15 Eyl 2010

Lili okullu oldu


Dün okulun ilk günüydü ve Lili yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi hoplaya zıplaya mutluluktan adeta yere basmadan okula gitti. Okula gitmenin verdiği gurura bakın. Nasıl da emin adımlarla "Artık ben de büyüdüm ve bir okulum var!" hisleriyle başı dik, babasının arkasından yürüyor.
O sırtındaki çanta var ya! İşte o çanta okuldan önceki son onbeş gün, her sabah güzel güzel giyinildikten sonra Lili'nin sırtındaydı. O günün de ilk okul günü olmadığı öğrenilince Lili kapı arkasında ağlayarak hüsranla onu yere bıraktı.

Bense okul eşyalarının tümüne isminin yazılması gerektiğini öğrenince saten kurdelelere oje ile onun ismini yazdım ve yukarıda gördüğünüz gibi onları kesip kenarlarını çakmakla yaktım. Onları minik etiketler halinde yedek çamaşırlarına diktim. Ojelerin ince uçluları da çıkmış ama ben bu yoğun günlerde o ojeleri aramaya fırsat bile bulamadığım için kendi ojemin fırçasının ucunu makasla incelttim ve etiketleri yazacak kadar minik bir fırça yaptım. Böylece 60 derecede çamaşır makinasında bile yıkansa çıkmayan yukarıdaki "lilibebek" etiketlerini yarattım. Onlar da kendi ürünlerime dikilebilir...

İşte böyle başladı okul maceramız. Baba ve ben kızımızın bu büyük heyecanına katıldık ve onun fotoğraflarını çekmek için paparazzilerden çok efor harcadık. Kim neyle bulursa fotoğrafladı Lili'yi. Kah cep telefonu kah fotoğraf makinası. İşte size fotoğraflı bir ilk anaokul günü macerası.
Bunlar gerçekten sınıfın ilk anları. Tıpkı kızımın bana yaşattığı binlerce ilklerden sadece bir kaçı gibi onlar da heyecan, şaşkınlık ve benim için mutluluk dolu. Bu gün ise ikinci gündü ama yine ikinci gün de birincisi gibi merak doluydu benim için.
Lili sabah kendisini karşılayan Müdüre Hanıma:
"Günaydın, ben gene geldim:)" dedi...
Müdüre Hanım:
"Yine hoşgeldin, geleceksin tabi burası SENİN okulun. Elbette yine geleceksin tatlım. " dedi.
Lili tam onu geçip sınıfına giriyordu ki bir anda dudağı sarkık geri döndü:
" Anne, sen de gel."
Dün duymadığımı bu gün neden duydum diye bir anda şaşıran ben çabucak hatırladım. Dün ilk gün diye bütün velilere sınıflara girmek ve bakmak için izin verilmişti. Oysa bu gün yasaktı. Kocaman bir gülümseme ile yanıtladım.
" Bu gün anneler giremiyor tatlım ama sen girmelisin çünkü oyun odanda çok daha fazla oyuncak varmıııış:D"...

36 yorum :

Sevtap dedi ki...

Oy kuzum benim.Hayırlı olsun canım Allah zihin açıklığı el becerisi versin benim kuzuma.Çok tatlı lilim çok.

Elif UYSAL dedi ki...

Ah kuzuma bak benim:) Büyüdü de okula gidiyor artık dimi:) Allah nazarlardan esirgesin canım. Sen o kurdelelerin üzerine ojelerle bir de nazar boncuğu yap:)

Suzy dedi ki...

karabıdıkım: :D çok teşekkürler karabıdıkım. Amin:D

Pride: off neden daha önce yazmadım ki bu etiket işini o zamandan bunu düşünmeliydim ya da bana pride söylemeliydi:( Cevap yazmadan gitmeyeyim dedim ama ben galiba nazar boncuğu boyamaya gidiyorum etiketlere:D valla bak!!! Çok sağ, süppppper fikir:) Duble süper yaaaaaaa....

Adsız dedi ki...

aman da maşallah, üniversitelerden mezun olduğu gğnleri de hepberaber görürüz inşallah...

ikimiz dedi ki...

yerim ben seni şebek şunun şımarıklığına bakın inşallah üniversite kep fotolarını görürüz bbeiş çok ttalı maşşalah :D

Unknown dedi ki...

yerim ben onu allah nazardan saklasın

Suzy dedi ki...

Zennube: Aaamin amin canım:D hep birlikte dilerim...

ikimiz: Ay ne güzel duğalar bunlar böyle. Çok teşekkür ederim. AMİN...

özge sipahioğlu: teşekkür ederiz.

ANTİGONE dedi ki...

hayırlı olsun canım. ne de çabuk büyüyverdi böyle ;D

Adsız dedi ki...

hayirli olsun suzy yine cok guzel bi dille anlatmissin bugunu
seni okumayi cok seviyorum ama ben biseye cok sasirdim kizinin ismi gercekten lilibebekmi
zeynep

Suzy dedi ki...

