27 Oca 2016

Büyük Beden Şıklığı


Lili doğduktan sonra özel bir düğün için çok özel bir abiyeye ihtiyacım olmuştu ve kendime nefis bir elbise bulmuştum. Tabi ki o kilo ile, yaşadığım şehirde,Tekirdağ'da değil de İstanbul'da yaklaşık 10 mağazada toplamda 20 abiye kıyafet denedikten sonra bulmuştum aradığım elbiseyi. O yirmi adet abiyeyi giyip çıkarırken kendi kendime homurdanıyordum; "Nasıl olur da büyük beden hanımların nasıl giyindiğine dikkat etmem, nasıl olur bunu kale almam, nasıl olur bunu şimdiye kadar öğrenmedim...vs!" Büyük beden olup nasıl şık olabileceğimi incelemiş olsaydım kesinlikle 20 elbise giyip çıkarmak zorunda olmazdım. O kadar yorucuydu ki anlatamam. Sonunda yeni bedenimin içinde şık duracağı bir elbiseyi bulunca kendimi o kadar çok beğenmiştim ki anlatamam. Sonra da neden büyük bedenli hanımlar kendini böyle güzel göremiyor soruları aklıma gelmeye başladı. Kendimi büyük beden olarak çirkin değil sadece tecrübesiz olduğum için suçlamıştım açıkçası. Geri kalan her şey harikaydı, kilo aldığımı gözüme gözüme sokan eski tanıdıklar hariç, eşim ve ben de durumdan memnunduk.
Bir daha asla modayı sadece kendi açımdan takip etmedim. Elma fizik, armut fizik, büyük beden, küçük beden, uzun bedenler ne giyer her şeyi inceler oldum. Bu arada büyük bedene yönelen firmaların sandığım kadar da az olmadığını keşfettim.  Özellikle en sevdiklerime hediye alırken, en trend parçaları en uygun fiyata bulduğum bir siteden bahsedeyim size üstelik de sık sık büyük beden indirimleri yakalayabilirsiniz burada; Byjulia.com!
Yukarıdaki resimde büyük beden bir hanımın şıklığı kolaylıkla yakalayabildiğini ve hiç bir trendtten geri kalmayacağını görebiliyorsunuzdur. Byjulia'dan ve sık sık indirim yaptıklarından asla vazgeçemiyorum bu yüzden. Baksanıza sezonun hit parçası panço şal ne zekice kullanılmış, sonra uzun maxi elbise ile çok günlük ve zarif bir görüntü elde edilmiş, işe giderken de şık olabiliyor büyük beden bir kadın, gece minik siyah elbisesi ile bir davette de. Ne farkları var ki minik bedenlerde. Sizce çok göz doldurucu ve büyüleyici güzel değil mi.
Bence linke tıklayıp bir gezinirseniz büyük beden olmak artık şıklıktan ödün vermenize bir sebep olmaktan çıkacaktır. Asla doğanızı reddetmeyin eğer büyük bir bedene sahipseniz. Bir kadının güzel olmak için öncelikle kendini olduğu gibi kabul edip çok ama çok sevmesi gerekli. Kendinizi mutlu edip şımartarak kabule geçin. Sonrasında belki de vücudunuz size yük olmaktan vaz geçecektir. Kendinizle barış ilan edin gitsin. Kesinlikle bu konu da bence bilinç altı ile ilgili, ancak bununla ilgili daha çok araştırma yaparak sizlerle paylaşmak isterim. Şimdiki tavsiyem sadece moda ile, güzellikle, sevgi ile kalın. Kendinizi ama en çok kendinizi sevin. Bedeninizin şekli ne olursa olsun siz sevilmeye değersiniz. Sakın değerli olduğunuzu aklınızdan çıkarmayın.

2 yorum :

Cafe Tigris dedi ki...

İnsan kendini sevmeli öncelikle , kilo sağlık sorunu yaratmadığı sürece sıkıntı edilmemeli ;)

Suzy dedi ki...

Cafe Tigris: Büyük bedenden bahsediyoruz, sağlıksız kilo obezite demektir. Büyük beden demek obezite sınırlarının dışında olmak demektir. Yani konumuz şişmanlık değil. Büyük beden. Süper detay yakaladınız. Teşekkür ederim. Buradan bu vurgulamayı yapmama da izin vermiş oldunuz.