17 Haz 2009

Tekirdağ - Kadınlar - El Sanatları Pazarı


Bu gün Liliyle çarşı gezdik ve bu pazarı gördük. En nihayet Tekirdağ'da da bu pazarın kurulmuş olması beni nasıl mutlu etti anlatamam. Öncelikle üretmek isteyen hanımlarımıza destek olduğu için Belediyemize ne kadar teşekkür etsek az. Her şehirde olup da bizde olmaması çok üzücüydü. Birileri en sonunda bunu bizler için yaptı. Çok çok teşekkür ediyorum tüm üretmek isteyen hanımlar adına.
Bu pazar Tekirdağ Valilik binasının hemen karşısındaki meydanda, Salı ve Çarşamba günleri kuruluyormuş. Kış için ise kapalı bir mekan düşünülecekmiş. Umarım bu işin devamlılığı da gelir. Çünkü hanımlar orada dururken bile ellerinde örgüler ve boncuklarla üretmeye devam ediyorlardı.
Bebek cicilerinden, ev yapımı sabunlara, börek - çörek gibi mamalardan, boncuk takı tasarımlarına... öyle güzel şeyler gördüm ki paylaşmadan edemedim.
En beğendiğim tezgah da boncuk takılar yapan hanımın tezgahıydı. Kendisinin internet satış sitesi de bulunmaktaymış www.safirtaki.com . Takılar öyle düzgünce yapılmış ki, her yönden profesyonelce görünüyorlardı. Hanımefendi bu konuda dersler de verdiğini açıklayınca neden bu kadar güzel oldukları açıklığa kavuştu zaten. Sizler siteden ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.
Aaah, ahh, keşke Lili büyük olsaydıııı. Kim bilir, belki bir gün Lilibebek bloğu ürünleri de orada olabilir:)

2 yorum :

yaprakela dedi ki...

canım odulun ıcın cok tesekkurler bayagı bı gec oldu ama ben öss ye gırdım mezunıyete hazırlandım derken hep hazır postlar yayınlamısım gozumden kactı odul ıcın bınlerce kez teesekkurler gecıkmelı olsada yayınladım kib

Suzy dedi ki...

Yaprakella; Fark etmez canım er ya da geç ödülün hayırlı olsuuun:)