Antigone: çok teşekkürler canım benim:D gerçekten çabuk büyüyorlar sanki mantar doğurmuşum:D bi yağmur bi güneş hoop okula gitti:D

zeynep: çok teşekkürler Zeynepçim. O etiketler okul için değil denemelerim, yazıp 60 derecede yıkadım onları atmayınca adını başka kurdelede çalıştım. Lili gerçekten Lili değil:D doğru tahmin;D

Unknown dedi ki...

bizimkide pazartesi başladı maaşallah hiç ağlamamış çok hevesli olduğu belli ne kadar çabuk büyüyor bu çocuklar yaa

Sinem Özer dedi ki...

mutluluktan ve gururdan ağlıcam gözlerim doldu sizleri çok seviyorummmmmmmm

Suzy dedi ki...

sevim: çok çabuk geçti zaman gerçekten... Tebrik ediyorum sizi de:) Maşallah diyorum ve bütün annelere ağlamayan minikler diliyorum. Hep gülsünler çünkü okulda ağlayan çocuklar da gördüm. Çok hüzünlü gerçekten ancak diğer çocuklar da tedirgin olup geriliyorlar bu durumda. Her neyse, dileklerimiz hep onların mutluluğu için. Sevgiler bizden.

miss: eee sayın miss, siz okulu bitirdiniz sizin kontejanı boş bırakmayalım dedik:D Sahaya Lili'yi soktuk artık sizin önderliğinizde ve hocalığınızda nasıl yaramaz ama iyi öğrenci olunur dersleri bekliyoruz Lili'ye:D hehe, kendine benzet diyoruz yaniii:D

Nedret dedi ki...

İşte böyle başlıyor bu mâcerâ, sürprizlerle dolu günler birer birer geçip gidiyor. Daha siz sevmelere öpmelere doyamadan büyüyüveriyorlar.
Allah bahtını da yüzü kadar güzel yapsın. Sevgiler.

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

Minik kuzu okula başlamış yerim ben onu. hem sosyal hem eğitim yaşamı başarı ve mutlulukla geçsin inş. tabii önce sağlıkla. ömür boyu akıldan çıkmayacak anlardan biri. canım hayırlı olsun sevgiler

elif-kayra dedi ki...

hayırlısı olsun, negüzel bir mutluluk çok gurur verici olmalı, darısı başımıza

Unknown dedi ki...

kuzuce ya ne şeker olmuş ,ne güzel anlar yakalamışsınız ,sensiz ne yapmış peki gelince anlatmıştır ,merak ettim huysuzlanmış mı...

Adsız dedi ki...

HAYIRLI OLSUN CANIM.Allah daha güzel günlerini göstersin.bi de ben blogunu yeni keşfedenlerdenim.kıznın ismi gerçekten lili mi takma isim mi?nerelisiniz?

Unknown dedi ki...

Lolipopuma bak sen, çook cingöz bu kızçe ya :) Hayırlı olsun Suzy'm gözün aydın :) O zaman napıyoruz, kutluyoruz kahvemi kaldırıyorum Liloşun anaokulunun ilk günü anısına :))

vintageduygular dedi ki...

Hayırlısı olsun, umarım daha nice mutluluklar nice mutlu ilkleri birlikte yaşarsınız ;) Sevgiler

Sinem Özer dedi ki...

tabiki ablasının yolundan gitmesi gerek bende onu yüksek lisanla takip ediyor olacağım zaten şeviyorum şiziiiii. zaten zeki olduğu ortada benim güzel meleğimin...

Melike dedi ki...

Hayırlısı olsun, yıllar öyle çabuk geçiyor ki, benim kızım şu an yüksek lisans yapıyor ama gerçekten o yıllar nasıl geçti anlamadım, bu günlerin tadını çıkarmaya bakın..

LiliMini dedi ki...

Lili'yi tebrik ediyorum,umarım hep başarılı ve mutlu olur :)

Suzy dedi ki...

Neduk: Çok teşekkür ederim, gerçekten zamanın çabuk geçmesi üzücü ancak geçmişten beri bu böyle olagelmiştir. Güzel şeyler de kötülüklerle aynı zamanı aylaşır ancak güzellikleri yaşamaya doyamadığımızdan zamana kızarız. Ben de zamanın kıymetini bilenlerden ve onunla bu zamanı verimli paylaşmaya çalışanlardanım. Tekrar teşekkür ederim.

