21 Ara 2009

Spidermanın pelerini yok ki...

Ege Bey, tutturdu da "Bana Spider Man pelerini Suzy teyze, Spider Man pelerini dik" diye.
- Ege be, aslında Spider Man'in pelerini hiç olmadı ki. Sana okumayı öğrenince bu pelerini dikeceğime söz verdim ve diktim ama aslında bu Spider Man denilen adam vücudunun her yeri taytlı balet kıvamında, binadan binaya atlayıp duran bir zat. Onun bir pelerini yok.
Pazartesi pazartesi Spider Man açılımıyla açmış oldum. Yukarıdaki yazıyı Ege Bey'e yazdım çünkü artık halk tabiri ile çatır çatır okumakta:) , beni anlar umarım. Bu pelerini de sizler için takarak yeni yıl ağacının önünde pozlar verdi ders çalışma saatinin ortasında. Böylece yeni yıl ağacının önünde poz veren ilk tombul ve pelerinli Spider Man olma ünvanına erişti. İçinde kendisine aldığım spiderman sweat shirtü var. Yani pelerinin üstündeki o kafa pelerine ait değil. Bu şekilde tamamen, bütün surat kapanıp çocuğu boğan bir şapkası var sweat shirtün.
Pelerin için pazarda haftalarca kırmızı saten aradım (koşarken uçuşsun diye) ve bulamayınca en sonunda bu astarlık kumaşla dikmek zorunda kaldım. Kumaşı önce yıkadım ve üzerinde tuhaf lekeler oluşmasına sebep oldum. Bunun nasıl olduğunu da hala anlayamamakla birlikte, pelerini dikmekten de vaz geçmedim. Biçtim ve kenarları yapışkan bantla kapattım. Hiç dikmeden. Boğazına da kurdele diktim bağlamak için. Lekeleri saklamak için de evdeki tek kumaş boyamla (gri metalik renk) örümcek ağı çizdim en acemisinden. Ege de acemi çizimlerimi beğenmedi ama uzaktan süper göründüğüne onu ikna ettik:)
Bu beyefendi spider man gibi bir adama pelerin giydirecek kadar yaratıcı ya, gelecekte hangi mesleği seçeceğini o kadar çok merak ediyorum ki analatamam.

16 yorum :

Adsız dedi ki...

hahaha ay ne guldum ne guldum egeye
bi deli tas atmis yuz kisi cikaramamis o istedi diye sizinde olmayan biseyi dikmeniz daha komik:) sevdim bu yaziyi
esra

Esra E. dedi ki...

böylesi spider man de bile yok:)
Bundan alası şamda kayısı Ege'ye böyle söyle:)
Daha ne olsun budur!

Suzy dedi ki...

Esra: :) ben de gülüyorum halime:) ama ne yapayım yapabileceğim bir pelerini sırf spider manda yok diye yapmayayım mı yani. Çocuk spider man taytı istese daha mı iyi:) hahay:) komik adam yaaa...

esraca: Evet ama bizim Ege galiba biraz titiz. Bu titizlikle spider man zor olunur bence, adam binadan binaya toz içinde örümcek ağılarıyla uçup duruyor. Bizim Ege beyse ay yok ağının burasını düzgün çizememişsin yok burası daha boya ister:) Ohooo, ben kumaş boyamayı bilsem pelerin mi yaparım sence Ege:) diyesim geldi ama asla kıramam yeni nesil spider manimi:) Beğenmene sevindim ayrıca kemerinin ortasındaki çiçeği bitirdim, fotoğraflanmayı bekliyor. Laf arasında iş de sıkıştırayım:)

mügerdem dedi ki...

