21 Eyl 2010

GD- Deri pelerin



Bu sonbahar dolapta daha çok deri ve güderileri tercih ediyorum. Bu üzerimdeki pelerini ise bir dergide gördüm.
Hani şu saçlarımı kestirmeye gittiğim gün kuaförde sıramı beklerken (sanırım bu ayki) Cosmopolitanı karıştırıyordum ki birden bu pelerin gözüme ilişti. Aklımda görüntüler flaşlar halinde patlamaya başladı birden. Evde atmadığım bir deri etek parçası vardı. Annemin maxi deri eteğinin alt parçasını, eteği mini olarak kullanmak için ortaokulda sökmüştüm. O zamandır evde duruyor. Annem geri dönüştürmem için şu Lili'nin tuniğini diktiğim gün vermişti.


Bu parça o kadar sert bir deri ki dikmek ne mümkün. Ben de tam ortasından sadece kestim ve geri kalanı kumaş tutkalı ile yapıştırdım. Geri kalanı derken omuzları şekillendirmek için biraz kestim ve yapıştırdım. Sonra tuhafiyeden siyah deri bir şeritle yakayı oluşturdum yine yapıştırarak. Bir de süslü püslü altın bir düğme ile ortasını süsledim ama düğme iliği filan yok onun yerine cırt cırt kullandım.
Sonrası ise altın bir şeritle biraz sabır. Önce kurşunkalemle süslenecek olan şekiller belirlendi ve mümkün olduğunca boyutlarının eşit olunmasına çalışıldı (işte bu şekiller dergidekine aklımda kaldığı kadarı ile benzetilmeye çalışıldı). Sonra bu çizgiler göz önünde tutularak yine kumaş tutkalı sürüldü ve dikkatlice altın şerit yapıştırıldı.
Kombine gelince altta geniş paçalı bir pantalon ve transparan bir bluz uygun göründü hatta uzun eldivenlerle tamamlanması düşünüldü. Ancak Lili uyuduğu için üzerimde bambaşka şeyler görüyorsunuz çünkü yarısı onun uyuduğu odada.
Bu aralar da biraz hasta ve ateşli olduğu için rahatsız edilmeye kıyılamadı:( Okulu da asıyoruz:(
Suzy yine uykusuz ve yorgun. Bir an önce sağlık diliyorum hem bize hem de hepinize. Çünkü bu yakalandığımız bu aralar ortalıkta kol gezen virütik bir hasalık. İmmun sistemi sağlam tutmak için bol bol meyve - sebze ve zencefilli bitki çayları tüketin. Sağlıkla kalın...

8 yorum :

Unknown dedi ki...

Şeritler çok düzgün olmuş canım pelerin de sana çok yakışmış. Lolipopuma çoook geçmiş olsun :(

Mutluanne dedi ki...

Çok güzel olmuş güle güle giyin inşallah
sevgiler

Suzy dedi ki...

Müge: çok teşekkürler kuşum. İyileşti sayılır. Az kaldı...

utku'nun annesi: teşekkürler.

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

canım öncelikle minişe geçmiş olsun.
ellerine sağlık canım şık duruyor.

bir öncekinde burda modelin notunu es geçmişim teşekkürler canım benim sevgiler

Suzy dedi ki...

örgüçantam: çok teşekkür ederim canım. Kalıplı modelleri genelde not etmeye çalışıyorum. Eskiden link de verebiliyordum ama burdanın sayfası değişti ve artık bulamıyorum linkleri bu yüzden link veremiyorum.

Sezsel by Sezgi dedi ki...

suzyycım canım bende aynı dertten muzdarıbim :( uykusuzlukkk
kokoş hatunn :) ellerina saglıkk

Citra dedi ki...

Very pretty
Thanks for the follow, I'm now following you back
Sorry I can't speak Turkish, so I write this comment on English


Citra @ innocentia
http://childhood-obsessions.blogspot.com

Suzy dedi ki...

Dewi Citra: Welcomme to my blog Citra. There is a translate button on my blog. I hope it helps you. Don't care, I understand english:D
See you again!