7 Ara 2010

Lili ve masal saati


Her akşam aynı sohbetler. Şuraya bakın:
Lili: Anneciiim, yatmıyorrruz değil miii?
Suzy: Yok canııım, daha okunacak masallarımız var.
Lili: Tamam ama üç tane.
Suzy: Olurdu, üç tane olurdu ama sen yatma saatini kaçırdın, bu yüzden daha çok masal dinlemek için saatinde yatmayı ve sözümü dinlemeyi öğrenmelisin.Üstelik geç yatınca okula da geç kalıyorsun!
Lili: İstemiyorrrrrum okurrra gitmek. Ühüüüü:(
(Bu aralar "RRRR" çalışmaları yapıyor kendi kendine. Bu durumda da kelime içinde geçen bütün "L" ve "Y" harflerine potansiyel "R" olarak bakıyor. Hepsi birbirine karışıyor anlıyacağınız.)

  Bu konuşmalar bir süre daha tekrarlanacak gibi. Her akşam derin bir nefes alıp aynı konuşmaları tekrar ediyorum. Hatırlamıyor sanıyorum ama oyuncak bebeği ile gündüzleri oynarken tıpkı böyle konuşmalar yapıyor fark ediyorum. Annelik = "sabır sanatı " ! Anlıyorum...

Şu üzerindeki pijamayı da ben dikmiştim, ancak yeni giydirebildim. O zamanlar diktiğimde hiç beğenmemişti ve giymeyi şiddetle reddetmişti, ben de unutması için rafa kaldırdım. İşe de yaradı! Bu kez onları severek giydi. Yaratıcılığımı ve sabrımı zorluyorum Lili ile. Çözüm bulmakta bazen sıkıntıya girmiyor da değilim. Yine de ona birşeyler öğretebilmek ve hayatı onunla paylaşmak güzel şey arkadaşım. Ben tadını çıkarıyorum.

37 yorum :

nevali dedi ki...

ahh ne kadar da tanıdık geliyor bu uyku rutinleri:) benim kzımda uyku vakdi gelecek diye aklı çıkıyor:) anne bi masl daha bi masal daha...

ENN MODA dedi ki...

Zor da olsa keyifli çocuklarla vakit geçirmek. Ben çocukları, çocuklar da beni çok sever. Keşke anaokulu öğretmeni olsaydım diye düşünmüyor değilim zaman zaman.

Suzy dedi ki...

nevali: evet evet sonsuz masal aşkı doğuyor çocukta o saatte yeter ki uyumasın di mi:)

enn moda: kesinlikle ama öğretmenlik çok daha zordur diye düşünüyorum. O yüzden kutsal meslek derler ya...

Nil dedi ki...

Pijamanız pek ciciymiş. Ama içindeki güzel zaten maşallah. Biz de her akşam cebelleşiyoruz uyku için. hatta hem yatmadan önce hem da uyandığımızda okula gitmiceeem diye zırtıllıyoruz.

Suzy dedi ki...

küçük mucizem: ayneeen:) bu minik mucizelerimiz bizi yoruyorlar. Yine de onları çok seviyoruz biz ama...

ikimiz dedi ki...

ölürüm sanaaaa ne tatlısın sen öyle :D oyy yerim birgün göreceğim seni lilitooo mıncık mıncık yapmak o yanaklarını ısırcam :D suzy boyu uzamış sanki bana öyle geldi :D çok çabuk büyüyolar dimi geçen gün annemde beni öyle sevdim :D çok çabuk büyümüşüm diye :D 19 yaşımdayım 1.78 boyum var ama hala annemim minik kızıyım :D annemin dediği bir söz var zamanını iyi değerlendir çok çabuk geçiyor diye ne kadar güzl bir günce oluyor senin ve liliş için bu blog sen çok iyi bir annesin :D

Suzy dedi ki...

ikimiz: doğru söylüyorsun, uzadı uzadı. Hem de şu hasta olduğu dönemde bile uzuyordu fark ettim. Lili hayata çok bağlı, sürekli öğrenmek için çabalıyor. Bir gün senin kadar uzun boylu bir fıstık olsa...:) Olur di miii:) Annene sevgilerimi yolla lütfen. Söyledikleri doğru. Zaman elindeki en büyük hazine unutma. Her nefes alışında hayatın tadını çıkar. Ailenin ve çevrenin de. Sen de anneni anne olunca benim kadar iyi anlayacaksın. Şimdilik sadece yaşa be kuşum:)

ikimiz dedi ki...

