30 Ağu 2010

Kafaya taçtan başka şey takma!


Şu acı ne tuhaf şey. Ruhun acımasından bahsediyorum... O acının sebebi her ne olursa olsun sonuçta hep bir şey kazanırız; bir yaş daha büyümek. Aslında hayatta geçirilen yıllar değil deneyimlerdir insanı büyüten. Sonuç olarak deneyimleri yaşamaktan kaçmazsak büyümüş oluruz. Kendimizi saksıdaki bir çiçek gibi kollar ve acı çekmemek için hayatın akışından uzak tutarsak bir gün kendimizden yaşça çok daha küçük insanları karşımızda bize hayat dersi verirken bile bulabiliriz. O gün herkesin davranışlarını inceler ama anlayamayız. Onları nasıl seveceğimizi ve affedebileceğimizi bilemeyiz. Kabullenemeyiz olup biteni ve şok oluruz... Bir bakarız ki aslında hayattan kopmayı seçmişizdir!
Bir arkadaşım yaşadığı bir sıkıntıdan sonra bana bu taçların siparişini verdi. Aynen şöyle söyledi:
-Bundan sonra kafaya taçtan başka bişey takmayalım kanka. Her renk taç yap bana!

Taçların sayısından sıkıntının büyüklüğü belli olmuştur herhalde;) Yok yok! Bence her acı kendince en büyük olandır. Çünkü sizin canınızı, paranızı kaybetmek sıkıyorsa demek ki henüz böyle bir şey deneyimlememiş ve bunun aslında size geçici bir sıkıntı vereceğini bilmiyorsunuzdur. Belli ki buna canınızı sıkabiliyorsanız daha değerli bir varlığınızı kaybetmemişsinizdir. Her deneyim bir öncekinden daha sarsıcı olacaktır çünkü bu bir tür sınıf atlayışı gibidir. Bence bu sınavlara karşı soğukkanlı olmayı öğrendiğimiz ve herkesi kendi sınavı ile başbaşa bırakabildiğimiz zaman kendimize ve başkalarına gereken saygıyı vermeyi öğrenmiş oluruz.
Yazacak daha çok şey var gördüğünüz gibi... Bu aralar sınıf atlamak, yaşlanmak ve büyümekle meşkulüm. Bu süreçte bazen içimden sevdiğim şeyleri bile yapmak gelmiyorken bunun hayatı ve özümü reddediş olduğunu hatırlayınca kalkıp biraz uğraşıyorum. Yine de insanın yeteneği ve yaratıcılığı ona ihanet edemeyen tek şeylerdir herhalde; ki her ruh halinde ona iyileştirici etki yapıyorlar.

16 yorum :

Unknown dedi ki...

Kırmızılı, pembeli, piti kareli, puantiyeli vs. hepsi çok güzel olmuş Güzin ablam benim :)

Suzy dedi ki...

Müge: Sağ olasın güzin ablasının tavşanı:D

ANTİGONE dedi ki...

ne güzel yazmışsın canım, taçlar da süper!

Suzy dedi ki...

Antigone: çok teşekkür ederim arkadaşım.

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

TAçlar çok güzel canım ellerine sağlık. DAha da güzeli bir dostun sıkıntısına minik bir ışıltının senin parmaklarından gitmesi.
öpüyorum canım

Suzy dedi ki...

örgüçantam: çok teşekkürler, evet arkadaşım da beğendi taçlarını. Mutluluk vermek mutluluğu arttırıcı o kesin!

aşgaane dedi ki...

slogan çok hoş olmuş:) taçların ayrı hoş:) ellerine sağlık suzy...
http://herseyeragmenhayatguzellll.blogspot.com/

Suzy dedi ki...

hayat güzel: teşekkürler...

smell.beatiful dedi ki...

cok ciciler ya suzy su siteye bakmayı cok özlemişim bugun izinliyim su üni acılsada senin sitende vakit gecirebilsem calısma hayatı cok zormus ama sen pes etmeden cok güzel devam ediyosun basarılarının devamını dilerimm...

Suzy dedi ki...

smell.beatiful: sana da başarılar dilerim canım. Çalışma hayatında da üniversitede de...

Sezsel by Sezgi dedi ki...

Hayat bazen suprizler yapıp bizleri derinden uzmeye calışsada , ben bu bana bır ısret daha ıyının daha guzleınn ısaretı dıyıp gulmeye çalışıyorum herseye ragmen :D
hayatı karsıma deıl , yanıma alarak yasıyorum...

taçalrın harıka , bu zır gunlerınde arkadasının yanında olman onun duygularını derınden hıssetmen daha da harıka :D

Suzy dedi ki...

Sezgi: arkadaşlara omuz da vermezsek adımız arkadaş olmaz ki di mi... beğenmene sevindim canım.

Nilgün Komar dedi ki...

benim omuzuda kullanabilirsin şekerim... hepsi şahane.. güzellikler seni bulsunnn

Suzy dedi ki...

celebi74: oyy teşekkür ederim arkadaşım:D çok teşekkürler güzel duğalarına AMİN:)

Yeşim dedi ki...

Harika bir yazı olmuş tatlım. "Aslında hayatta geçirilen yıllar değil deneyimlerdir insanı büyüten" ne güzel bir tespit bu. Güzel deneyimlerle büyümek dileğiyle. Allah hiçbirimize taşıyamayacağımız yükler vermesin. Taçlar çok şık ellerine sağlık tatlım. İnsanın meşgalesi olmasa yaşamak daha da ağır ve zor gelir. İyi ki meşgalelerimiz var :)

Suzy dedi ki...

yeşim: "Güzel deneyimlerle büyümek dileği ile." de harika bir temenni. AMİN diyorum ve güzel dileklerinin sana artarak dönmesini diliyorum. Çok teşekkür ederim.