28 Şub 2011

Chanel ceket denemesi


Ceket kalıp: Burda dergisi 2009/10
Model: 128
beden: 36

Chanel ceketine uygun kumaş henüz bulamasam da denemek için  bu kumaşla ilk defa çalıştım, denemeden menfaatlenen de ben oldum haliyle. Aslında anneme doğum gününde dikmek istiyordum ama dediğim gibi hala kumaş aramaktayım. Bir de hangi kalıba daha hoş durur, düşünüp duruyorum. Bu kalıp bulabildiğim en basit kalıp.Çeşitli şekillerde yorumlanabiliyor. (Fırfırlı ceketleri de bu kalıpla dikmiştim.) 

Ceketin altına bir de hareketli bir etek diktim.
 Etek kalıbı olarak buradaki elbisenin eteğinden yararlandım.
 

16 yorum :

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

ellerine sağlık canımiçine siyah bir elbisede olabilir çok hoş

Adsız dedi ki...

güzelmis ama bence o ceket etekle daha güzel gidiyor.

Unknown dedi ki...

Ya senin ne çok etek ceket takımın oldu, hangi birini giyicen :P sen şu fırfırlıları yolla bana :)) Şaka bi yana yine çok güzel olmuş, güle güle giy canım :)

suhuba dedi ki...

Lili çok şık olmuş. Yine döktürmüşsün valla. Blog kardeşliğimize dayanarak birşey sorabilir miyim. Saten bluz başlıklı yazın varya o bluzu dikeceğim ama Yaka kısmını nasıl yapacağım İMDAT anlayamadım valla. Bi çare sana sorayım dedim. Senin yaptığını hatırlayınca bana ancak senin yardımcı olacağını biliyorum. Yardımcı olur musun?

İkiz Annesi dedi ki...

Gayet şık ve güzel olmuş.
Eline sağlık canım , iyi günlerinde kullan.

suhuba dedi ki...

Kendini yorma diyecektim kağıda çizerek anlatsan bile yeter bana.Nebileyim sen ustasın ben acemi :)

Gulos dedi ki...

Bende pazardan almıştım chanel kumaş .Güloşa balon etek diktim.Kalanıyla bu tarz bişeler dikebilirim aslında.Elinize sağlık.

suhuba dedi ki...

Birde 2010/Ağustos Model 134 etek dikiyordum. fermuarı uzun geldi. Gizli Fermuarın üsttenke sildiği kalmış aklımda üstten kestim. Diktim. Fermuarı yukarı çektim elimde kaldı. Bende fermuarı yukarıdan sıfırlayıp alttan verdim fazlalığını. Fazlalık içinde kaldı(ki sıfırlanamadı sertlik kısmından dolayı ayrık durdu sanırım kopça işimi görür) Nerde yanlış yaptım anlayamadım. Sayın danışmanım yanıt verirseniz berhudar olacağım :)

Suzy dedi ki...

örgüçantam: kesinikle öyle de kullanıcam, teşekkürler...

Son Kraliçe: Yapma yaw, ben pantalonla beğenmiştim... Allah allaaaaaaaa, etekle de giyerim nolcek. Madem güzelmiş. Teşekkür ederim fikir için.

Müge: Hohoyyy, nerdesin sen be kuşum ama hep yoksun hep yoksun msnde şu uygu saatlerini düzenlesen de görüşsek gariii, bu arada teşekkür ederim o maila cevap verememiştim:) Anladın sen!

suhuba: Kalıpta fular kısmında yazması lazım nasıl yapacağının ama.,. ben çizerek bile anlatamam. İşaretlere uyman yeterli. Sen minik çizgileri göz ardı etmiş olmalısın kalıp çıkarırken. Gnel olarak ön ve arka büzdürülüyordu hatırladığım kadarı ile ondan sonra fulara dikiliyordu. Bu arada modelin açıklama kısımlarını da okumalısın. Onlarda da yönlendirmeler oluyor. Fermuar konusunda ise gerçekten profesyonel değilim dikmeyi bile henüz tam anlamı ile beceremiyorum bile. Sen dikişdersi bloğunun sahibesne sor o uzmandır ve ders olarak da bloğunda anlatır. Ben sadece bir amatörüm gerçekten. Dikmeyi makinanın kullanma kılavuzundan öğrenen bir amatör:) Gerçi ben de fermuar alttan kısaltılır diye biliyordum ama dikişdersi bloğunda yazınca hep beraber doğru neymiş öğreniriz artık.

İkiz Annesi: teşekkür ederim.

Gulos: Neden olmasın? Olabilir tabi. Teşekkürler.

bekdikli dedi ki...

çok şık olmuş, ellerine saglık. iyi günlerde giy:)))
iyi akşamlar sevgiler...
bende blogspottayım sizi ekledim takipteyim:))))))

Giz dedi ki...

Ellerine sağlık lili çok güzel olmuş. Chanel ceket modeli hastası biri olarak çok beğendim :) Dikiş yeteneği sıfır birisi olarak yeni sezonda bir iki mağazada Chanel model ve kumaşta ceket&etek olmasını şans biliyorum:)

Adsız dedi ki...

Çok güzel olmuş. Şekil o kadar Chanel ceketlere benziyor ki, fotoğrafı ilk gördüğüm anda kumaşı da tüvit sandım. Ahh hep aklımda şu ceketlerden dikmek var ama önce kumaşını bulmam lazım. :)

Unknown dedi ki...

bak bak şimdi ceketine yorum yazayım dedim ,kollarımı kabarttın benim ,canım arkadaşım ya ,ceket gerçekten çok güzel,iki takım hee . kumaş olarak ipek buklet kullanıyorlar içinede kapitone astar ,chanel ceketin özelligi bu ,birde astarlarını birleştirirken ,biye degilde tamamen el süslemesi ile daha farklı şeyler yapıyorlar suhuba nın anlattıgı gömleklerine bakmaya bir gideyim sitene ,unutmuşum hangi gömlegin olaki...

Suzy dedi ki...

bekdikli: Çok çok tteşekkürler...

Giz: Hmm şanslısın ben Kotonun bu modeli çalıştığını gördüm bile. Hem de sanırım 2 rengi vardı. Bir göz at istersen.

Luna: Aynen kumaaaşşş.... buldum ama çok da pahalıydı aslında hazırını almak daha karlı geldi resmen:(

dikişdersi: hocaaam, imdat, neler soruyorlar böyle, ben kendi kendime cebelleşirken:( ama ben anlamıyorum ki gerçekten. Ben hani şu fularlı basit satenden bir takım bluzler dikmiştim elde bir zamanlar... Ondan dikmek istiyor suhubacık ama gerçekten buradan nasıl anlatabileceğime aklım ermedi. Artık sen kurtarırsın arkadaşı hocam. Öğretmek de başka maharet yani. ayrı bir yetenek o.

elmalı kurabiye dedi ki...

ceketi denemişsiniz ama olmuş.güle güle giyin.
yeni adresim
www.nurayhobi.com

Unknown dedi ki...

wooow
Love it! Love Chanel <33 ehehe


xoxo,
Ivânia diamond*
Portuguese fashion blogger