olur olur hemd eçok daha güzel bir kız olur şimdiki çocuklar çok bilinçli yetiştiriliyor hergün ne kadar vitemin proteğin alması gerektiği hep hesaplanıp hareket ediliyor bilinçli anneler sayesinde yeni nesil çok daha uzun ömürlü ve sağlıklı olacaktır eminim...Anneminde sana selamları var ve lilinin büyük bir hayranı annemde çok sevimli ne zman senin blogunda gezintiye çıksam liliyi resimlerden mıncırıyoruz :D

Suzy dedi ki...

ikimiz: çok sağ olun, sevgiler...

Nilgün Komar dedi ki...

çok tatrııııııııııııı

keskin makas dedi ki...

merhaba aynı şeyleri her akşam bende kızımda yaşıyorum.Çocuk büyütmek zor ve zahmetli.Sevgiside herşeye değer.Pijamasıda çok şeker:):):)

Swotpisces dedi ki...

maşallah çok sevimli bir kızınız, çok hoş ve faydalı siteniz var. Başarılar. :)

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

MAşallah hergeçen gün biraz daha farklılaşıyor okula başlayınca miniş bir abla kıvamında. Sağlıkla büyü sen minik prenses.

canım seninle emsal oğullarım var ve o annelik sabrı hala devam ediyor:)))
biz onlara birşeyler öğretirken bir okadarınıda çocuklar bize öğretiyor.buda kalplerimizi dahaçaok birbirine geçmesini sağlıyor.
minik güzeliğinle nice yılların olsun öptüm sizi kocamannn

Suzy dedi ki...

celebi74: hahaaay:) RRRRR :) kapmışsın sen işi:)

keskin makas: teşekkürler sağ olun.

swotpisces: teşekkürler...

örgüçantam: çok güzel anlatmışsın. Çok teşekkür ederim. Sizler için de aynı güzel dilekleri diliyorum. Sevgiyle kalın...

Sinem Özer dedi ki...

miss derki; liloş canımm napıosun?
liloş; iyiyim sen napıosun? bize gelseneeeeeeeeeeeeee
miss; ama ben okuldayım :S
liloş;aaaa akşamları okula mı gidiosun neden gidiosun ben okuldan geldim hadi bize gell özledimm...

bebeğiim çok sewiyorum sizi, suzy ben akşam ing kursuna neden gittiğimi açıklayamadım liliye ama olsnnn :D

Suzy dedi ki...

miss: Lili anlamaya çalıştı ama olsun. Serkanla kırıldık gülmekten sana. Kim bilir nasıl kilitlenmiştir bu soruya diye:D

Sinem Özer dedi ki...

aynen walla cewap weremedm yavru kuşuma kitledi benii:D sen kalk koskoca üniversiteyi bitir sonra yüksek lisans yap bide üstüne ingilizce kursuna git ama liloşuma cevap vereme hahahahahhahaah

Kürksever dedi ki...

Benim kızım koskoca abla oldu, üçüncü sınıfa gidiyor, ama hala bazı geceler kendini naza çekiyor, yatmadan önce benden çocukluğuma dair bir anı, bir hikaye anlatmamı istiyor:)

Suzy dedi ki...

miss: heeeh anladın sen beni...

Suzy dedi ki...

Coşkun Hürsel: maşallah maşallah... Ben de o günleri görürüm inşallah:) Harika değil mi? Büyümüş de geçmişi sorarmış:D Ne mutlu size.

ilknur oymak dedi ki...

ya çok tatlı annesi o ne kadar masal isterse şimd oku zaman çok çabuk geçiyor sonra zaten istemeyecek

Kürksever dedi ki...

Evet, büyüdü, artık masallar hikayeler onu kesmiyor, uyumadan önce, reality show tadında ona kendi çocukluğumu anlatmamı istiyor:) Yavaş yavaş çizgi filmlerden uzaklaşıyor, artık yeni gözdeleri Hannah Montana, Demi Lovato, Selena Gomez ve Jonas Brothers... Bir yönüyle çok güzel ama diğer taraftan, anne-babanın sorumlulukları katlanarak artıyor. Allah yardımcımız olsun, ne diyelim!

