7 Oca 2009

Tavşan kardeş dikelim

Bu tavşan kardeşleri daha önce dikmiştim şimdi de nasıl yapıldığını anlatayım dedim. Elinizde bulunan eski bir kumaş parçası, t-shirt ya da ne varsa kullanabilirsiniz. Biraz elyafa ihtiyacınız olacak, bir çift de kullanmadığınız çoraba.
Kıyafetinizin tersini çevirin ve iyice düzeltin, eğer kumaş kullanıyorsanız kumaşınızı tersinden 2'ye katlayın ve üstteki gibi şekilleri kurşunkalemle üzerine çizin. Pratik olması için kollar, bacaklar ve kulaklar için kumaşı dörde de katlayabilirsiniz. Çizdiğiniz yerlerden 0,5 cm dikiş payı bırakarak kesin ve yukarıdaki resimde siyahla çizilen yerleri dikin. Kırmızı ile çizilen yerlerden elyaf doldurulacak o yüzden ilk aşamada dikmeyin. (not: tavşanın bedenini çorap bileği kadar tutun ki elbisesi için çorap kullanabilelim)

Üstteki resimde tavşanımızı kumaşa çizdik, çizim izlerinden biraz mesafeyle kestik ve şimdi işaretli yerlerden dikiyoruz. Eğer eski bir eşyanızı kullanıyorsanız bunu yapmak için, kenar dikişlerinden yararlanabilirsiniz. Ben bu tavşanı bir penye pantolonumdan dikiyorum, dikkatli bakarsanız tavşanın bacak kenarlarındaki dikişlerin bir tarafı pantolonun kendi dikişleri.

Çoraplarınızı üstteki resimde olduğu gibi düzgünce önünüze serin.


Üstteki resimde olduğu gibi kesin.

Üstteki resimde oval ya da V yakalı atlet yapım şeklini gösterdim. Tabi kestikten sonra atlet omuzlarını dikmeyi unutmayınJ

Tavşanın yüzünü ister boncuklarla, ister düğmelerle isterseniz de (3 yaşından minikler için) benim gibi dikerek şekillendirin.

İçini elyafla doldurun. Kol, bacak ve kulakları gövdeye dikin.

İşteee, artık giydirebilirsiniz tavşanlarınızı, bu erkek olanıııııı...
Bu da bayan tavşan.

5 yorum :

beyaz mendil dedi ki...

Bunlara bayıldımmmmmmmmmmm,ellerinize sağlık.

Suzy dedi ki...

Teşekkürler Büşra, ben de seviyorum tavşancıklarımı.

eylül dedi ki...

ben dikmeyi çok severim en sevdiğim site bu site harika

eylül dedi ki...

ben dikmeyi çok severim en sevdiğim site bu site harika

Suzy dedi ki...

Eylül; teşekkür ederim, beni o kadar çok mutlu ettin ki... Bunu duymak ne kadar güzel sana anlatamam.