20 Şub 2012

Okur der ki; "Tunik yapalım"



Geçende bir okurumdan gelen yardım isteği üzerine, göndermiş olduğu fotoğraflardan yola çıkarak bu tuniği denedim. Ufak bir iki kusurla altından kalktım sayılır. Nasıl dikileceğini anlatmam lazım aslında ama ben işe bir fikir vermekle başlayayım. Üst kısmı dikmek istemezseniz kullanmadığınız degaje yakalı - üzerinize oturan bir kazağınızı büstünüzün hemen altından keserek işe başlayın. Kesmeden önce tuniğin alt kısmı için uygun bir triko bulun ama!
Yok eski kazağınıza uygun trikon bulmak zor ben bunu eni konu - baştan sona dikeyim diyorsanız, benim gibi önce dikişdersi.com'dan nasıl degaje yapacağınızı inceleyin. Orada gördüğünüz gibi degaje yapımı kalıp üzerinde minik bir iki değişiklikle mümkün. Ben farkı daha da arttırarak degajeyi büyütmüş oldum. Sonra da kolları taktım. Tuniğin üst kısmını halledince şimdi sıra alt etek kısmında.
1. Önce tuniğin üst kısmını üzerinize giyerek göğüs ortanızdan tuniğin bitiş noktasından aşağıya kaç santim uzun olsun karar verin. Ben yaklaşık 35 cm olsun istedim. 
2. Sonra da tuniğin belinizin üstündeki kısmını (bel çevrenizi ölçün).  
3. Şimdi kumaşı ikiye katlıyoruz ve kat yerinden (kesik çizgili yer) içeriye 35 cm işaretliyoruz. Aynı yerden devam ederek bel çevremiz olan sayıyı da işaretleyelim.
4. Kırmızı çizili olan yer gibi yaklaşık en fazla 10 cm içeriden (hatta 5-6 cm daha uygun olabilir ben göz kararı kestim.) "U" harfi gibi keselim belinizin uzunluğu olan kısmı. 
Bu arada dikdörtgeni aşağıya doğru da yaklaşık 35cm yaptım (siz değiştirebilirsiniz).
5. Bu parçayı açmadan önce kat yerini işaretleyin ve tam ortayı üst kısmın göğüs kafesi ortasına getirin. Böylece dikince göreceksiniz ki ortadaki iki üçgeni elde etmiş oluruz.
6. Son olarak arkayı uç uca gelen kısımları da dikerek birleştirin.
Böyle anlatınca çok zormuş gibi görünebilir ama uygulamaya geçince puzzle parçaları yerine oturacaktır eminim. 
Kolaylıklar diliyorum!

7 yorum :

Unknown dedi ki...

Yaaa müthiş olmuş ben böyle kumaşlar bulamıyorum bizim burda yaa :( ama senin pileli turuncu eteğinden diktim merveye bi tek etek uçlarını geçmesi kaldı bitsin yayınlarım linkini vererek :)

Noblesse dedi ki...

çok hoş bir model, çok da zor görünmüyor, yapabilir miyim ki:))))

Suzy dedi ki...

Müge: aaaa bilseydim geçen hafta pazardaydım. Alırdım ben sana triko nolcak. Ay şu yeni eteği de görelim, bak sen bak bak back link de alırmışım:D Ay ben de buradan yayınlarım şekercim linklerini arttırırız istersen. Güzel fotolar çek o zaman:D

Noblesse: Ben zorlanmadım ama bilemem, beğenildiyse denenmeye değer.

Seda Maç dedi ki...

süper paylaşım olmuş linize sağlık =) ah şu dikiş işini bi becerebilseeeem =)

hikayelerdirgeriyekalan dedi ki...

Dikiş işi,çok sabır ister ki bende bu maharet maalesef yok.bu anlamda gıptayla baktığım bu el emeği göz nuru tasarımın için tebrik ediyorum,yine harikalar yaratmışsın.

Adsız dedi ki...

benim de bu model bir tuniğim var. dediğiniz gibi triko kumaştan dikilmiş. rengi lila, çok hoş duruyor.

Suzy dedi ki...

Adsız: güle güle giy tuniğini... Bence de hoş görünüyor.