5 Oca 2016

Lili - Lalaloopsy Şapka


2015 bitmeden önce son mucizeleriyle hayatımı dolu dolu yaşamamı sağladı. Ne 2015'ti ama... Saygıyla anıyorum gerçekten. Benim hayatımda çok ilginç perdelerin kalktığı artık hayata çok ama çok farklı bakmamı sağlayan bir zihniyete kavuşmamı sağladı olup bitenler. Bu yeni kafa ile 2016'da neler yapacağımı, neler olacağını bilmiyorum gerçekten ama size bu ilginç detaylardan yavaş yavaş bahsetmeye karar verdim buradan. Artık benim gibi şeyler yaşayan olursa kendini benim gibi yalnız hissetmez. Çünkü ben sadece yabancı kaynaklardan bana ne olduğunu anladım. Hiç bir güncel Türkçe kaynağa rastlamamak çok ilginçti. Tek kaynaklar Osho, Mevlana, Rumi gibilerin yazdıklarıydı. Oysa yıl 2015'ti. İnsan kendi yıllarından birilerinden öğrenmek istiyor neler olduğunu kendi dilinde birinden... Ancak bunu başka bir yazıya bırakıyorum.



Lili yelken takımına girdi gireli çok yoğun tempoda yaşıyor. Hafta arası okul, hafta sonu yelken hatta bazen hafta arası bile antrenmana çağırabiliyorlar. Tabi ki yoğun çalışmanın sonucu başarı olacak bir gün. Şimdilik hala B takımında olduğundan ümit vaad eden minik sporcu olarak 7 kişilik minik bir kadro ile Yunanistan'a, ilk yurt dışı uluslararası yarışlarına gidecekti geçe yılın son haftasında. Yarışacağı yere yakın bir yerde Meteora isminde, görülmesi gereken harika bir yer duymuş babası ve biz de gezi bahanesi ile onu ilk yurt dışı yarışında yalnız bırakmamış olduk.


Aslında planımız yarışlardan sonra Bulgaristan'da kayak tatili yapmaktı. Bu nedenle Lili benden yeni bir kayak şapkası istedi. Geçen sene kayakçılar çok komik şapkalar takıyordu, bayılmıştık. Daha o zaman söz vermiştim küçük hanıma. Yola çıkarken de kendime ufak bir örgü çantası aldım. Başladım örmeye. Aranızda instagram hesabımı (@Lilibebek) izleyenler şapkanın başlangıcını görmüşlerdir. Çift kat iple tekli trabzanlarla şapkayı tamamladıktan sonra, Lalaloopsy'nin saçlarını kurtçuk örerek yaptım. (Kurtçuklar için önce istediğiniz kadar zincir tek kat iple çekiyorsunuz, sonra da her zincire 3 tane 3lü trabzan yapın.)İşte bu da (pembe ipimin yettiği kadar) son hali. Fiyonk tokalarımız kurdeleden. Kayakta giymek için içini polarla kaplamam gerekiyor şimdi, daha sıcacık tutar. Onu düşünüyorum kara kara. Bakalım ikinci aşamanın altından kalkabilecek miyim!
Bu arada kayak tatili filan iptal oldu kötü havadan dolayı. Aslında iyi de oldu çünkü Türkiye'ye girdiğimizde arka lastiğimizin patlak olduğunu anladık. Siz meleklere inanır mısınız? Ben inanıyorum. Aslında bütün sistemin hayrımıza işlediğine inanıyorum. Bu yüzden, patlak lastik meselesi de 2015'in bana sunduğu son kanıt oldu. Güzel Meteora'yı görme fırsatından dolayı da 2015'i asla unutmayacağım. Bir dahaki yazıda oralara sizleri de götürüyorum. O büyüleyici güzelliği fotoğraflardan ne kadar aktarabilirsem artık...


2 yorum :

Aycan Ulus dedi ki...

Çok tatlış olmuş çok da yakışmış :)) Ellerinize sağlık..

Aktuelmoda dedi ki...

Çok şeker olmuş,hele o kurtcuklar nasıl sevimlilik katmış,ellerinize sağlık..