5 Ağu 2015

Neonlar / bomber ceket ve şort


Corfu için şortlar diktim demiştim ya, işte şortlardan artanla da bomber ceket yaptım:D 
Tersi oldu dimi, aslında ceketten artandan şort yapılır. Komik geldi mi size de... Evet, bir şeye karar verdiğimizde, onu yapmaya hep bildiğiniz yollardan giderek zaman kazandığımızı sanıyoruz. Oysa bu, bilinç altımızın bizi yönetmesine izin vermekten ve onun iktidarını hayatımız üzerinde kabullenmekten başka bir şey değil.  Şimdi yukarıda yazdığım şeye gülüyorsanız bu aslında sizin değil bilinç altınızın bizi alaya alması anıdır. Yani gülen biz değiliz bu farklı karara, bilinç altımızdır diyorum.
Şimdi konu ne zaman neon cekete ve şorta gelecek merak ediyorsunuz değil mi? Şu anda ben de çok merak ediyorum...



Yazımı yazmaya otururken çok az zamanım olduğu için neon parçalarımla ilgili bir kaç söz söyleyip kaçacaktım aslında ama kurduğum ilk cümleye beynimin içinden gelen aşağılayıcı reaksiyona tepkisiz kalamadım. Hemen kafamın içindeki kahkahaya cevap vermek geldi içimden. Böyle bir şey işte bilinç altı. En heyecanlı en mutlu anınızı bir anda rezil edebiliyor. Olay onu yakalamaya başlamakta. Yakaladığım an da kontrol bende demektir. İşte yine kontrol bende ve size bu ego ya da bilinç altı ile başa çıkmak için minik bir kaç tüyo vereyim:
1. Planlarınızda esnek olun: her neyi yapıyorsanız yapın, kurallara net bir şekilde uymaktansa sürprizlere ve mucizelere yer açmak adına esnek olun. Bunu bir önceki Corfu Sahilleri yazımı okursanız neden böyle yazdığımı anlarsınız. Esnek olmak sinirlerinize de çok çok iyi gelecektir. Salın çayıra biraz yahuuu...
2. Her zaman yaptığınız şeyleri her zaman yaptığınız şekilde yapmayı bırakın. Bakkala bile başka yollardan gidin her seferinde. Bu bilinç altınızın sizi uyuşturup etkisi altına almasını engelleyecektir.
3. Size sıradışı gibi gelecek tepkiler verin, içinizden öfkelenmek geldiğinde gözünüzü kapatıp derin bir nefes alıp tam o anda gülümseyin. Duygunuzu kontrol edebildiğinizi gördüğünde egonuzun sizin üzerindeki etkisi azalacaktır. Ona kimin yönetici olduğunu gösterin.
4. Kahkaha atın, çok ama çok gülün. Egonuz bundan çok rahatsız olacaktır:) Sonunda sizin bir deli olduğunuza karar verip sizi rahat bırakır;) Biraz delirmenin de hiç kimseye zararı yoktur. Üstelik hayatı daha zevkli yapar. Kahkaha ayrıca hedeflerinize sizi daha çabuk ulaştıracaktır. 
Daha çok şey önerilebilir ama sanırım bu kadarı bile sevgili ilkel beyni, egoyu ya da bilinç altını şok etmeye yetecektir. Bir sarsılıp onu kendine getirme zamanı... Sizi ezmesine izin vermeyin, kontrol sizde çünkü düşünen beyin tamamen size ait ve malesef sizin alacağınız kararı beyniniz size bildirmeden 7 saniye önce bilinç altı haber almış oluyor. Bu yüzden eğer aldığınız kararlarla ilgili engelleri fark etmeye başladıysanız bunlar size bilinç altınızın servis ettiği blokajlar / engellerdir. Aslında onlar yoklar, egonuz onların var olduğuna inanıyor. Gidin ve başarın ki egocuğunuz yanlış kararlarını değiştirsin ve size uyum sağlasın. 


Son olarak şort ve bomber ceket hakkında yazmam gerekirse. Şortun modelini bir mağazada görmüştüm, ön kısmı etek gibi görünüyordu. Ben de pileli bir şortun pilelerini içe doğru getirerek aynı etkiyi yakalamaya çalıştım. Şortun kalıbı pratik dikiş dergilerinden birindendi. Ceket kalıbı ise hep aynı: Burda 04/2013 #123
Son olarak neon gibi parlak, güzel renkli günler diliyorum ama bu burada bitmez;) İlk fırstatta Corfu ile anlatmadığım kısımlara geleceğim. Şimdi Canada'dan gelen minik misafirimle ilgilenmeliyim. Rengarenk ve mutlu kalın...

5 yorum :

Creative Khadija dedi ki...

What a perfect cool color :)

Unknown dedi ki...

müthişsiniz.

Unknown dedi ki...

Çok güzel model ve renk eline sağlık canım

gooogoook dedi ki...

Neon renklere hayranım ben de.. Bomber ceket ve şortu ise müthiş beğendim.
Ego hakkında yazdıklarına ise katılmamak imkansız. Katılıyorum, sadece bu kadarı bile onu kendine getirmeye yetebilir gerçekten. Sevgiler:)

Ayselce örgüler dedi ki...

her zamanki gibi şık ve süpersiniz ellerinize sağlık... sizi zevkle takip ediyorum http://ayselmelike.blogspot.com.tr/