25 Ağu 2010

Lili ve aynası



Geçen hafta kardeşim (Üstü) bizdeydi. Ben de geçen sene ona diktiğim bu elbiseyi en sonunda dolaptan çıkarıp ona verebildim. Sizler için bir kaç fotoğraf çekelim derken Lili atladı karelere. "Anne ben de, anne beni de çek! Onu ÇEKMEEEEE! Sana diyoyuuum!" derken ben de; "Hep beraber poz verin hadi!" dedim.
Ben çektikçe Üstü pozları değiştirdi Lili de onu taklit etti. Aklıma kızkardeşimin küçüklüğü geldi fotoğraf çekerken. Aynı yaramazdı o da küçükken.
Sanki Lili'nin dev aynası gibiydi pozlarda ve geleceğinin yansıması gibi adeta...

Biraz da elbiseden bahsedeyim. Geçen senelerde bir reklamda şifonlarla çalışılmışını gördüğüm bu elbiseyi denemek için bu az esnek kumaşla diktim. Uzun bir dikdörtgeni omuzları oluşturmak için ikiye katlayıp yakayı oydum ve ortaya başka bir elbiseyi koyup şeklini çizdim (danço elbisenin ölçüleri buna gayet uygundur, 3. adıma kadar takip edebilir ve ondan sonra başka bir elbisenizi şekli çizmek için kullanabilirsiniz.) Hiç makasla şekillendirmeden çizdiğim yerleri diktim ve belde - dikişin hemen dışına makasla iki yarık açtım ve kemer yeri yaptım. Gördüğünüz gibi elbise vücuda oturuyor ama kenarlardan sarkan kumaş desenleri ile göz yanılması sağlayıp hatalarınızı saklıyor. Tabi elbiseyi bu kadar oturtmamak da mümkün. Fikri sevdiyseniz kendinize uygularken kendi vücut şeklinizi ve kumaşın esneklik oranını mutlaka göz önünde bulundurun.

22 yorum :

sibel dedi ki...

maşallah kocaman kız oldu şeker.sevgiler.

noyumberry dedi ki...

maşallah anne kız pek bir uyum içindesiniz:))sevgiler..

noyumberry dedi ki...

maşallah anne kız pek bir uyum içindesiniz:))sevgiler..

Unknown dedi ki...

Liloş yaramaz değil sana öyle geliyoy :) Üstü'nün de senden aşağı kalır yanı yok maşallah. Elbiseyi ise ilk gördüğümde beğenmiştim. Eline sağlık canımmm...

Fatma Sultan dedi ki...

Canım,kardeşin güle güle kullansın, çokta yakışmış ellerine sağlık.. Lily den gözlerimi alamadım, nasıl şirin birşey olmuş annesi ;) Şirineyi Allah nazarlardan saklasın, bu fıstık büyüyünce bir afet olacak benden söylemesi.. Öptüm, sevgiler..

Suzy dedi ki...

sibel: büyüdü miniğim:)teşekkür ederim.

Noumbery: teşekkürler, o fotoğraftaki teyzesi Liloşun:)

Müge: Avukat Müge avukat Müge, danışmadan çağrılıyorsunuz:D Liloş annemi daha nasıl sinir edebilirim acaba diye sana bi danışacakmış:D Şeviyoyuş şeniiii...

Fatma Sultan: Sultaaanııım:D her zamanki gibi güzel kalbinle bloğumu ışıklandırdın:) biz de öptük.

Unknown dedi ki...

Lolipopum yapmaz öyle şeyler :)

Mutluanne dedi ki...

Bayıldım o pozlara çok şeker maşallah
elbise anlatımda kolay ve şık valla süpersiniz ne diym
kocaman öpüyorum lili yi
sevgiler

Ayten dedi ki...

liloşum benim eteğimi giymişşş, çok sevindim görünce, süper şeker olmuş yine!ama nasıl özledim anlatamam, bayramda elimi öpmeye getirirsin artık onu.Üstü de yakıyo walla, çok selam ona da..hepinizi öptümmmm!

Yeşim dedi ki...

Tatlımmm Lili kocaman olmuş maşallah :) Onun o güzel eteğini severim ben. Pozlara bak, unutmadık annene fotoğraf çektirmediğin günleri :) Elbise de çok güzel olmuş canım ellerine sağlık. Öyle güzel anlatmışsın ki neredeyse kendime dikmeye başlayacağım :)

Suzy dedi ki...

Müge: yaaaa yaaaa yapmaaaz o di miii:) Annesinin şirin tavşanı:D hehe bilirim yapmaz:)

Utku'nun annesi: biz de öptük Utkuyu:D kucak dolusu öpücükler bizden de...

Aytenuşkam kuşum:)dur hele bayram olsun:D Sen gelmiycen mi bayramda. Allah allaaaa, zaten ben de seni özledim ama çok özledim. Geçen gün canım da nassı sıkıldı, yoksun da:( Oyyy sensiz bi kuru kuru buralar.

Yeşim: Haha di mi yaaa, peşinde koşardım "nolur bi poz noooluuur!" diye:D Yine de çekemezdim. Şimdi ise yeni ve güzel bir elbise giysin "Ama benim fotoğrafımı çekmek zorundasın o zaman!" diyor:D Çitoz:D Anlatımı çizmedim diye endişelenmiştim aslında ama anlamayan çıkmadı şükür şimdiye dek. Beğenmene sevindim. Uçuşan kumaşlarla şahane durduğunun altını çizmeliyim. Bu sadece bir deneme idi.

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

CAnım ellerine sağlık çok şık bir görüntüsü var kıyafetin.
fıstıkların ikiside süperler öpüyorum canım

nehirineylemleri dedi ki...

Çok tatlı görünüyorsunuz:)

STYLE M dedi ki...

eee artik lilinin de bi tarzi var ;)

Suzy dedi ki...

örgüçantam: teşekkürler...

nehrineylemleri: çok sağ ol.

Style M: eee di mi yaanii:) Olucak o kadar, kız parçası büyütüyoruz herhalde:D

Unknown dedi ki...

yesin onu blog teyzesi ,ayaklarına kadar o topuklarınıda yesin ::)

Suzy dedi ki...

dikişdersi:) yesin tabi:D Ama benim kızım çok cilvelidir önce oyun, sonra belkiii yakalarsaaaaan yersin:D

Keddy- Selen Akgül Sungur dedi ki...

kadeşin kusura bakmasın ama lili daha güzel mankenlik yapmış :))) maşşallah onaa

Suzy dedi ki...

keddy: bakmaz bakmaz:D Lilimiz bittanecik:D

BynFavori dedi ki...

ayyyyyyyy yerim ben bu tatlışııı nasıl güzel pozlar vermiş yaa ALLAH nazardan saklasın, çok tatlı mıncık mıncık mıncıklayasım geldiii:)) Elbise güzel olmuş ellerine sağlık, Üstü'ye de güzel pozları için tşkler.

Suzy dedi ki...

Byn Favori: Biz teşekkür ederiz. İltifatlara boğmusunuz bizi:D Çok teşekkürler.

Unknown dedi ki...

doğal güzellikler gerçekten fıstık gibisiniz