9 Haz 2010

1'de 5 elbise



Yaz geldi ve tatile gidenler için pratik bir fikir vermek istiyorum.
Sizi bilmem ama ben valizi elbiselerle doldurup valizi iyice şişiriyorum tatile giderken. Üstelik bütün elbiseleri de giyiyorum, boşuna gitmiyorlar tatile... Bu elbise ise öyle bir çözüm ki istediğiniz şekle girip sizi çok eşya taşımaktan kurtarıyor. Üstteki fotoğrafta siyah straples bir üst ve bir kemerle elbiseyi etek ya da (büstten kemeri takınca da) elbise olarak kullandım.
Burada ise misalen Lili ile sahildeyiz ve ben misalen bikinimin üstüne plaj elbisemi geçirmişim. Elbisemin etekleri balon etek gibi görünmeliydi aslında ama kullandığım kumaş ince tül olduğu için o görüntüyü elde edemedim. Yine de, fena değil plaj için!
Şimdi ise diyelim ki tatilde bir akşam yemeğine gideceğim, bu sefer de kemerimi alıııp büstümün altına takıyorum ya da istersem belime ve hooop; yine farklıyım:) Bu da tamam mı? Ama bitmedi ki!

Aynı elbiseyi bir tunik gibi de kullanabilirim hatta deminki straples üstüm bana etek olur, olmaz mı? Tatildeyiz ya misalen, olur olur!
Bunu nasıl yapacağız; anlatacağım, ancak şimdiye dek bunu neden dikmedim kendime inanamıyorum. Bu kumaş ve bu modeli bulduğum dergi yıllardır orada durdular. Bu dergi bir zamanlar Sabah gazetesinin verdiği "Nihal Bağcı ile Hanımeli" dergisidir. Müthiş pratik fikirler var ancak makinam bozulduğu için en kolayını seçtim.
Açıkçası bu kumaş ile tatlı bir hanıma tatil sürprizi, pareo hazırlamak niyetindeydim ancak kendisi bloğumdan şevk alarak dikmeye sardı ve kendi pareosunu diktiğini söyledi bana. Üzülsem miii sevinsem mi bilemedim! Gururum da okşanmadı değil hani...
Yine de bu kumaşla ona bir hediye yapmaya kararlıydım. "Bu modeli deneyeyim" dedim," ne kaybederim. Olmazsa bozması kolay". Ayrıca makinam tamirde, elle dikilebilecek çok kolay ve vurucu bir hediye olmalıydı, yani şöyle tam Suzy'lik bişey. Yani giydiğinde "Vay be Suzy, alemsin kızım sen!" demeli.
Her nedense çok beğeneceğini düşünüyorum, ben beğendiğim için mi öyle geliyor bana bilmem.
Siz de beğendiyseniz işte basit yapım açıklamasına buyurun; aşağıda.

1-Kumaşım 140cm -110cm'lik bir dikdörtgen.
2- 110cm'lik kenarları dikiyoruz ve bir silindir elde ediyoruz.
3- Silindirin üst ve alt yerlerine tünel yapıp lastik geçiriyoruz ya da makinamız varsa yassı lastik dikiyoruz.
4- Üstteki herhangi bir şekilde giyiyoruz.
Eeeee, ne düşünüyorsunuz? Zor muymuş?

13 yorum :

aydilber dedi ki...

çok güzel süpersin ....bir elbise ama çok elbise bu şeyye benziyor çarşıdan altım bir tane eve geldim on tane olmuş...ellerine sağlık

ernur dedi ki...

Hem çok kolay, hem çok kullanışlı, hem de çok şık :))
ellerinize emeğinize sağlık, harika olmuş :)

iPeK dedi ki...

Pratik bir çözümmüş.Bende valizi tıkabasa doldurup,giymeyenlerdenim.Tatilde giydiklerim 2-3 kıyafeti geçmez.Her seferinde yanıma çok giysi aldığım için kızarım kendime yinede bu huyumdan vazgeçemem :) sevgiler.

Lovebug dedi ki...

kUMAŞI sendeki duruşu gerçekten çok güzel.Tatilin bir kaç gününü tek elbiseyle kurtarabiliriz yani =)

müge dedi ki...

