1 Ara 2009

Güderi kumaş


Püsküllü çantamı yaptığım kumaşla daha önce şu elbiseyi dikerken fark ettim ki kumaşı dikmekten ziyade yapıştırmalıyım. Zira dikiş makinamın iğnesini sürekli kıran bir kumaştı, bir türlü uygun iğneyi bulamamıştım ona. Malesef bu kumaşın dokusu öyle güzel ki, vazgeçilemez benim için. Bu yüzdendir ki pazarda aynı kumaşın mor renklisini görünce dayanamayıp aldım. Onca kumaşla elbise de dikemeyeceğime göre neler yaptım hemen anlatayım.
Dikmeden, yapışkan tela bantla sadece bir yanını yapıştırarak oluşturduğum obi kemerlerden 4 adet (burada anlattığım kemeri tek seferde kumaşın tümünü kullanarak biçtim.) . Bir tane clutch çanta ve bir tane de elle diktiğim atkı. Atkının yapımını lovemeagan'dan öğrendim.

21 yorum :

Hayatın Ressamı dedi ki...

süper olmuş.rengide çok güzel kumaşın.senin tarifinle o kemerden bende yapıcam.taba renginden.ellerine sağlık.

bahar yorgun dedi ki...

suzy çanta harika duruyor kolyeyle süper uymuş

bahar yorgun dedi ki...

ay pardon kolye demişim atkı diyecektim :))

VOLKAN - KALDERA dedi ki...

Ahhhh mor benim rengim :))
E malum yayız:))
Çantaya, kemere bittim süpürgelim :))

Elif UYSAL dedi ki...

Bayıldım,bittim,mor zaten favori rengim:)))

Suzy dedi ki...

sihirli eller: yap yap giy canım bak, böyle uygun kumaş bulursan ve yeterince eni varsa sadece yapıştırarak da oluyor. Ohh bayılıyorum pratik şeylere.

bahar yorgun: teşekkür ettim.

volkan-kaldera ve pride: benim de favorim:) biraz melankoliktir derler ama...mora... neyse ben çok iyi hissediyorum morlar içinde genelde. ben de sizdenim kızlar:)

Dominika dedi ki...

çok güzel elinize sağlık.. hem renk hem kumaş seçimi süper..

ANTİGONE dedi ki...

ellerine sağlık canım, süper olmuşlar!

! ÖRGÜELİ ! dedi ki...

Renk süper:) kemer, çanta ve atkıda olayı bitirmiş tatlım..
Bende bayram için bu kumaştan herhalde, nubuk gibi bişey işte kahveli falan güzel bi kumaştı tunik veya elbise yapıcaktım ne geldiyse başıma bu kumaştan geldi gerçi ondan önce hani tülden eldivene benzer bişey yapıcam diyodumya allıycam pulluycam diye işte o zaman ilk çok ip doladı bu tür şeyler dikerken şerit gibi bişeyle dikmek gerekiyomuş sonradan aklıma geliyooo:( neyse o diktiğim eldiven gibi şeyide bulamıyorum bi bi türlü yenisinide dikemiyorumm.. sevgili güzin abla derdime bir çare:))) o kadar uzun yazmışım ki tam güzin ablalık olmuş hani öptüm şeker:)

Suzy dedi ki...

Dominika: sağ olasın, beğenmene sevindim.

Antigone: teşekkür ederim arkadaşım:) süper deyince şımarıyorum burdaaa:)

Örgüeli: güzin ablanın ilacı olsa kendi keline sürer:) hehe, valla senden duyuyorum bu kumaşları dikerken bişeyler koymam gerektiğini. Cahillik zor iş yaaa, bi kursa gitmek lazım geliyor galiba artık. Baksana telef edicez bu gidişle ya makinaları ya kendimizi:)beğenmene sevindim kuşum. Öpüldün.

! ÖRGÜELİ ! dedi ki...

İnce kumaş dikerken uzun şerit (ahh adını bilsem)kullanılıyormuş ince tül dikerkende daha rahat oluyomuş:))eşimin annesinden duyardım hep acaba eskiden mi öyle yapılırdı...aman boşverr bebişler büyüyene kadar böyle takılcaz anlaşılan bende kursa çok gitmek istiyorum en azından kullanmayı öğreneyim:)Öptümm..

Suzy dedi ki...

örgüeli: oyy onlar büyürmüş de anneleri kurs hayali kurarmışşş, aman da aman:) yaşasın onlar be canım. Sağlıklı olsunlar da bizim makinalar bozulsun varsın napalım. Dediğin gibi takılırız biz böyle abidik gubidik silikon tabancasıydı, tela yapışkan banttı:) Çare mi bitmiş! Bebişine de kucak dolusu öpücükler, annesine de tabi...

Iva Messy dedi ki...

I love purple! ...and Maegan is AMAZING!

Suzy dedi ki...

Iva: I love it too, and youre right about Meagan.

Esra E. dedi ki...

ama ben bunlara bayıldımmmm hepsinden yapalım yapalım istiyorummmmmm:( tutamıyorum kendimi :) mailleşelim bir ara canım

Suzy dedi ki...

Esraca: Yapalım yapalım...hadi maillaşalım, ben yazdım sana:)

dinomacci dedi ki...

MERHABALAR KEMERE BAYILDIM BENDE YAPMAYA DUŞUNUYORUM DÜN DİKMİŞ OLDĞUM ELBİSEYE SİZDEN İSTEYIM DETAYLI BİR ŞEKİLDE KEMERİN ÇİZİMİNİ TEKRAR SİTENİZE EKLEYEBİLİRMİSİNİZ.TEŞEKKÜRLER.

Suzy dedi ki...

dinomacci: yazmın üzerindeki like tıklarsan kemer yapımına gidersin canım. Sevgiler...

Suzy dedi ki...

dinomacci: yazmın üzerindeki linke tıklarsan kemer yapımına gidersin canım. Sevgiler...

Runkli dedi ki...

Liliiiiiiii sen insanı müptela ediyorsun ya :D çok hoş olmuş ablacımmm ellerine sağlıkkk

Suzy dedi ki...

pompiş kedicik: çok teşekkür ederim :)