1 Eki 2010

Havuç pantalon ve yeni kemer

Pantalon kalıp: Burda 2010/04
Model:107
Kumaş: Haki renkli ince poplin
Okulun ilk gününde seçmiş olduğum dış görünüm bu oldu. Yeni diktiğim pantalonumu giymek için sabırsızlanıyordum zaten. Pantalonu dikerken ön kısmı tek parçaya indirdim. Böylesi daha hoş bence. Yine bir oynama yaptım anlayacağınız.
Üzerimdeki gömlek annemin kaç yıllık olduğunu bilmediğim gömleği. En az 30-35 yıllık vardır. O zaman vintage diyebiliriz.Üzerindeki danteller ve fırfırlarla çok romantik bir görünümde. Anneme ait olduğunu bildiğim için içinde çok özel hissettim. En üstte de beyaz pelerinimi leopar broşla süsleyerek giydim üşümemek için.

Yeni kemerimi ise dergilerde gördüğüm ve çok pahalı gelen bir kemerden esinlenerek yaptım. Pazardan aldığım şeridi dikkatlice kesip şekillerine göre böldüm (en alttaki fotoda nasıl bir şerit olduğunu şekilleri birbirine yaklaştırarak anlatmaya çalıştım. Bu şekilli şeritleri bütünmüş gibi düşünün. Delikli olanı ve kareli olanı en sonda da 1cm kadar şerit vardı. Onları şekline göre kestim.). Sonra da delikli şekli olanları birbirine yüzyüze diktim. Ön kısmı sertleştirmek için delikli kısma arkadan aynı şeklin deliklerini denk getirerek yapıştırdım. Hemen iki yan uca kare şekilli şerit kısmı ve en sona da bağcıkları diktim. Son olarak da uçlara cam boncuklar taktım ve kullandım. Beğendiyseniz şeridi pazardan aldım. Siz de görürseniz alıp kolaylıkla yapabilirsiniz.

16 yorum :

nalan dedi ki...

Kemerin ilginç ve güzel olmuş.
Ben blogunda görünen ara butonunu bloga nasıl yerleştirdiğini sormak istiyorum.Anlatırsan sevinirim.
Teşekkürler

Sezsel by Sezgi dedi ki...

:) kemer süpermiş..Ellerine sağlık

Suzy dedi ki...

Nalan: Teşekkürler. Bloğunun tasarım düğmesine bas ve oradan gadget ekle diyerek bloğunun istediğin yerine arama motorunu minik bir kutucuk olarak ekleyebiliyorsun. Üstelik buradan sadece bloğunun üzerinde arama yapılmasını da sağlayabilirsin bütün bloglarda hatta nette bile ranmasını sağlayabilirsin. Seçeneklerin var yani. Eğer anlaşıldıysa haber ver yok anlaşılmadıysa blogta anlatmaya çalışırım.

Bayram Kombesi dedi ki...

Kemer cok sik ama onlari minicik minicik nasiloyle duzgunce kesebildin? Ellerine saglik.

Suzy dedi ki...

Sezgi: Pazarcımız sağ olsun:D yine bizimkinin niğmetleri şekerim, ayrıca zincirimi de aldım daha ne isteriz di mi ama;)

Bayram kombesi: teşekkürler:)

nalan dedi ki...

teşekkür ederim Suzy,yapabildim.Kontrol için bloguma gelsene:)))

Suzy dedi ki...

Nalan: hemen geleyim canım.

modafobik dedi ki...

Güzel olmuş beğendim ama keşke ojelerini silseymişsin yahu? (:

zey0zey dedi ki...

kemer süperkulaaade.bende hep görüyorum dergilerde özeniyorum da özeniyorum ühü =( çookıskandım seni

Suzy dedi ki...

Modafobik: Silemem eşim çok seviyor o rengi;)

zey0zey: e yap işte ama çok kolay.

ANTİGONE dedi ki...

kemer süper olmuş canım. hatırlattığın iyi oldu, ben de elimdeki deri parçalarından obi kemerler dikeyim bir ara ;)

Suzy dedi ki...

Antigone: elbette insanın elinde çok kemer olunca değişik parçaları daha rahat kombinleyebiliyor bence. Dik de göster ama merak eder Suzy:)

Sinem Özer dedi ki...

gördüm gördüm bu güzel bayanı okulun ilk günü gördümmmmmmm

Suzy dedi ki...

miss: Bu güzel dediğin bayanın gününe güzellik katan seni görmekti missym benim:D Nasıl özledim seni bi bilsen. Kokuyo burnumda kızçem:). Hadi gene perşembe olsa da seni görsem yaaaa..... Bu arada umarım o zamana kadar iyileşirim. Rezil durumdayım anlatamam. Bitki çayları sayesinde nefes alıyorum desem yalan olmaz. Az kaldı perşembeye bomba gibi ordayım, kocaman öperim kuşumuuu:D hadi o zaman wooooaaaaaa korktun mu:D

ceren ipek dedi ki...

sevgili suzy geçen gün bu kemerden gördüm sosyete pazarında,15 lira dediler içim gitti ama o kadarcık şeye de o parayı vermek istemedim.sen çoook güzel yapmışsın da ben hiç anlamadım.aşama aşama nasıl yaptığınıı fotolarla daha ayrıntılı anlatsan olmaz mı? gerçekten nasıl muntazam yaptın yahu :)

Suzy dedi ki...

ceren ipek: anlatırım tabi. Pazara gidince aynı şeritten bulursam alıp anlatırım. Kumaş satan yerlerde var bu şeritlerden. Bu alttaki gibi görünüyor. O şeritleri birleşik alıp sonra özenle kesiyorum. Sonra da desenleri sırasi ile dikmek kalıyor. Bu hafta pazara gidemeyebilirim okuldayım perşembe günü ama söz ilk fırsatta alıp anlatırım. Bekleyemezsen ve bu şeritten bulursan bana mailimdan da sorabilirsin. Yardımcı olmaya çalışırım. Sevgiler...