27 Oca 2016

Bu aralar dikiş odasında...


Geçen aklıma geldi neden benim uzun kışlık elbisem yok diye. Sonra internette model aradım ancak hiç birini beğenemedim. Mağazaları gezdim ama çok ince geldi mağazadakiler, üşürüm ben hem incecik içim görünür hiç hoş değil, ben de uygun kumaş bulmak için kendimi pazara attım. İşte ne olduysa orada oldu. Bir daha benden haber alınamadı...
Uzun zamandır pazara çıkamadığımdan olsa gerek sanki hiç kumaş görmemiş gibi önüme geleni doldurdum. Belki de şanslı günümdeydim bilmiyorum. Hepsine ayrı bayıldım. Daha fazla çanta taşıyamayacağımı anladığımda durmaya karar verdim.
Eve gelince bir gecede hepsini yıkadım. Motivasyon tavan! Bu arada kendi modellerimi telefonuma çizdim ve artık dikmeye hazırdım. Kalıplar evrile çerile yeni bir şeyler çıktı dikiş odasından en nihayetinde. Bunca ayrılığa değdi mi dikiş makinama bir de bana sorun. Seviyorum onunla olmayı, çok seviyorum.
Bu arada 2012'de burada gördüğüm bir modeli (pembe takım) sizlerden saklamışım. Tek amacım linkteki gibi bir broş bulup o güzel sarışına atıfta bulunmaktı ancak broş mroş yok, bulamadım. Haliyle iki senedir dikip de giymediğim takım dolapta eskimeden artık gün yüzüne çıkmalıydı artık. Artık o broş olmadan ilk fırsatta kombinlenecek, yapacak bişey yok.
Geri kalanı çizgili yün elbise, triko kırçıllı elbise ve bir de eski aldığım yün kumaş artık deri detaylı asimetrik yelek oldu. Bu arada Suzy kapşona taktı. Neredeyse diktiğim tüm elbiseler kapşonlu oldu.
En kısa zamandı sunuma başlıyorum canlar. Suzy geri döndü. Dikiş dikmek beni kendime getirdi kesinlikle hayata bağlayıcı bir etkisi var.


9 yorum :

Ayselce örgüler dedi ki...

Çokk güzell modeller, gri olanın kalıbı size özgü sanırım çok beğendim.

Suzy dedi ki...

aysel melike: Gri yelek değil mi? Evet onu bir tunik modelini baz alarak yaptım. Yani kalıp olarak üzerime olan bir kalıbı koydum gerisini göz kararı keserek getirdim. Tabi bu arada kumaş yettiği kadarını canlandırabildim aklımdakinin... Kullanıma başladım bile.

Ayselce örgüler dedi ki...

Yok cnm. kapşonlu elbiseyi kastetmiştim :)gerçekten de dikiş terapiymiş ben geç keşfedenlerdenim , meğer uğraşı çok zevkliymiş sizler ustasınız diktikleriniz bana fikir ve öğretici oluyor. Kolay gelsin.

Suzy dedi ki...

aysel melike: elbiselerin ikisini de kapşonlu yaptım. Resimden dolayı gri çıkmış. Aslında beyaz ve lacivert kırçıllı 2. resimdeki elbise. Tabi doğru anladıysam:D

bahar yorgun dedi ki...

Bizde özlemiştik dikişlerini uzun aralar veriyorsun olmuyor ama :) Ellerine kollarına sağlık hepsi de harika olmuş

ANTİGONE dedi ki...

ellerine sağlık canım. çok hoş görünüyorlar. üzerinde de görelim ama ;))

Suzy dedi ki...

Bahar Yorgun: 15 tatil iyi geldi biraz dikiş dikebildim işte... ben de özlüyorum buraları...

ANTİGONE: Yazıdm bu gün yazımı ilk önce yeleği yayınladım. Umarım beğenmişsinizdir.

Aktuelmoda dedi ki...

İki yıl dolapta bekletmekle nasıl haksızlık etmişsiniz..Pembe sevgisinden dolayı bayıldım..Nasıl zarif bir görüntüsü olmuştur..Ellerinize sağlık..

Suzy dedi ki...

Aktuelmoda: Evet, ben deçok sevdim bu kumaşı bembiş bembiş. İnşallah giymek de nasip olur. Teşekkürler...