24 Haz 2015

Enerji Oyunları - Nazar

Haftanın konusu aslında "Aldatmak" olacaktı ama nedense bu konuyu 15 dk'da nasıl anlatacağımı bir türlü programlayamadım bu yüzden "Nazar" konusuna karar verdim. Sanıyordum ki kolaylıkla sizinle nazar hakkındaki fikirlerimi paylaşabilirim. Oysa geçen hafta olduğu gibi videoyu çekerken başıma gelenlere çok benzer olaylar yaşadım.
Geçen hafta dediğim gibi "Affetmek" konusunu neredeyse 15 defa tekrar tekrar kayıt etmek zorunda kalmıştım. Aslında anlatacaklarım belliydi ve ilk 3 çekimde planladığım şekilde anlattım. Ancak her defasında affetmek ile ilgili yeni yeni detaylar yakaladım, bu arada her defasında videoyu bilgisayara aktardım ve bir şekilde kayıdın tamamlanmadığını gördüm. İlginçti... Devam ettim. Her defasında yakaladığım detayı da söyledim yeni kayıtta ama bir detay daha yakaladım. Öyle öyle bir kaç gün çekimle "Affetmek" isimli video başta anlattıklarımdan baya bir şekil değiştirerek karşınıza çıktı.
Bu hafta da "Nazar" ile ilgili aynı şey oldu. Aslında paylaştıklarım yanlış değil eksikmiş meğer. Bir şekilde her kayıtta sorun oldu ve yayınlanacak durumda değillerdi. Sonunda hafta sonu akrabalarla hoş bir sohbet esnasında konu nazara gelince, fikirlerimi paylaştım. İlginç ama konuşan bendim ve bir şeyi daha fark eden de bendim.
Videoda da anlattığım gibi, halk arasında nazar dediğimiz aslında çok beğenme ile saçtığımız yüksek enerjidir nazar. Kem gözle edilen nazar olmaz onun adı başka bir şeydir. Sonuçları nazar ile aynı olsa da kem gözle yapılana nazar denmez. Dinimizce yasak olduğundan buradan ne ismini paylaşmak isterim ya da enerji oyunu olarak nasıl tezahür ettiğini...
Hafta sonu fark ettiğim şey ise şuydu: Tam bir şeyi çok beğendim dediğinizde aslında karşı tarafı nazar etmek yerine o yüksek enerjiyi kullanarak o beğendiğiniz şeyi kendinize çekebilirsiniz. Yeter ki beğendiğinizi dile getirin.
Çok ilginç ama yabancı bir videoda konuşmacı şöyle diyordu: "(God) yani Yaradan sana konuşurken fazla sözcük kullanmaz. Size çoğunlukla "Evet" der. Siz "Bitsin artık bu ızdırabım Allahım" dediğinizde Allah "Evet, ızdırap..." der ve Izdırap olur!" Dinimizde de biliyoruz ki Allah "Ol der ve Olur!" zaten:)
Buradan yola çıkarak tam nazar edeceğiniz anda kazanabileceğinizi biliyor musunuz? Çünkü bir şeyi çok beğendiğinizde bunu sesli olarak dile getirirseniz yukarıdaki cümle şöyle şekillenecektir; "Aaa ne kadar güzel bir etek!" Allah o zaman (yukarıdaki cümleye göre) ne der size: " Evet, güzel bir etek!" ve sizin de olur;) Harika bir oyun. Sadece inanın o kadar...
Bunu şimdiye kadar fark etmediğime inanamıyorum! Videoda çok daha rahat anlayabilirsiniz, ayrıca dilerseniz videomu paylaşabilirsiniz de:) Buyurun, iyi seyirler!


6 yorum :

Necla Şölen dedi ki...

Ağzına sağlık arkadaşım:=)

shadoweyes_ontheway dedi ki...

Çok ilginç bir yazı. Şimdi hayatımı gözden geçirdim ve gerçekten bir çok konuda bu dediklerini yaşadığımı farkettim. Bundan sonra daha bilinçli yapacağım :)

Suzy dedi ki...

Necla şölen: İzlediğine çok sevindim canım :) Dilerim bu ilginç fikri değerlendirir ve hayatına güzellikleri çekerisn:)

Shadoweyes Ontheway: Dilerim videoyu da izlersin çünkü daha detaylı anlattım ve hayatta uygularken daha pratik olacaktır kesin;)

gooogoook dedi ki...

Hem okudum hem izledim, hem de senle konuştum iyi geldi:)) Çok çok güzel anlatmışsın sevgili Suzy harika bir çalışma olmuş emeğine sağlık, bunca güzel bilgiyi paylaşman herkesin farkındalığını biraz daha yükselteceği için, çok büyük bir yarar şeklinde hepimize geri döneceği kesin, çok teşekkürler bu güzel yayın için.

£sraycr dedi ki...

Bu videoyu bikaç defa izledim. Ve bugün test ettim.bi erkek arkadaşım çok hızlı ve guzel bir şekilde soğan doğruyordu.ne kadar güzel dogruyorsun. Maşallah dedim.biraz sonra uzaktan izleyen 2 kişi kendi arasında güzel ve ustaca dogradigini konuştular.ama o sevgiyi ona yansitmadilar.ve biraz sonra elini kesti.ilginç. ama evet doğru :)

Tekamül Astrolojisi dedi ki...

Çok güzel bir anlatım