Gene ben =)
bende çok güldüm ya. Şimdiki çocuklar alem yahu. Ege Bey'i kandırmaya gerek yok gayet iyi duruyor pelerini :)) Bİr çocuk daha sevindirmiş olmanın mutluluğunu tatmak ne güzel =)

Ghanima dedi ki...

bence de uzaktan süper duruyor:)

Suzy dedi ki...

mügerdem: Hayattaki en güzel şeyler onlar tabi. Onları mutlu etmiycez de kimi edicez. Çok seviyorum ufak insanları. Onlar da bu yüzden benden her şeyi isteyebiliyorlar. Olmayan bişey olsa bile:) Yaşasın küçük insanar!

Ghanima: sağ ol, umarım Ege okur yorumunu:)

ateşböceği dedi ki...

Suzycim, hafta sonunu çok yoğun geçirdim.. Ama aklımın bir köşesinde de sen vardın, bakalım ne ciciler yapıyor hafta sonu, pazartesi yapışırım ekrana artık diye düşündüm ;) Düşündüm düşündüm ama spiderman pelerini aklıma gelmeyen tek şeydi belki :))) Ellerine sağlık..

Suzy dedi ki...

Fatma Sultan: Bu pelerin de Egeden başka kimin aklına gelir ki:) kendini suçlama lütfen. Bazen ben bile akıl sır ermez şeyler yapıyorum. Yarınki yazıyı oku sen asıl:) Ayrıca beni düşünüp merak etmene nasıl sevindim ve motive oldum anlatamam. Gönülden teşekkürler....

T.B dedi ki...

suzy yaa özledim seni kaç gündür giremiyorum bilgisayarım bozuldu annecim, hala da tamir olmadı. Pelerin çok hoş olmuş artık yeni yıl gecesi de bunu giysin ege.

Suzy dedi ki...

Tuğçe Bektaş: Ben de özledim zaten:( Ben de giremiyordum fazla, haftasonu anne, baba, kız gezdik:) Teşekkür ederim, uğradığına sevindim.

Adsız dedi ki...

:)))))))))
Bir pelerini bile yok, anlıyor musun hadi gülümse(sin bakalım spay)....
Pelerini yoksa bu spaydinin eksiği. Veya onu pelerinsiz çizen ve çeken koca koca adamların. Bunların Ege'den öğreneceği çok şey var. Eylemlerine devam et Ege. Arkandayım sonuna kadar.
Afyon'dan selam ve sevgiler, mutlu yıllar.
nurtenbegendi

Suzy dedi ki...

Nurten Beğendi: Bizden de selamlar. Ege'ye olan desteğiniz aynen iletilecektir. Bu şiir gibi yorum için kocaman teşekkürler.

Esraca: Canım son yorumunu kıyamet kopmasın diye yayınlamadım ama senin gibi düşünmedim de değil. Beni hissettiğin için de teşekkür ederim. Ne yapalım katlanıcaz artık bu tiplere. Bir de artık okumayacağını da söylemişti. Keşke kendilerini bi rahat bıraksalar...

embir dedi ki...

ay suzycim valla çok hoş, kusuru nerede ben bilemedim. Egecim bak çok şanslı çocuksun bence şansını zorlama:)) dikmeden yapmanda ayrı güzel, süpersin canım.

Suzy dedi ki...

Embir: Kumaş boyamayı bilmediğim için çizgiler pek doygun boyalı değil, Ege de bunu beğenmedi. Bence ise gerçek örümcek ağı gibi salaş görünmesi daha hoş ama şu kumaş boyamayı öğrensem iyi olabilir sanırım bu tip durumlar için. Dikemden yaptım kuşum çünkü ben bu ince kumaşları güzelce dikmeyi fazla beceremiyorum. Bu yüzden yapışkan bantlar da tam benlik. Beğenmene sevindim. Çocuklar bişey isteyince dayanamıyorum, yapabileceğim birşeyse hemen yapıyorum.

Stil Direktoru dedi ki...

Hay allahım ya çocuklar alem işte :) Bence gayet güzel olmuş

Suzy dedi ki...

Stil Direktörü: Alemler valla:) , güzelliğin ötesinde önemli olan Ege mutlu olsundu... Yine de beğenmene sevindim.