27 Şub 2012

Yarışamayan etek


Kartopu'nun  yünlerle tasarım yarışmasına katıldım ve projelerimden biri kabul edilirken diğeri (yani bu etek) yarışmaya katılmaya hak kazanamadı.  Fikir Yumağı.com'dan yarışmaya katılmak için detaylara ulaşabilirsiniz. Merak etmeyin hala geç değil zira süreyi uzattılar.


Genelde yünlerle hazırlanan tasarımlara eski usulmüş gibi yaklaşırız, yani örgüyü hayatımızdan çıkarmış gibiyiz adeta. Son zamanlarda modacılar örgüyü "moda yaptık" demeseler, üstüne bile bakmayacağız elle ilmek ilmek örülmüş sıcacık kazakların, hırkaların...
Bense bu çalışmamla ünlülerin özel gecelerde giydikleri kıyafetleri bile yünlerle kolayca hazırlayabileceğimizi göstermek istedim.
Binlerce çeşit yün arasından sakallı ipi seçtim. Kartopu'nun tavşan tüyü isimli yünü görüntüde harikaydı ancak Tekirdağ'da hiç bir yerde yok. Lili ile ararken öyle üşüdük ki daha fazla dondurmak istemedim yavruyu. Evde pir parça sade siyah iple zincirler çekip bir kabın kapağına sakallı ipi sarma tekniği ile örerek saçak yaptım. Sonra sarma tekniği çok zamanımı alınca da saçakları kesip birer birer yerine taktım. İki gece Lili'yi uyutup, sabah 3'lere kadar çalıştım ancak kabul edilmemesi nedense hiç moralimi bozmadı. Yaklaşan kadınlar günündeki geleneksel gecede giyebilirim;)


 Gömleğimi görmemiş olabilirsiniz fotoğraflamayı unutmuşum ama ben diktim. Deri güllü sarma kemerimi de ben yaptım. Eteğin altında ise astar olarak eski Adil Işık eteğimi kullandım. Saçakları onun üzerine diktim. 

Sonuç olarak bir ürünüm yarışmada ve kazanmak için bir umudum var! Eğer kazanırsam hayallerim de var... Hem de kocaman. Herkesin hayallerinin bu hafta gerçekleşmesi dileğiyle iyi haftalar!

DÜZELTME:  Dün yarışmaya kabul olmadığını öğrendiğimde iletişim adresinden eteğimin yapım tekniğini anlatıp tekrar değerlendirilmesini istemiştim. Şimdi gelen bir mailla tasarımımın artık yarışmaya katıldığını öğrendim. SÜPEEEEEEEEEEEEEEER. Çok teşekkürler!

37 yorum :

Tatlı CaDı dedi ki...

Çok da güzel olmuş, Hem dikişine hem de kıyafetleti taşımana hayranım Suzycim, Liliyi kocaman öp bizim için. CİCİ KaLL.. (^_^)

suhuba dedi ki...

Bence hoşmuş. Neyse yarışanla idare edeceğiz o halde. Ellerine sağlık.

Suzy dedi ki...

Tatlı Cadı: Çok teşekkür ederim tatlişkom. Kıyafetleri kendim yapınca pek bi keyifleniyorum fotolardan görüldüğü gibi.

Suzy dedi ki...

suhuba: hoş ama kabul edilmedi:( Neden ama:(

gülümse dedi ki...

her zamanki gibi süperrrrrrr ay yarışamayan buysa yarışan nasıl kimbilir bence diğerlerininde biraz şansı olsun diye bunu kabul etmemişlerdir:))) kocaman sevgiler öpücükler •♪•*♥gülümse♥*•♪•

Suzy dedi ki...

gülümse: ama sen resmen güldürdün gülümsemek ne demek:D yerim ben o beni teselli eden okuyucuyu yerimmm:D

Ecehan dedi ki...

Gayet orjinalmiş halbuki, ellerinize sağlık.

Suzy dedi ki...

Ecehan: diğerine kısmet artık napayım:(

Ololi dedi ki...

Yorum yapan herkes gibi ben de çok hoş olduğunu düşünüyorum. Üstelik klasik örgü modellerinin aksine, yünü farklı bir şekilde kullanmayı öngördüğü için bile yarışmaya sokulması gerekirdi!

Suzy dedi ki...

Ololi: Şimdi mail atmışlar ve artık kabul oldu inanamıyorum... Çok mutlu oldum.

gülümse dedi ki...

süperrrrr yaaa bak şimdi bende çok mutlu oldum ama inan teselli için değildi bu eteği görünce içimden gelenleri yazdım son zamanlarda en sevdiğim etek modeli bu karşımda görünce aklıma başka birşey gelmedi yazacak valla yarışma sonucu ne olursa olsun benim birincim sizsiniz tabiki lilibebeğimizin kıyafetlerinden sonra sevgilerrrrrrr:)))•♪•*♥gülümse♥*•♪•

Unknown dedi ki...

Holeeeyyy ayran kaldım beyaa :) aklına fikrine sağlık :) bu eteği sakallı iple yap deseler sittin sene beceremezdim tebrik ediyorum kuzum

fiamma dedi ki...

Son cümle çok sevindirdi beni Allah Allah neden kabul edilmedi ki diye diye baktım resimlere ki çok güzel hem abiye hem de spor olarak giyilebilecek bir etek olmuş ki ilmek ilmek dokunarak üstelik, bol şanslar...

