23 Oca 2009

Yeni yıl ağaçlı şapka

Ördüğüm bu yeni yıl ağaçlı eldivenlere bir de şapka ördüm. Kasketin önünü de eski yazlık bir şapkadan alıp, örgünün içine koydum. (çok repvari bir şapka oldu onu takınca FARK VAAAR , SENİNLE BENİM ARAMDA İRİCE BİR FARK VAAAR, diyorum)
Gördüğünüz beyaz pullarla kar yağmakta olup, çam ağacının üstündeki renkli pullar çam ağacının renkli ışıklarını, yerdeki beyaz örtü karı ve en alttaki yeşillikler de uyuyan bereketi temsil etmekte. Şapkanın arkasında aynı böyle şapkalarda olduğu gibi bir delik bıraktım orayı dikmedim ki uzun saçlılar isterlerse saçlarını çıkarsınlar.

5 yorum :

Adsız dedi ki...

eldivenlere bayılmıştım takım olunca daha da beğendim şimdi ...eline sağlık...bu şapkanın ön tarafını nasıl örüyorsun biraz anlatabilirmisin içine ne koyuyorsun

Suzy dedi ki...

Eylülbahçesi; beğendiğine sevindim. Şapkanın önünü şöyle yapıyorum; yazlık bezden böyle şapkalar olur, güneşten korunmak için takarız, umarım hatırlamışsındır, onlardan eskibiş bir tanesinin önünü söktüm. Biraz ölçerek oluyor, şöyle ki ördüğün bereyi kafana takıyorsun ve o kestiğin kepin önünü kafandaki berenin son ilmeklerin üstüne ortaya koyuyorsun. Kenarlarını berende toplu iğne ile işaretleyip kaç ilmekmiş sayıyorsun. Daha doğru olması için arka dikişten eşit uzaklıkta ilmekle o kep ortasını hesaplayarak gerekirse tekrar hesapla ki daha muntazam olsun. Ondan sonra berenin bitiş yerinden şişe ilmek alarak ördüm ben ve o gölgeliğe ölçe ölçe ister ayrı ayrı ister birleşik 2 parça ördüm. Aralarına gölgeliği koydum ve diktim, oldu. Umarım anlatabilmişimdir. Anlaşılmadıysa daha ayrıntılı da anlatmaya çalışırım.

HOBİ SAATİ dedi ki...

MERHABA CANIM NASILSIN

Adsız dedi ki...

çok teşekkür ederim canım gayet açık anlatmışsın ben de de böyle şapkalar olacaktı onları bulayım ben:) teşekkürler suzy cim...sevgiler

Suzy dedi ki...

Hobi saati: sana da merhaba.
Eylülbahçesi; anlatabildiğime nasıl sevindim anlatamam (tekerleme gibi oldu). Şapkaları yapına haberimiz olsun meraklanırım ben şimdi.