22 Şub 2010

Griler ve danteller

Geçen hafta sonu Koton Mağazasında şöyle bir gezindim ve gördüm ki yeni ürünler gri, lacivert ve uçuk somon renklerinde. Bu renklerde penye t-shirt ya da atletlere danteller ya da tüller dikilmiş ve iç çamaşırımsı bir görüntü elde edilmiş. Demek ki bu yaz içimizdekini dışımıza giymiş gibi görünücez öyle miii...? Tabi cesaret edebilene...
Hemen evde, Muji'nin bir süre önce dönüştürülmek üzre verdiği bu (altta sol üstte) erkek t-shirtü aklıma geldi. Biraz da hazır güpürlerden alıp ne yapabileceğime bir baktım ve dönüşüm operasyon başladı.
Önce t-shirtü ikiye katlayıp kolları kestim. Sonra üçgen formunda biraz daralttım (şekildeki gibi, açınca t-shirt 1.resimdeki gibi dikdörtgen değil üçgen görünmeli) ve gerekli yerleri dikerek onu yeniden bir kıyafet haline getirdim. Bu sefer tunik oldu. Sonra daralan kollara kendi kollarını büzerek yeniden taktım ve kollara lastik geçirerek büzdürdüm. Yakayı genişletip hazır dantel güpürleri diktim. T-shirtün markasını ve lekelerini pembe tül fiyonklarla kapattım. T-shirtün altına da aynı tülden fırfır diktim düz bir şeridi büzüp dikerek... Şirinlik olsun diye de Lili'nin minik uçuk pembe çiçek düğmelerini kondurdum bir kaç yerine. (bana kızmaz yenisini alırım kızıma:) İşlem bittiiii...
Sonuç olarak iç çamaşırı gibi görünmesinden kaçtığım için sanırım o efekti vermemeyi başardım. Gözüm daha çok süs istiyor ama bu benim kokoşluğum, bu t-shirtse Muji'nin - yapamazdım:)
Sizler de bu dantelli modasına kendiniz birşeyler yaparak uymak istiyorsanız dikkat edin! Hazır aldığınız güpürler sizi her an dantelli mutfak perdesine dönüştürebilir. Bu dantel ayrıntısı çok dikkatli kullanılmalı. Ben yaparken çok korktum. Koton bence çok başarılı bir seri çıkarmış, henüz sitelerinde göremesem de... Hayranlığımı gizleyemem.

15 yorum :

sibel dedi ki...

çok şık olmuş sevgiler

liza dedi ki...

Süper olmuş başka ne diyebilirim ki.Ben olsam o tişörtü bi işe yaramaz diye çoktan elimden çıkartmıştım.Beceri diye buna denir.Hayran kaldım.Sevgiler

MAYRI dedi ki...

Çook güzel olmuş güle güle kullanın.
<:))

Hayatın Ressamı dedi ki...

harika olmuş.
ellerine sağlık bayılıyorum böyle kocanın birşeylerini kesip giymeye.
bende denicem hemen.

ESMANUR dedi ki...

SÖYLEYECEK KELIME BULAMıYORUM ...ÇOK YETENEKLISINIZ MAAŞALLAH ...YENI HALI ÇOK DAHA GÜZEL OLMUŞ ELLERINE SAĞLıK.

Yeşim dedi ki...

Canım ellerine sağlık harika olmuş :) Çok da güzel anlatmışsın ilk fırsatta ben de denemek istiyorum. Sevgili Muji de güzel günlerde giysin :)

müge dedi ki...

hamarat kadınsın vesselam. O kadar yoğunluğun arasına nasıl sıkıştırdın bunu :) Valla tebrik ediyorum. Gene tül var kii :))

Atolyekedi dedi ki...

çook güzel olmuş ellerinize sağlık.

Nilgün Komar dedi ki...

sen muhteşemsinn canımmmm...

ANTİGONE dedi ki...

çok sevimli olmuş bu! ellerine sağlık canım ;D

Suzy dedi ki...

Çok çok teşekkür ederim hepinize. Suzynin unutkan zekası ile yorumcularıma teşekkür etmeyi unutmuşum bu sefer de. Hepinizi kocaman öperim kızlar.

dünyaya merhaba dedi ki...

ellerinize saglık gerçekten çok hoş olmuş güle güle giyinilsin

Sibelin Hobi Dünyası ... dedi ki...

ellerine sağlık çok şık olmuş...

Banuca dedi ki...

Bu değişime bayıldım, çok zevkli yapılmış, mutlulukla giy, ellerine sağlık.

dusunenbalik dedi ki...

Mükemmel olmuş ya ellerine sağlık süpper ;)