"Vay be Suzy, alemsin kızım sen!" dedim hemde daha giymeden. can evimden vurdun beni :) harika olmuş harika! kaldı 15 gün :) 15 gün sonra üzerimde elbisemle eteğimle tuniğimle sahilde seni anıcam hemde hergün :) Kulakların çınlarsa bil ki benim :) bayıldım ben buna sabah öğle akşam çıkmaz üstümden artık :) Deseni de ayrı güzel kankam gibi çıtır :D Benimde makinam bozuldu :( ama sen varya seeen bende başlayayım mı şimdi elde dikmeye :) Kemerinde yakışmış canııımmmmm. Çok çok çoookk teşekkür ederim kankaa, ellerine sağlık, bayıldım bayıldım.

PS: Liloşun o minik bacaklarını ne zaman pışpışlıcam ben ya :)

Elif UYSAL dedi ki...

Süpersin yaaa:) Bodrum için bu fikri kesin uygulayacağım bu sene:) Muhteşemsinnnn:)

Nilgün Komar dedi ki...

eline sağlık
harika fikir kolay süpersin

Suzy dedi ki...

Aydilber: evet, "nar" hesabı valla. Valizde Lili için yer açtık bu pratik şeyle.

ernur: Teşekkür ederim.

prenses ece: aaa, ama ben giyeriiim:) hatta günde kaç elbise değiştirdiğim belli değildir valla:) kahvaltıda başkaaa... plajda başkaa, öğle yemeğinde başkaaaa... velhasıl valizin üstüne hava alanında mutlaka not düşerler "ÇOK AĞIRDIR" diye. Rezillik:)neyse biraz eşyayı kurtardık gezmekten:)

lovebug: kumaşın bu kadar güzel duracağını ben de tahmin edemedim açıkçası. Fotoğraflarda gittikçe daha da beğeniyorum:) kurtarın tatili, fikrin sahibinin aklına sağlık. İyi ki denedim.

mügem, hehe hemen de anlamış cadı:) Umarım bitmişsindir buna. akşama doğru patlattım bombayı ki görme diye ama sen var ya müge çakalsın heeee... kaçırmıyosun valla hiçbişeyi.

pride: canım be, yap valla (ama bloğa mutlaka koy görmek isterim), ben aslında bu kadar güzel duracağını tahmin edemedim ama bir an önce kendime de dikicem bundan. Aman, zaten öyle pek bişey de dikmiyosun ya kolay işte. Bekle bizi Bodruuum:)

celebi74: teşekkürler. Sağ olasın sana da.

müge dedi ki...

Anladıııım :D Dün akşam bloğuma fotoğraf yüklerken gördüm atladım hemen anaam dedim benim benim bu güzellik :) Çok çakalımdıııııır :D Çok çok çooook teşekkür ederim canımıniçi ellerine sağlık :)

Suzy dedi ki...

Tiryaki: Renkleri göründüğünden daha canlı, hediye ettiğim arkadaşım açık havada fotoğraf çektirmiş onunla ve bana göndermiş keşke size de gösterebilsem. Sevgiler benden de...

Şükran dedi ki...

pc her açtığımda lilibebek'i ziyaret etmeden duramıyorum:)
paylaşımlarınız çok güzel ellerinize sağlık:) sizin gibi kumaşlarla ugrasmayı seviyorum ztn bölümüm geregide sevmek zorundayım(:

Suzy dedi ki...

Şükran: İşi kumaşlarla olan insanları bloğum sayesinde tanıdıkça çok mutlu oluyorum. Keşke size dokunabilsem belki bana da bulaşırdı öyle işler:D Bloğuma uğramanıza çok sevindim. Yorum yazmanıza da ayrıca çok sevindim. daha sık görüşmek dileğiyle, sevgiler...

Şükran dedi ki...

Çok güzel paylaşımlar yapmışsınız zaten bulaşıcağı kadar bulaşmış :)
ama ben yinede istediğiniz zaman yardım ederim gerçi pek ihtiyacınız yok ama :)
bende sizin bloğunuzu bulduğum için çok sevindim
umarım daha sık görüşürüz sevgiler..