örgüçantam: Çok teşekkür ederim, içten ve çok güzel dileklerinize yine kocaman bir AMİN diyerek katılıyorum.

elif-kayra: Darısı başınıza şeker bonbonlarım:D Her gün bir ilk onlarla, tadını çıkaralım:D

dikişdersi: anlattı anlatmaz mı:) hazıy sanciciç yemiş bi de memişu içmiş:D sonra mantarlı okulum şarkısını öğrenmiş. Bir de zıplama oyunu tekerlemesi gösterdi akşam bize hop hop hoplarım, ağaçtan elma toplarım:D huysuzlaşma yoook ama oyun oynamaktan tuvaletini söylemeyi unutmuş ve söylediğinde de lavaboya yetişememişler:D Anla işte bi kaza olmuş:D

adsız: İsmini de bırakırsan çok sevinirim, bloğuma hoş geldin. Lili benim kızıma koymak isteyip de koyamadığım bir ismin kısaltılması ama kendi isminde de bol bol l ve i harfleri var yani isim enerjisi olarak istediğimi yakaladığımı düşünüyorum. Biz Tekirdağ'da yaşıyoruz. Aslen Bulgaristan - Deliorman göçmeniyim ben. Bloğumda o yörenin mutfağına da deyiniyorum. Deliorman sofrası linkinden yöresel yemeklerimize de göz atabilirsiniz. Ayrıca hakkımızda linkim var yukarıda sitede. Oradan da benim için bir şeyler bulabilirsin. Bloğumda keyifli zaman geçirmeni dilerim.

Müge: şerefe kuşum:D ben de içiyorum kahvemi:D

Vintage Duygular:Amin hep beraber arkadaşım:D Yanımda olduğun için çok teşekkür ederim. Bu güzel yorumun için de...

miss: ha hayyy kimin kızı:D

melike: teşekkürler, elimden geleni yapsam da tadına doyum olmuyor yavruların. Eminim o yıllar da baldan tatlıdır. Hep beraber o yılları da görürüz dilerim.

Lilacsmell: Çok teşekkür ediyorum Lili adına. Okumayı öğrenince o da kendisi teşekkür eder Lilacım:D şimdiki hedefimiz bu galiba:D

aşgaane dedi ki...

şaka maka derken blog aracılığıyla lilinin büyüyüşüne tanık oluyoruz bizlerde:) inşallah üniversite mezuniyetini de görürsün (görürüz:)

Suzy dedi ki...

hayat güzel: Amin:D Hep beraber görürüz elbette yeter ki sağlıklı olalım:D

Fatma Sultan dedi ki...

Suzycim Allah nazarlardan saklasın prensesi.. Rabbim eşinle sana lilinin üniversiteden mezun olduğu günleri de göstersin inşallah.. Sevgiler..

VOLKAN - KALDERA dedi ki...

Oyyy benim meleğim okullu mu olmuş? Allahım "meleğimin Hayatının her günü birbirinden mutlu, attığı her yeni adım birbirinden hayırlı olsun inşallah."

Güzel gurur beee :D

Suzy dedi ki...

Fatma Sultan: Amin Sultanım, çok teşekkür ederim:D

Volkan-Kaldera: Kuşum:D Ben veli oldum bak:D herkesi öperim...

Müge Hüner dedi ki...

Nasıl tatlı, nasıl şeker, nasıl ısırmalık.
Ekrana yapıştım resmen.
Allah bağışlasın, çok çok tatlı :)

Takipteyim artık ama Lili yi :)

Suzy dedi ki...

Müge: Çok teşekkürler:D ekrana yapıştım deyince beni de bi gülmek aldı...

noyumberry dedi ki...

Kızınız çok tatlı maşallah:) allah ünivrstlrden mezun olduğunu göstersin..
Benimkilerin günleri ne çabuk geçti anlayamadım bile:(
sevgiler..

Sezsel by Sezgi dedi ki...

Ay gözlerim doldu :(
kıyamam ben mınık liliye :D
Anne babalar için ne buyuk bır gururdur:D

Suzy dedi ki...

Noyumberry: Çok teşekkürler. Amin Amin:D Hep beraber!

Sezgi: Olağanüstü gerçekten de. Kendi kişiliğinin olması ve kendi haklarını koruyabilmek için çabalayan minik yürekler bu çocuklar. İnanılmaz başarılı buluyorum çocukları. Bazen kendimi bile onun kadar başarılı bulmuyorum desem... Aklına her koyduğunu yapıyor ve her istediğini elde edebiliyor. Onunla gerçekten gurur duyuyorum.

gunesyuksel dedi ki...

aHHHH yavrummm.. suna bak nasıl da gidiyo tıpış tıpış. gözlerde azcık tedirginlik merak heyecan. masallah.. vatana millete hayırlı bır valat olsun insallah. okusun okusun:)) cin gibi ya masallahhh. cocuk yapasım geldi hemen, sunu görünce.. :))

Suzy dedi ki...

gunesyuksel: fotoğraftan da okunuyor demek içinden geçenler. Teşekkürler.