13 Nis 2012

Son zamanlarda Lili


Son zamanlarda aramız bir sıcak bir soğuk Lili ile. Bana çok sık kızar oldu. Okula giderken eşovman giydirmek istememe çok kızıyor. Tercihlerini kendisi yaparmış, ona kimse karışamazmış. Ne giyeceğini kendisi seçiyor. Bir aralar bolerolar, tayt ve tunikler revaçtayken şimdilerde kilotlu çoraplar ve etekleri seçiyor.
 Bazen fikir almak için sorsa da sonra benim dediğimin tersini yapıyor.  Onun seçimlerine karışmak istemiyorum, yoksa ileride hayatta da sürekli bana sormak zorunda hissedecek. Kendi ayakları üzerinde dursun istiyorum. Bu yüzden yukarıdaki kıyafetlerini giydiğinde; "Nasıl olmuşum anne?" deyip poposunu kıvırdığında kocaman bir gülümseme ile "Çok güzelsiiiin:)" dedim. Şu kıyafete bakın, bir inci kolyemiz eksikti... !


Yine de hiç ses etmeden yuttum bütün bu düşündüklerimi. Annemi hatırladım çünkü. Ben bir karar alıp hayata atılmaya kalkıştığımda önyargılarıyla beni nasıl engellediğini hatırladım. Ben, engel olan anne olmamalıyım. Onu en iyi anlayan ben olmalıyım. Hatta ona destek olmalıyım en anlamadığım konularda bile.
İşte o anda ona karşı çıkmayınca bütün günümüz güzel geçti. Başbaşa kahvelerimizi yudumladık. Kelebekleri ve çiçekleri konuştuk, bir de çok güzel masmavi gökyüzünü.  

Bu kış ilk kez anne-kız ŞAR Pastanesine oturup başbaşa pasta ve kurabiye yedik. O zamanlar artık iyi birer arkadaş olabileceğimizi düşünmüştüm oysa. Öyle değil mi ya? Arkadaşlar pastaneye gitmez mi biraz sohbet etmek için!
Şu küçük kurabiye adama da hayran kaldık. Onu Lili farketti pastaneye girerken. Sonra hooop tabağımıza geldi. Şimdi kurabiye adam kalıbı bulmalıyım, çünkü bunlardan evde de yapmak istiyor. Beraber süslermişiz.


Not: Bu kalıpların nerede satıldığını bilen varsa minik bir not bırakabilirse çok minnettar olurum.

15 yorum :

Süreyya dedi ki...

artık Lili büyümüş işte annesi,kendi kararlarını kendisi alıyor :)

pınariko dedi ki...

eminönü hasırcıların sokağındaki pasta malzemeleri satan dükkanlarda boy boy var ama tekirdağ'dasınız galiba orada yoksa ben buradan gönderebilirim..

Suzy dedi ki...

Rüyada: Evet sanırım bu büyümenin işareti:) Ben artık bebek annesi değilim, anladım.

pınariko: Evet Tekirdağ'dayım ve burada pasta malzemeleri satan bir yer yok malesef. Siz bulabilirseniz kargo dahil her masrafınızı öderim. Acil değil tabiki, sadece heyecanlandım:D

Unknown dedi ki...

lindaaaaaaaaaaaaaaaa

pınariko dedi ki...

tekrar merhaba ben salı günü eminönün'e gideceğim lili için alıp gönderirim tabiki. bu arada bizde yazlarımızı tekirdağ yeniçiftlik'te geçiriyoruz oraları çok seviyorum toprağıma gelmiş gibi hissediyorum kökenimizde oralar zzaten iyi günler dilerim:))

Suzy dedi ki...

pınariko: Yaza ne kaldı o zaman, buraya gelince bir gün buluşuruz ve hem tanışırız, hem borcumu öderim. Bir de postahaneye kadar sizi yormayayım. Yolunuzun üstüyse kargo o zaman tamam ama tanışmak da zevkli olur;) Sevgiler ve çok ama çok teşekkürler...

pınariko dedi ki...

bende buluşup tanışmak isterim ama lili'yi kurabiye adamsız bırakmak istemem salı günü kalıpları alınca size haber veririm adresinizi alır kargo ya da postane yoluyla gönderirim. haberleşiriz görüşmek dileğiyle lili'yi benim için kocaman öpün sevgiler;))))
(kozyatağı atatürk caddesinde oturuyorum potane ya da kargo hiç biri sorun olmaz önemli olan çocuklarımız mutlu olsun.)

mine dedi ki...

ya ben de ilk önce inci kolyeye baktım çok şeker minik hanım maşallah
anneme eskiden ne kadar kızardım zamanla söylediklerinin aklımda yer ettiğini farkediyorum kızsam da onun dediklerini yapıyorum farkında olmadan ya da ne kadar haklı olduğunu farkediyorum tabii bunun için 41 yıl bekledim artık -genellikler- direk kabul ediyorum iyi mi : )

Suzy dedi ki...

pınariko: Çok sağ olun. Hakkınızı ödeyemem... Borcumuz için de banka hesap bilgilerinizi yazışırız;) Öpüldünüz.

mine: Direk kabul ediyorum ben de bu yüzden başarısız oluyorum çünkü annemin modeliyle başarılı olmaya çalışıyorum. Çok komplike bir konu, uzun da, ama siz mutluyssanız annenizi kabul etmekte hiç bir sorun yok. O zaman neden iyi olmasın.

pınariko dedi ki...

aşkolsun ne hakkı yapabileceğim başka bir şey varsa yaparım nasıl olsa bütün gün dışarıdayım ve istanbul'da ne nerede kaça sormanız gereke kişi benim... ben blogunu eskiden beri okuyorum dikiş dikiyorsunuz bir salı ya da cuma istanbul'a beklerim pazarda inanılmaz ucuz ve güzel kumaşlar var bir ümraniye'deki kumaşçılar gelirsen büyük bir zevkle rehberlik ederim...sizlerde öpüldünüz;)))

SOLMAZ dedi ki...

Çok tatlı maşallah. Artık kendi kararları da olması normal. Kızınızla birlikte keyifli günler diliyorum...

Suzy dedi ki...

pınariko: Çok teşekkür ederim, gerçekten o kumaşçılarda hep aklım. Ben de çok istiyorum oraları bir görmek. Bir gün kısmet olursa size haber veririm, gerçi moralim bozuk dün dikiş makinam bozuldu:( Bir süre dikmesem mi acaba, bu aralar çok sık bozuluyor.
Öte yandan kurabiye kalıbını Liloşa söylemedim. Geldiğinde büyük sürpriz olacak:) Sevinçten çıldıracağından eminim.

SOLMAZ: Çok teşekkürler.

pınariko dedi ki...

gelirseniz seve seve rehberlik ederim.. ayrıca makinenize kızıpta dikmekten vazgeçmeyin ben sizlere çok özeniyorum keşke dikebilsem.. ayrıca çok sevdiğimiz mekanik aletler zaman zaman böyle peşpeşe bozuluyor benimde başıma geçenlerde böyle şeyler geldi peşpeşe arızalar yaşadım hatta en sonunda sinirden ağladım ... sıkmayın canınızı... ayyy liloşu mutlu etmek en güzeli....sevgiler

Suzy dedi ki...

pınariko: Aynen, arka arkaya iki hafta her cuma makinem bozuldu. Tamircnin yüzüne bakmaya yüzüm yok. Bilmiyorsan kullanma be kadın diyecek en sonunda:( Neyse biraz ara vermek fena olmaz belki de...

ANTİGONE dedi ki...

ben onun o tercihlerini yerim! büyümüş bu annesi :))