19 Ara 2009

Yeni yıl ağacı süsü


Lili ile yeni yıl ağacımıza bir süs yaptık. Bu bir fener ama tuvalet kağıdı rulosu ve Eti Crax peynirlinin paketi ile yapıldı. Bunu yapmayı anaokulunda öğrenmiştim ama elişi kağıtlarıyla yapardık renkli renkli. Yılbaşı ağacında da şöyle parlayan birşeyler olunca iyi olur düşüncesi ile bunu parlak kağıtla yapayım dedim ama evde onları nereye sakladığımı bulamayınca geri dönüşüme gittik.
Aslında ağacımızda süs çok, sadece Liloşu oyalamak için uydurulmuş bir eylence bu. Babası maç izlerken çok mızmızlık ederse baba çok kızıyor. Özellikle BJK maçlarında evde ölüm sessizliği, taaaa ki BJK maçı alana kadar. Yok alamadı, bütün hafta küsüs. Onun üzüntüsü zor atılıyor. Türlü yalakalıklar yapıyoruz babaya gülümsesin diye. Artık durum düzelmeye başladı ve bu trajikomik durum daha kısa sürüyor. Bizi sevdiğin ve anladığın için teşekkürler babacık! Biz gerçekten biraz gürültülü oyun oynuyoruz biliyoruz.
Şimdi gelelim anneciğin bu zor vakitlerde ürettiği eğlencelerden birinin prosedürlerine.

1- Tuvalet kağıdı rulosuna iğne iplikle askı yapın.
2- Ruloyu bolca tutkallayın.
3- Bir kağıdın üstüne ruloyu tutarak üzerine simler dökün ve kalan boşlukları kağıda dökülen simlerin üzerinde ruloyu fazla ellemeden gezdirerek mümkün oduğunca kapatın.
4- Şimdi parlak kağıdınızı alın (bizim gibi kırışık çokoprens paketi alırsanız olmaz, kırışıklar çok kötü gözüküyor, tecrübeyle tasdik edilmiştir.), bizimki crax paketi ile değiştirildi sonradan.
5- Paketi açın ve dikdörtgenin uzun tarafından ikiye katlayın. Şimdi makasla 1 cm'lik kesitler yapın, yalnız sona 1cm kala da durun, kesmeyin. Bu aşamada hangi yüzü objede kullanacaksanız orayı dışta bırakacak şekilde katlayın.
6- Tekrar ruloyu alın ve uçlarına yapıştırıcı sürün. (Not: tutkal tutmuyor bu noktada, sanırım simler engelliyor, sıradan yapıştırıcı kullanın.)
7- Artık kestiğiniz paket kağıdını ya da parlak kağıdınızı yapıştırın, rulonun kenarıyla uc uca. Ortasında biraz bolluk kalmalı, görünümde feneri andırmak için ve yapıştırırken parlak kağıdın birleştiği şeritler fazla gelirse kesin. üzerine dönerek yapıştırmayın, hoş gözükmüyor. Tabi denemesi bedava, evde ne varsa işte, sim yoksa pul yapıştırırız ne olmuş yani:)

Geçen seneki yeni yıl ağacı süsleri çalışmam da burada, iki ayrı proje var. Çok basitler. Yapacaksanız girip bir bakın. İşte linki.

11 yorum :

mügerdem dedi ki...

İşte budur! Büyüüük marketlerden almak değil marifet. Esas ve değerli olan hayal gücü bir çocuğu mutlu etme çabası. Bi kere daha kutluyorum seni. Hem güzel, hem farklı, hem de sıfır maliyet bir çalışma olduğu için. Zira israf o kadar çok ki 21. yy. da. Ellerine sağlık Suzycim. :))

Adsız dedi ki...

walla şekerim harika olmuş.. Para ile satılanlardan bile güzel :) Bu arada LİLİ de çok tatlı maşllaahh.

Suzy dedi ki...

mügerdem: Doğrudur, israf çok fazla. Ben de bu konuda bütün bildiklerimi günlük hayatta değerlendirmeye çalışıyorum. Vakit bulmak da önemli ama her şeyin pratik yolu da yok değil. Beğendiğine sevindim. İçine sarı sim dökseydik keşke ama babamız çokoprens paketini kırıştırıp atmasaymış kırmızı simler süper durabilirmiş:) Neyse fikir fikirdir. Elbet bir annenin zor anını kurtarır benim gibi:) Teşekkür ederim, bu gün de burada olmana sevindim.

Arda'nın annesi: Gerçekten de mi güzel. Parayla satılanların da pahalılarını beğeniyorum ki ben, ucuzları bunu yanında daha kötü doğru valla. Evde ne varsa onunla yapılabilir. Mesela sim yoksa ve pul da yoksa eski bir ojeyle de renklendirilebilir ojeyi atmamak için, suluboyayla bile olur. Önemli olan çocuğu oyalayıp ona yaratıcı hayaller katmak. Hazır oyunlar onların hayal gücünü kısıyor. Bu tür şeyler çok ilginç geliyor onlara. Ellerini merakla sime sokuyor, sonra çıkmayınca sinirleniyor:) Keşfedecek çok parlak şeyler olduğunu öğreniyor ve hayata da da merak ve ilgi içinde yaklaşıyor:) Harika bir eğlence. Siz de oynayın Ardayla:) Yaşlarımız çok yakın (Lili ve Arda için söyledim). Öptük sizi:)

mügerdem dedi ki...

Blogunu öğrendiğim günden beri hergün mutlaka gözatıyorum ben zevkle :)) Bi açıldım şimdi tutana aşkolsun :))

Suzy dedi ki...

Mügerdem: Yahu niye tutalım ki, ne güzel insanları tanıyorum bu blog sayesinde. Tutmayın kendinizi, böyle daha eğlenceli. Açılın açılın daha da coşun bakayım:)Çok seviniyorum buraya uğradığını veya uğrandığını gördükçe.

ateşböceği dedi ki...

Suzycim, bak ben de bugün uğradım ;) küçük meleğinle yaptıklarınıza baktım baktım bayıldım.. Ne şirin ve beceriklisiniz..Elinize sağlık.. Hayalgücü müthiş birşey.. İnsan yeterki birşeyler yapmak istesin..En güzeli de tamamen el emeği olması bence ;) Sevgiler ikinize..

Suzy dedi ki...

Fatma Sultan: Hoşgeldin Sultanım:) Kızım çok hamarattır:) Anne sadece asistan:)Sevgiler bizden de:)

VOLKAN - KALDERA dedi ki...

Eneee keşke bu yazını Pazar gününden önce görseydim :) 5 saat ağaç alacağız, farklı süs bulacağız diye tabanlarımı şişirmedim :/ :)))
Minik kuzumun maharetli ellerinden öp benim için olur mu? Cadıların şahı :))

Suzy dedi ki...

Volkan-Kaldera: valla, keşke görseymişsin, hem bıdıklara da eğlence olurdu. Ne oldu elbise işi çözdün mü?

VOLKAN - KALDERA dedi ki...

Bugün inşallah :)) (Anlatırım bilahare :P)

Suzy dedi ki...

Volkan- Kaldera: Elimden geleni yapıp bu gün dışarı çıkmaya ve cicini yolamaya çalışırım canım. Düğmeleri ele aldım gene de (taktım onlara dimi gene:) pek küçüklermiş gibi geldi bana. Şimdi de değiştirmesem daha mı rahat edersin diye düşünüyorum. Ay ben böyle küçük şeylerde neden asılı kalıyorsam?