Suzy dedi ki...

gülümse: Canımsııın:D Ne? Liliden sonra mı? Hehe;)

Müge: Yok be akıl karı değil aslında ama ben de akıllı değil deli olduğuma göre tam bana göre bir iş: hoaa haa haaa, katılımım onaylanınca kibarlık gene gitti keyiften beyaa:D

fiamma: Ben de şaşırdım ama gerekçe sunmamışlardı. Bilmiyorum neden almadıklarını öncesinde ama çok merak ediyorum, çok!

beijaa vintage dedi ki...

inanılmaz güzel bir etek,harika bir gömlek,mükemmel kemer... sizin gibi marifetli hanımlara bayılıyorum.umarım kazanırsınız,başarılarınızın daim olmasını diliyorum..

Suzy dedi ki...

beijaa vintage: ben de diliyorum kazanmayı AMİN! Beğenmene çok sevindim. Sevgilerimle.

Unknown dedi ki...

Sen süper Sin diktiklerine hayranım

berry dedi ki...

eteğinizin kabul edilmesine çok sevindim ödülü sonuna kadar hak eden bir çalışma :) gömlek ise çok güzel elinize sağlık

Suzy dedi ki...

hicran Öztürk: Sağ Ol:) Hoşgeldin!

berry: teşekkürler berrym.

keyf_i sibel dedi ki...

örgüden pek anlamam.ama fransız dergilerinden çıkmış gibisin.bence çok romantik bir kombin:))

Suzy dedi ki...

keyf_i sibel: çok teşekkür ederim, kendi kendime fotoğraf çekmeye çalıştım, beğenildiğine çok sevindim.

Gülsüm Güven Tuncer dedi ki...

Sonucu kabullenmeyip, onları ikna ettiğiniz için sizi kutlarım gerçekten. Mucadeleci insanlar çok etkiliyor beni. Şimdi sizi daha çok sevdim. Yarışmada başarılar diliyorum.

Suzy dedi ki...

Gülsüm Güven Tuncer: aslında kendimi mücadeleci olarak tanımam ama yavrumun dudakları morarmıştı o ipi tuhafiyelerde ararken. Gözlerimin önünden gitmiyor o hali ve hala tuttuğum o minicik soğuk eli hatırlıyorum. Anne olunca böyle oldum sanırım. Yarışmada başarılı olmayı gerçekten çok istiyorum. Çok teşekkür ederim.

nurtenbegendi.blogspot.com dedi ki...

Dilerim birinci olursun.

Suzy dedi ki...

nurtenbegendi.blogspot.com: Ahh ahh ben de nasıl dilerim bir bilsen!

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

ellerine sağlık başarılar tatlım yazının başında önce üzüldüm ,sonunda sevindim :))
bende iki oyuncak tasarımımla katıldım bakalım hepimiz için hayırlısı :) sevgiler

Huzur Moda dedi ki...

yokkk artık bu etek nasıl katılamaz yarışmaya dıycektım ki....katılabaıldığıne çok sevındım. başarılar.

Suzy dedi ki...

örgüçantam: başarılar dilerim ben de...

kızannesiolmakgüzel: ben hala anlamadım ne akla hizmet reddettiler ama neyse artık oldu bitti.

Hayatın Tatları dedi ki...

kesinlikle derece alacaktır.bence de çok şık!

Suzy dedi ki...

Hayatın Tatları: Dilerim alır ama çok sağlam rakiplerim var! Hak eden kazansın. Bu arada sizin için birinci ise bundan güzel ne olabilir benim için.

gülümse dedi ki...

:)))•♪•*♥gülümse♥*•♪•

Adsız dedi ki...

muhteşem ötesi ...çarpıcı..mükemmel bende yapıcam tşk.başarılar

Suzy dedi ki...

adsız: teşekkürler, yapınca benimle de paylaş...

nalan dedi ki...

DİĞER YAZINDAKİ TASARIMIN YARIŞMAYA KATILDIĞINI VE OY BEKLEDİĞİNİ OKUYUNCA YARIŞMAYA GİTTİM VE ETEĞİNİ GÖRÜNCE ONU OYLADIM. HER GÜN TEKRAR OY VERİLEBİLİYOR MU?
BAŞARILAR DİLİYORUM MESLEKDAŞIM. SEVGİLER
NALAN GÜLER
EMEKLİ ÖĞRETMEN

Suzy dedi ki...

Nalan: Çok teşekkür ederim:D çok mutlu oldum. Evet, her gün oylanabiliyor ama aynı ürüne oy verilir mi bilmiyorum, yarın göreceğiz.Her gün de hediye çekilişine katılıyorsunuz. Zaman ayırdığınız ve oyladığınız için minnettarım. Binlerce kez teşekkürler...

Adsız dedi ki...

Çok beğendiimm. Çok güzel olmuş eğer hala geç kalmadıysam bende oy vereceğim. Bunu bende denemeyi düşünüyorum. Ayrıca yaptığınız herşey çok hoşuma gitti artık takipçinizim :)

Suzy dedi ki...

MEDU'NUN DÜNYASI: Oylama hala devam ediyor, çok teşekkür ederim, ben de sizin takipçinizim;)