12 Tem 2016

Pratik Yemek Tarifleri


Evden çalışmak keyiftir ama bazen insanı zorlayan noktalar olabiliyor. Şimdilerde yoğunlaşan tempomu programlamakta sorun çekmesem de yemek konusunda, tıpkı sabah işe gidip akşam eve dönenler gibi zaman bulmakta zorlanıyorum. Ev yemekleri yemeye çok önem veriyorum. Bir zamanlar yatılı okuduğumdan dolayı hazır yemeklere ya da yemekhane yemeklerine karşı bir bıkkınlığım var. Bu nedenle kendime pratik yemekler arıyorum sık sık internette ve geçen ay ramazan olduğundan "Sahur Yemekleri" diye sorgulayınca karşıma lezzet.com.tr 'de harika yemekler çıktı. Sadece pratik olanları değil, bilmediğim isimlerde yemekler görünce bütün işimi gücümü bırakıyorum ve sanki başka bir aleme dalar gibi oluyorum bu sitede. Yemek yemek değil sadece yapmak da ayrı zevk benim için. Her zaman hemen yapmam gerekmiyor okuduğum tarifleri, mesela bazen ilham veren fikirler buluyorum içinde bazense ilginç bilmediğim malzemeleri kullanmayı öğreniyorum. Yemek kültürü dedikleri sadece ülkelerin bölgesel kültürleri değildir kişinin kendi kültürünü de geliştirmesi gerekli bence. Özellikle benim gibi gezmeyi çok seviyorsa.
Gezmeyi seviyorum ama yine de bir şehirde kalıp tüm yemekleri tadamazsınız bu nedenle nerenin nesi meşhur diye merak ediyorsanız bunu da Lezzet.com.tr 'de bulabiliyorsunuz. Sahur yemekleri deyince aslında pratik yemekler bulmayı hayal ederken öyle çeşitli şehirlerden fikirlere rastladım ki sahur sofrası değil sadece doğum günü partileri de şenlenir... Görülen o ki yemek kültürü yurt dışında ülkesel bazda gibi görünürken Türkiye'de bu kültür şehir bazında bile farklılık gösteriyor ve Lezzet.com.tr 'de bu detayları hemen fark edebilirsiniz. En çok sevdiğim şey de hiç bir yemek tarifi görsel olmadan eklenmemiş. Emek verilmiş bir site. Sonuçta pişirirken neye vaktini ayırdığını bilmesi gerekiyor bir kişinin.
Sonuç olarak konu dönüp dolaşıp zamana geldi yine. O zaman hala burada zaman kaybetmeyelim ve tıklayalım gitsin... Link metinde;)

1 yorum :

Unknown dedi ki...

Afiyet olsun bende makarna hastasıyım ve harika görünüyor