9 Haz 2009

Parti elbisesi


Bu elbisenin kumaşını aldıktan sonra farklı bir zamanda üzerindeki taşlı yakayı aldım. Aralarındaki uyumu birden fark edince, bu model ortaya çıktı.
Siz de böyle hazır yakalardan alıp bu tür bir elbiseler dikebilirsiniz kendinize çünkü dikmesi ve biçmesi çok kolay. Kumaşın kare şekilli olması sonucu, kareyi üçgen şeklinde çapraz katlayıp onu 2 üçgen haline getirdim yani kat yerinden kestim ve üçgenin ikiz kenarlarını dikerek birleştirdim. Üst uçları içe kıvırdım ve yakayı monte ettim. Fikir, kurdeleli elbisemin biçme tekniğini öğrenmemle şekillendi tabi, o da aynı şekilde biçildi.

11 yorum :

NlyStyle dedi ki...

çok şık olmuş bayıldım.

Suzy dedi ki...

moda-yemektarifleri; teşekkürler...

Milena Ivanova dedi ki...

Страхотна рокля! Много оригинално деколте! Как е украсено?

Suzy dedi ki...

Milena; mislya che pitash yakichkata nali? Yakichkata e gotovo kupena, tuka v pazara ya namerih i ya kupih, plata go kupih sled tova v razlichno vreme. Vurnah se v kushti i vidyah kolko si otivat i izvednuj mi hrumna ideyata za roklyata. Plata beshe kvadraten, ogunah plata na dve triugulnicheta, otryazoh plata ot oguvkata i napravih ot nego dve ravni triugulnicheta, taka kakto stoi go ushih ot dvete ravni strani i montirah yakichkata na yakata (a v sushtoto vreme svurshva rabota kato prezramki.) ne znam dali go obyasnih kakto tryabva no dano si razbrala, vsushnost mnogo e lesna roklyata no problemut e che veche zabravyam Bulgarskiya, a misleh da vlyaza na durjaven izpit po Bulgarski:(

Milena Ivanova dedi ki...

Разбрах те много добре! Наистина роклята е лесна. Постигнала си невероятен ефект с якичката! С българския се спряваш много добре. Можеш да го упражняваш, като пишеш в блога и на български:)

thebard dedi ki...

merhaba
elbiseyi çok beğendim.sana da çok yakışmış.güle güle giy.dikimi hakkında biraz daha ayrıntılı bilgi verir misin? kumaşın ölçüleri,biçilmesi vs.

Suzy dedi ki...

Milena; Blagodarya ti mnogo mnogo che me ukurashyavash, iskah ot nachalo da si pisha v bloga i na Bulgarski no me sprya tova che nyamam kirilska klavyatura. A spored men e mnogo grozno dapisha na bulgarski s tazi azbuka. Tova e nai-hubavoto na Bulgarskiyat che si ima mnogo krasiva i sobstvena azbuka nali? Pone za men e taka.

Thebard; ben affet bu aralar Kpss sınavına okuyorum ama sınavdan sonra bütün verdiğim sözleri bir bir yerine getireceğim. Bunu da sıraya ekliyorum canım. Yorumun için çok teşekkür ederim.

thebard dedi ki...

kpss de başarılar dilerim..

Suzy dedi ki...

thebard; teşekkürler şansa ihtiyacım var.

Milena Ivanova dedi ki...

Да, права си. Тогава по-често ще те питам, за какво става въпрос в постингите ти;)

Suzy dedi ki...

Milena; tolkova si lubezna che... ne znam kak da ti blagodarya...