12 Mar 2012

Okur der ki; "Pelerin yapalım!"

 Model: 2008/10 - Burda dergisi
Lili'ye pelerin yapmak sonbaharda aklıma gelmişti ama bir türlü karar verip başlayamıyordum. Karar vermem gereken şeyse yöntemiydi. Önce şuradaki yöntem aklıma geldi, bir daireden pelerin yapmak çok zor olmasa gerek. Sonra bir de Burda dergisinden kalıpla çalışabilirdim ki kararım da ondan yana oldu. Bazen kalıp çıkarırken de pratik fikirler üretebiliyorum. Bu arada bir okurum da; "Suzy bir ara bize pelerin fikri de ver!" deyince işe koyuldum.

Kalıbın bilgileri yukarıda. Burada anlatacağım şey kalıbı çıkarınca gözüme çarpan ayrıntı. Pelerinin arka kısmını biçmek için kumaşı ikiye katlayıp kalıbı üzerine koyunca gördüm ki herhangi bir kıyafeti kalıp çıkarmak için kullanabiliriz. Üzerimize tam oturan bir üstü ikiye katlayıp kat yerine koyarsak ve kolunu da 10 cm mesafede yerleştirirsek kalıba ihtiyacımız olmaz. Boyunu ise istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
Ön kısım için ise yine iki kat kumaşı koyuyoruz ve yandan yaklaşık 10 cm mesafede üst parçamızı yine aynı şekilde yerleştiriyoruz. Önde kalan paylara tela ütüleyip 5 cm fazlalık kalacak şekilde alta katlıyoruz ve boydan boya dikiyoruz (orası düğme ve ilik yerimiz).
Yakayı yine bir gömlekten çıkarabilirsiniz. Yakası dik bir pelerin isterseniz boğaz çevresinin uzunluğunu ölçüp o uzunlukta ve 20 cm genişlikte bir parça kesin. İkiye katlayarak boyuna dikin. Bitmiş hali 10 cm yükseklikte olacak.

13 yorum :

Unknown dedi ki...

nasıl da yakışır liloşkama :) turuncunmu tuttu yine senin suzy'm kızçeye de aşılıyosun turuncu aşkını :) Çok güzel olmuş :)

Suzy dedi ki...

Müge: Hehe, sağ ol. Lili mor aşığı olarak bu turuncuya hayır dememekle beni şaşırttı. Giyebilmesi içinse havaların bi tık daha iyileşmesi şart.

designbyeda dedi ki...

suzy pratik dikiş gibisi yok değil mi? hem aklına hem eline sağlık.

Suzy dedi ki...

designbyeda: yok valla... çok sağ ol.

Helmi dedi ki...

great idea!

Suzy dedi ki...

Helmi: Thank you Helmi:)

Unknown dedi ki...

cok güzel olmuş ya,ellerine sağlık..

Suzy dedi ki...

Gaye Tukar: sağ ol canım:D Kendimize de yaparız artık bi tek kızlar mı giyecek di mi?

Unknown dedi ki...

Ehehe vallahi benim elinde milyon kumaş var bir fırsat bulupta başlayamadım ama tabi ben 40 fırın ekmek yesem anca yaparım bunu:D etek metek anca yaparım heralde:D

Suzy dedi ki...

Gaye Tukar: Hadi Gayeee, ne fırını, sadece üçgenleri birleştirmek gibi düşün. Gerçekten korkma, gözünde büyütürsen senden büyük olur şu pelerin parçası. Ama illa ki etek dikeyim diyorsan sen onu da dik gitsin:D

Baalköpüqü dedi ki...

Tam 3 tane yaptımmmm (:

Suzy dedi ki...

Baalköpüqü: hani nerde bloğunda mı? Hemen gelip göreyim bakayım, merak ettim.

Baalköpüqü dedi ki...

1 tanesini şimdi ekliyorum bloguma diğer ikisi çocuklarda onlarıda çocukların ustunde çekicem gidince :)