Unknown dedi ki...

çok güzel maaşallah o kadar çabuk büyüyorlarki kıymetini bilin

Suzy dedi ki...

ilknur oymak: haklısın, tek amacım sabah okula giderken uykusunu almış olmasını sağlamak. Elbette ben de onunla vakit geçirmeyi çok seviyorum.

Coşkun Hürsel: Aynen, dünden beridir de youtubeçu kesildi başıma! Tıklamayı öğrendi, isteiği çizgi filmi izliyor. Bunun sonu nereye bi kestirebilsem!!! Allah gerçekten yardımcı olsun.

Kendimce: sağ ol, bilmeye çalışıyorum ama çok fazla hızlı bu doyamıyorum ben doyamıyorum onun güzel anlarına...

mintinin dünyası dedi ki...

ay bu çok tatlı bir çocuk.allah nazrdan saklasın.nasıl cilveli bir peri bu böyle.melekler korusun o güzel yüzünü,annesi.sana da merhaba demek şstşyorum arkadaşım.allahım bağışlasın yavrunu.benim yavruma da o günlerini göstersin inşallah...

Duygu Fedakar dedi ki...

maşallah çok tatlı mpijamalarıda çok güzel olmuş eline saglık

Suzy dedi ki...

mintininmutfağı: Amiin arkadaşım. Amin:D

simon: çok teşekkür ederim.

http://belguzar anne.blogspot.com dedi ki...

merhaba liiyı allah bağışlasın maaşallah sağlıklı buyusun

Suzy dedi ki...

belguza anne: çok teşekkür ederim. Amin.

suhuba dedi ki...

Suzy,
Yorum yazmak için sona ulaşamadım. Süpersin. Ne çok sevenin var.
Bu arada yazını okuyunca aman allahım dedim benim oğlumun tipik tavırları ve çok üzücü bir haberim var. Biz 1. sınıfta bunları yaşıyorduk 3. sınıfa geldik BİTTİ mi? HAYIR. Aynen devam ediyor sorunlar. :) :) :) Çok üzgünüm iyi haberler veremedim.

Suzy dedi ki...

suhuba: Çok sağ ol, hepsi sağ olsunlar. Bu sıcaklık karşılıklı onlar biliyorlar:) Kötü haber de iyi geldi be canım:D Ben gidip bi sindirmeye çalışayım bunu:D hehe anca yutarım bu şoku:)

Unknown dedi ki...

Lili'nin mimiklerine bayılıyorum :) Pijamalarını çok sevdim, özellikle paçalar süpper :)

Suzy dedi ki...

Müge: Ben dikkatini toplayabilmek için ona mimikli konuşuyorum yoksa kendimi dinletemiyorum. Bildiğin tiyatro oynuyorum heeeer gün her gün kardeşim. O da benden öğrendiklerini bana satıyor sonra:D Yakaladığımı çekiyorum öylelikle.
Paçalar ise pijamaları diktiğim zamanlar boyları öyle uzundu ki lastiklemiştim üstüne olsun diye. ona giydirene kadar boyu amma uzamış yaw. Mantar mı doğurdum ne anlamadım ki:)

senem dedi ki...

maşallah çook datlu ama ben bunu yerim :)

Suzy dedi ki...

senem sefa: hahayyy lisede elmalı datlu dediğimiz bi datlu yerdik mc'te. Aklıma onu getirdin. Datlu demek hihi:) benim kızım çok datluuu:D çok sağ ol. ben de yiyoyum onu:) sevgiler senemcim...

moda da ki Hayal Dünyam dedi ki...

çocuğunuz çok tatlı maşallah diyimde nazar değmesin pijamalarıda kendi gibi çok tatlı=)bu arada bloğuma hoşgeldiniz teşeklkürederim izlediğiniz için bende izlemeye aldım sizi=)

Suzy dedi ki...

moda da ki Hayal Dünyam: Çok teşekkür ederim geldiğiniz için. Yine beklerim.