28 Oca 2016

Uzun deri detaylı yün yelek

Çanta burdan
Uzun yelekler moda olalı çok oldu ama ben bir tanesini giyebileceğime henüz yeni ikna oldum. Kendi giyim kalıplarımdan çok zor çıkıyorum ama en azından hala yapabildiğime şükrediyorum. Aslında tek amacım dolabıma giyeceğimden emin olmadığım bir parçayı daha koymamaktı. Çünkü dolabım yine sıkışmaya başladı. Artık elimdeki eşyaları daha hızlı elden çıkarmayı öğrenmeliyim sanırım. Bunun çeşitli yollarını bulmalıyım. Çünkü dolaptaki sirkülasyon durunca evdeki yaşam enerjisi bloke oluyor gibi geliyor bana. Sanırım dolabı çok dolu ve sıkış tıkış tutmaktan hoşlanmıyorum artık.







Uzun yeleğimin kumaşı dolabımda bir kaç yıldır duruyor. Yünlü bir kumaş olduğu için kışlık bir pantolon yapmak için almıştım ancak yünlü kumaşlar cildime batabiliyor bazen. Bu kumaşta da öyle oldu, ondan pantolon dikmek için bir de astar dikmeliydim ki gözümde sürekli büyüdü o iş. Dolayısı ile bu kumaş da kaldı gitti. Ta ki uzun yelek yapma cesareti bulana kadar.



Kalıp olarak biraz geniş duran bir tunik kalıbı kullandım. Yaka kısmını asimetrik düşen bir şekilde biçtim. Son kalan minik bir parçadan da kapüşonu biçtim. Kapüşonu birleştirdiğim yerlerdeki dikişleri deri şeritle kapattım. Kenarları da deri şeritle geçtim. Dümdüz durmasını sağlayamadım, dikerken deri şerit ve kumaş esnediler. Bir de uzun kemer diktim. Sanırım benim için ilk uzun yelek dikimi çok başarısız sayılmaz. Ben severek giydim bile.


2 yorum :

Ayselce örgüler dedi ki...

Tek kelime ile süperr ! ne güzell kombinlemişiniz güzel günlerde giyin.

Suzy dedi ki...

aysel melike: Teşekkür ederim. Beğenmenize de çok sevindim.