18 Haz 2010

Abiye elbise değişimi

Hani çok tatlı bir okul arkadaşımdan bahsetmiştim bu yazımda size, Arda Bey'in teyzesi... İşte o fıstık üniversiteden mezuniyet balosunda giyeceği elbise için tekrar benden yardım istedi ve Suzy gözüyle elbiseye yeni bir hayat verildi. Bir çok fikir kendisine ait aslında bu değişim hikayesinde ama en zorlayıcı ve üzücü yanı o değişim sürecinde dikiş makinamın yanımda olmayışı oldu.
Öncelikle elbisenin straples kısmından üste, boynuna doğru uzanan ve boyunu saran danteller atıldı ve elbise straples hale getirildi. Rahat kullanım için de askılar eklendi ve askılar uygun renkte ama farklı dantellerle süslendi ve ortalarına inciler dikildi. Yetmedi elbiseye bir yırtmaç açıldı ve yırtmacın etrafına da fırfır danteller eklendi. Sonra baktım ki pek bir ispanyol havası oldu, e dedim ki "Neden bu havayı sonuna kadar devam ettirmeyeyim?" ve ondan sonra koca bir gülle yırtmacı süsledim. Hazır elbisenin dantelleri güllü iken ve ben de öne koca bir gül eklemişken bir de saçına gül takalım, haydi saça da koca bir gül. Sonra inci bir bileklik ve bilekliğe de bir saten gül. Sonra hadi balo kızının çantası da olur dedim, minik bir el çantası da eline... Çantanın dantelleri; elbisenin boynundan artan danteller oldu ve boyunu saran bant da kulp olarak kullanıldı. Son olarak boynuna da sade bir kolye inci dizdim ki bu kadar gülden sonra boynuna da gül koyarsa kız gül bahçesine dönecekti az daha:)
Elbise tam zamanında elle dikmeme rağmen bütün aksesuarlarıyla bitti ve Emine'ye teslim edildi. Küçük Hanım'a Suzy'nin kuaförü önceden ayarlandı zaten. Kuaförüm layığı ile ispanyol güzelini şık bir topuzla süsledi ve gülünü de beğenmiş demek ki takmış (Yoksa takmaz, O öyle titizdir, bilirim.) En son olarak da gecenin fotoğrafları sizlerle paylaşmam için arkadaşım tarafından bana yollandı.
E bak bak doyamıyorum şirineme...

9 yorum :

Unknown dedi ki...

E valla bravo :) Söyleyecek söz bulamıyorum canım sözün bittiği nokta. Alkışlıyorum sadece...

bahar yorgun dedi ki...

canım harika duruyor ama ilk halini de merak ettim doğrusu

ikimiz dedi ki...

harikasınız

Banuca dedi ki...

Ne diyeyim... Eller becerikli, kendi zevkli olunca, ortaya çıkan ne olur...MUHTEŞEM:))

Unknown dedi ki...

tamamı degişmiş:)ellerine saglık harika olmuş saçıda elbiseside

Suzy dedi ki...

Sihirli çikolata: Yok be:) abartma, sadece bi yırtmaç açtım:) büstünü de kesip straples yaptım, yok onda bişey ama havası değişti diye sevindim. Yapıp yapamayacağı konusunda hele ki bi de elle çirkin olur diye korktum ama sonuç göz doldurucu oldu allahtan. Beğenmene sevindim.

Bahar Yorgun: Ben de çok fotoğraflamak istedim ama arkadaşım korsesiz güzel durmaz diye yanaşmadı ben de ısrar edip üzmek istemedim. Ufak bir fikir olsun diye de yazdım ama. Belki ilham olur bişeylere...

ikimiz: teşekkürler...

banuca: Sağ ol:) Çok sağ ol. Teşekkür ederim.

dikişdersi: Sen beğenince başka bi gururlanıyorum:) Çok teşekkür ederim.

Sevtap dedi ki...

çok güzel olmuş canım ellerine sağlık

Suzy dedi ki...

Karabıdıkım: teşekkür ederim tatlım.

Adsız dedi ki...

Webmaster cok tesekkurler...

Selamlar Elen