18 Mar 2016

Enerji Oyunları & Sebep - Sonuç Yasası

Video açılmıyorsa buraya tıklayın: https://youtu.be/ZKCi9y5vYq4

Madem başladık bu çekim yasasını irdelemeye gelin size kozmosun en temel yasalarından ve çekim yasasının temelini oluşturan bir yasadan bahsedeyim. Böyle söyleyince dilerim korkutmamışımdır! Yani çekim yasasının tek başına bir yasa olmadığı onun yerine iç içe geçmiş bir çok evrensel kanunu içerdiği bir gerçektir. Hani böyle yasalardan bahsederken zannetmeyin ki evrenin avukatı kesildim. Bunlar öyle bizim anayasamız gibi, bir kaç, kırmızı koltuk sevdalısı, egosu yüksek kişilerin gece yarıları bir araya gelip el kaldırmasıyla değişecek yasalar değil! Bunlar öyle işine gelmeyince gel değiştireyim de tanıdıklara - sülaleme de faydam olsun diyebileceğimiz kanunlar hiç değil! Bunlar, atomun içinde madde olduğunu sandığımız hiç bir yapı taşının olmadığı gerçeği kadar katti kurallardır. Ancak bunları görmek istemeyenler için değil bu yazı. Ben kimim ki anlatabileyim? İnsanlık için nice kitaplar indi ve bunlar anlatıldı ama insanoğlu sadece maddi boyuta bağlı kaldı ve maddi boyutta bilimin ispatladığı gerçeklerin ötesini göremedi. Göremeyecek de... Çünkü bilimsel deneyleri insan zekası tasarlar. İnsan zekası sadece üç boyutlu düşünür. Diğer boyutlar üç boyutlu değildir. Malesef yine beyniniz - zihninizle anlayamayacağınız noktaya geldik. Kalbinizi açın, o anlar gerisini!
Sebep - sonuç yasası madde boyutu yani içinde yaşadığımız gerçek için de, enerji boyutu için de geçerli bir yasa. Videoda dediğim gibi; "Ne ekersen onu biçersin!" dediğimde herkes beni anlar. Örneğin kavun ekince limon ağacı çıkmasını bekleme demektir. Bir de "Öfke ile kalkan zararla oturur!" söylemi vardır. Belki de aslında eskiler enerji boyutunun da farkındaydılar. Çünkü anlatmaya çalıştığım şey hislerinizle ektiğiniz tohumlar.
Çekim yasası maddelerini uygulamaya başlarken size öncelikle bir hedef belirleyin demiştim. İşte o hedefe bir de hisler yükleyin demiştim. Ancak şimdi bu yasa ile uyarıyorum. Eğer o hislerin arasında negatif bir his kaçtıysa, öfke, hırs, intikam, alay, korku gibi,  bu ekilen tohum da er ya da geç filizlenecektir. Dikkat edin!
Bu yasanın temel maddelerini maddelendirmek gerekirse:
1. Ne ekersen onu biçersin!
2. Ektiğin her tohum er ya da geç yeşerir.
3. Doğru koşullar oluşmadan ekilen hiç bir tohum yeşermez.
4. Yanlış ekilen his tohumlarını fark etmek (tövbe etmek, iptal etmek, özür dilemek) yeşermelerini engellemenin tek yoludur.
 Bu kadar güzel bir yasayı kullanmak için kendinize hatırlatmalarda bulunun, her bir karşılıksız yardımınız, hayatta zor durumda kaldığınızda bir karşılıksız yardıma bedeldir, her bir maddi desteğiniz, ihtiyaç anında bir maddi yardıma bedeldir, her bir yaşlıya yardımınız, yaşlanınca bir yardım görme hakkıdır, her kibarlığınız er ya da geç nezaket olarak size gelecektir üstelik aynı miktarda! Ne eksik - ne fazla!
Tabi bunların aynısı negatif tavır ve düşünceleriniz için de geçerli! Hele ki bir gözlemimi paylaşmadan edemeyeceğim. Bir adam tanıdım. Çevresindeki insanları aşağlık gören, paralarını yıllarca dolandıran, yüzlerine gülüp çocuklarına kadar herkesin haklarını yiyen, ahlarını alan, negatif bir çok özelliği üzerinde bulunduran biri. Anlayacağınız hem maddi hem de manevi olarak bol bol ekim yapmış ama zekasını iyi kullandığı için zekası yerinde iken sebep sonuç yasasının etkilerinden kıl payı sıyıran birisi. Elbette bu şekilde yıllarca biriken sebeplerin sonucunda başına gelmeyen kalmadı . Geçirdiği kanseri, trafik kazalarını, gördüğü ve hala görülmeyi bekleyen mahkemeleri de unutmayalım. Dahası da var ancak sonuca gelmek istiyorum çünkü çirkin insanları konuşacak kadar fazla zamanımız yok canlar. Demem şu ki, ne kadar zeki olursanız olun bu yasanın sonuçlarından asla zekanızla kaçamazsınız. Bu yasadan yırtmanın tek yolu yukarıdaki dördüncü maddede yatıyor. Eğer sadece his ektiyseniz bu dördüncü madde geçerli. Yok eğer olay faaliyete döküldüyse, üzgünüm sonuçlarına katlanmak zorunda kalacaksınız yine de hatanızı fark etmek hafifletici sonuçlarla karşılaşmanıza destek olacaktır.
Gördüğünüz gibi üniversal kanunlar her zaman pozitif frekanslarda olanları destekliyor, negatif hislerdekiler de malesef negatif sonuçlarla karşılaşıyor. Bu yasa varken artık gözünü arkada kalmasın. İntikam alamadım diye hayıflanmayın. Affedin gitsin. Çünkü pozitifte kalmayı başarırsanız evren ne yapıp edip size zarar veren o kişiye bedelini layığı ile ödettiğini göstermeye çalışacaktır. İşte tam o anda tekrar hislerinizi kontrol edin. İntikam evren tarafından alınınca içinize su serpileceğini zannediyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü siz baştan affedecek kadar büyükseniz asla intikam sizin için tatmin hissi uyandırmaz. Eğer bir anlığına bile bunu hissederseniz ne yapmanız gerektiğini biliyorsunuz;) Sakın evrenin bu tuzağına düşmeyin. Orada minik bir sınav yatıyor. Sebep sonuç yasasını döngüye sokmayın! Döngüye girerseniz aynı olayları tekrar yaşamaya başlarsınız. Buna da kişisel gelişim denmez, kişisel kısır döngü diyebiliriz.

4 yorum :

Elif Deniz dedi ki...

Zeka, art niyetli insanlarda bir silah kadar öldürücüdür.

Suzy dedi ki...

Elif Deniz: Ever, malesef bize verilen yetenekleri hangi yönde kullanacağımız özgür irademize aittir. Onu iradeyi kontrol edemeyenler de ne çoktur...

trendist dedi ki...

videolarınız çok yol göstercisi devamalrını bekliyorum.....

Suzy dedi ki...

trendist: en kısa zamanda dah yüksek kalitede videolar çekmeye çalışacağım. Mikrofon arıyordum kaç zamandır. Bir iki öneri geldi okuyucu ve izleyicilerden. Zaman bulup inceleyebilirsem videolara geri döneceğim ve sabırsızlanıyorum bunun için.