğime hareketsiz bir elbise:) Ay bu gün ne oluyor bana kuzum, objeler canlandı gibi sanki.

Milena; Blagodarya, modelut go vidyah v Mango i poneje nyamah vreme dori da go probvam prosto poglednah modela i reshih che az moga da ushiya sushtoto i uspyah:)Radvam se che ti e haresalo, skoro shte obesnya sus snimki kak se shie.

Örgüeli; Kumaşı istediğin gibi seçebilirsin canım, dedim ya Mangoda satenle dikmişlerdi ben jarse ile bir tane diktim henüz size göstermedim ama göstericem nasıl olduğunu, bu fotoğraftaki de örme kumaş kullanarak yaptım. 2 metre yeterli olur ama boyun uzunsa omzundan dizinin nerelerine kadar istiyosan ölç ve 2 katı kumaş al. Enine gelince ben olduğu gibi kumaşın enini kullandım ve bileklerime bile gelmiyor fotoğraftaki gibi. Şimdilik git ve hemen kumaş bul kendine ben de fotoğraflarla bunu nasıl anlatayım onu bir düşüneyim çünkü çok kolay ama sözlerden çok fotoğraflar işe yarar bence. Hadi bay ben fotoğraf çekmeye gidiyorum.

VOLKAN - KALDERA dedi ki...

Merhabalar, elbise harika görünüyor. satın almak istesek birtane daha yapabilirmisiniz? Fiyat ne olur?

Suzy dedi ki...

Volkan-Kaldera; Elbiseyi beğendiğinize sevindim. Elbiseyi kardeşim için yapmıştım ve hala kendisine ulaştıramadım (il dışında okuduğundan, anlıyacağınız hala fotoğraf çekimi sırasında hariç kullanılamadı), isterseniz size bunu gönderebilirim zira kumaşı pazardan parça olarak bulmuştum ve bir daha aynı kumaşı bulamamam kuvvetle muhtemel:) Ama kumaş fark etmez diyorsanız bir dahaki dikeceğim D elbisyi bekleyebilirsiniz tabi ne tür kumaş tercih ettiğinizi de yazarsanız iyi olur. Fiyata gelince dükkan fiyatının yarısı+kumaş bedelini alsam 35TL'ye olur diye düşündüm. Sizin için nasıl uygunsa bana dönersizin. Şimdi ben sizin bloğunuzu ziyarete geliyorum.

VOLKAN - KALDERA dedi ki...

Başka bir tane daha yapmak düşüncesinde iseniz (desenli) onu da görmek isterim. O zaman seçim yapma şansım olur :) Fiyat düşündüğüm gibi gayet uygun.

Suzy dedi ki...

Volkan-Kaldera; Başka sizin için dikerim elbette ama en azından biraz fikir verirseniz sizin istediğiniz desene yakın, birşey bulmaya çalışşsam daha iyi olmaz mı mesela renk nasıl olsun, kış mı yaz mı giymek istersiniz kışlıksa örme kumaş kullandım ki bu mor elbise daha kışlık ya da mevsimlik diyelim. Diğeri ise yani çizgili olanını gördünüz mü bilmiyorum (çizgili bir D elbisem daha var blogda mor D elbisenin hemen üstünde, yapım aşamalıra tıklarsanız hemen açılacaktır), o jarseden yapıldı elbette çok daha ince ve yazlık diye düşündüm onu. Onu beğendiyseniz onu da gönderebilirim çünkü yazın giymek için dikmiştim ve onu da malesef kullanamadım daha üşürüm diye. Yine de sizin sevdiğiniz renklerden ve desenlerden bahsederseniz daha iyi olur beğenmezseniz elimden geleni yaparım bulmak için. Fiyatta da anlaştığımıza göre cevap bekliyorum. Son olarak içime çiçekli desenli birşeyler istediğiniz doğuyor nedense bilmem neden:) Bu aralar çiçekli desenler çok gözümü aldığından mı bilmem. Sevgiler.

VOLKAN - KALDERA dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Narsistanbul dedi ki...

Blogunuzu çok tuttum tam bana göre:) dikiş dikmeyi çok seviyorum ama annem olmadan kendi başıma beceremiyorum, sizlerden göre göre eğitilicem artık. selamlar:)

Suzy dedi ki...

Narsistanbul: Ben de senin bloğunu beğendim, listeme bile ekledim seni, harika aplikeler gördüm, ellerine sağlık.

Melek Dögüş dedi ki...

Blogunuzu inceliyorum herbiri takdire şayan ürünler. bende uzun bir süredir bu tarz bir blog ile karşılaşırım umuduyla arayış içersindeydim. Neyseki yollarımız kesişti artık takipçinim sevgiyle kalın :)

gülümse dedi ki...

süpermiş teşekkürlerr:)))♥

Adsız dedi ki...

bu elbisenin maxi ve uzun kollu olanini nasil dikebilirim
,yardimci olabilirmisiniz?

Suzy dedi ki...

adsız: Yapım aşamalarını tıklayın ve kol uzunluğunu ayarlamak için kollarınızı yere paralel açarak bir bileğinizden diğerine kadar ölçün (bu kumaşınızın eni olsun), boy içinse omzunuzdan ayak bileğinize kadar ölçün ve iki katı uzunlukta kumaş alın (bu da kumaşınızın boyu olsun). Sonrası içinse yapım aşamalarını takip edin. Kolay gelsin.

eviminhuzuru dedi ki...

Merhaba acaba bu elbiseyi biraz uzun yapmak istesem olur mu aynı çizimi kullanarak boyunu nasıl uzatabilirim? modelleriniz çok güzel harikasınız yardımcı olursanız sevinirim..

Suzy dedi ki...

eviminhuzuru: Kumaşı daha uzun katlayın ve alt kısmı uzatın... Elbette uzatılabilinir!

eviminhuzuru dedi ki...

Çok teşekkür ediyorum tam istediğim gibi oldu harikasınız lilibebek..

Suzy dedi ki...

ooo bitti demek? Ben de görebilir miyim?