1 Eki 2014

Gecelikten Pijamaya DIY


Bazı kızlar dantelli geceliklerle uyuyabilecek kadar romantiktir. Benimse romantizmle uzaktan yakından alakam yoktur. Bilhassa itiraf edebilirim ki romantizm beni en çok sıkan şeydir. Gerçekten filmlerde bile en azından romantik - komedi tercihimdir. Benim için romantizm sıkıcıdır o kadar. 
Yatağa girerken dantelli geceliklerinin üzerine floral desenli kimonolarını giyip aynanın karşısına geçen ve zarif ellerine krem süren o klasik dönem kitaplarından fırlayan kızlardan biri olamadım asla. Bu nedenle dolapta duran gecelikler hatta inanmayacaksınız ama annemin verdiği çeyizden kombinezonlar bu yaz benden nasiplerini aldılar. (Yıl 2014 kombinezon mu kalmış yaaa!)


Sizin de böyle kenarda duran ve rahat edemediğiniz için kullanamadığınız parçalarınız varsa işte siz bir yöntem. 




1. Önce üzerinize olan bir pijamayı kalıp olarak kullanıcaz, onu dolaptan çıkarın ve bu şekilde ikiye katladığınız geceliğinizin üzerine yine ikiye katlayarak yerleştirin. Geceliğin etekleri şortun paçaları olacak ve kıvırmamıza bile gerek kalmayacak.
2. Şimdi şortun dikiş çizgisi boyunca dikiş payı bırakarak (1cm) kesin.
3. Yeni şortu açtığınızda bu şekilde görünecek. Şimdi etek kenarlarında kalan dikişleri de incecik kesin. (şekilde 3 yazan yere dikkatlice bakın! Nasıl kestiğimi gösterdim.)
4. Şortun iç dikişlerini kapatın. Sonra paçaları birleştirin. En sonunda bel kısmına ince lastik için bir tünel dikin.
5. Bu tünelin içinden lastiğinizi geçirince pijamanızın şortu hazır. Şimdi üst parçanın etek kısmını kıvırın ve olay bitmiştir!

4 yorum :

gooogoook dedi ki...

Çok güzel bir çalışma kesinle;) eline sağlık canım.

Deniz dedi ki...

Harika! Yeni hali çok güzel olmuş.

Unknown dedi ki...

Süper bir fikir , harika olmuş.

Unknown dedi ki...

Bu güzel fikir için teşekkürler. Sevgiler..