22 Eki 2012

Does anybody know what we are living for?


Aramızda ne için yaşadığını, neden hayata geldiğini bilen var mı?
Aslında bilmiyoruz ve hayatı akarsuda akar gibi yaşıyoruz. Ancak bazen suların arasında baş gösteren o taşlara çarpınca canımız acıyor ya işte o zamanlar o nehirde oluşu sorguluyoruz. Tutunabilince nehre uzanan dallara biraz nehir kıyısına atıyoruz kendimizi ve bu defa da akıp gidebilenlere hayran kalıyoruz. 

Can sıkıcı şeyler yaşadım ve kayboldum ama merak edenlere hemen ifademi vereyim ve nehre atlayıp devam edelim. Şu girdiğim işten çıkmaya karar verdim. Bu kararı alana kadar canım o denli sıkıldı ki istifa ettiğim gün babamın kalp ve boyun damarlarının tıkalı olduğunu duyunca kendime gülmeye başladım. Canım babam hasta ve ben kendimi öyle boş bir içerik için üzüyordum ki, bu sağlam bir tokat oldu doğrusu. Kendime geldiğimde gerçek hala olduğu gibi gözümün önündeydi ayrılmam gereken bir iş ve geçireceği bir seri ameliyatlarda güçlü durması gereken bir babam vardı. İşten ayrılmayı başardığım gün babam da yoğun bakımdan çıkmıştı, ilk ameliyat boyun damarı by-pass sorunsuz geçti. İstifa ederken ise, şirket başkanlarına ifademi verince sorunlarımı çözeceklerini, istersem devam edebileceğimi söylediler, bunun üzerine tekrar düşünmek için deniz kenarına gittim. Su her zaman bana iyi gelir. Aklımda dalga dalga yaşadıklarım ve doğru karar arayışım vardı. Bu arada ilahi işaretlere inanır mısınız? Ben şu melek enerjileri ile çalıştığım için mutlaka inanıyorum. Bankta otururken kendime aynen şöyle dedim; "Peki şimdi nereye Suzy?". Cevap rıhtımda kırmızı ışıklarla aydınlatılan bir oktu, onu gördüğümde ok evimin yönünde yanıp sönüyordu. Beynim o kadar bulanıktı ki, daha önce o tabelayı fark etmediğime yemin edebilirim. Soruma cevap almıştım ama tekrar sordum; " Peki ya iş? İşten çıkmalı mı - kalmalı mı?" Bu defa da tabelanın içindeki yazı yanıp sönmeye başladı ve yazı "ÇIKIŞ" diyordu. İşten çıktım, babam da Tekirdağ'a döndü. O gece onu görünce her şeyin eskisi gibi olup olamayacağını çok düşündüm. Eve geldiğimizde Lili'yi uyutmam gerekiyordu ama aklımdaki fırtına henüz durmadığı için evin içinde ordan oraya gezinip duruyordum. Eşim TV'de bir program izliyordu ve arka fonda "Show must go on" çalıyordu. Bu defa bu şarkıdaki; "Does anybody know what we are living for?" sözleri beni gerçeğe çevirdi. Aslında kimse bilmiyorsa neden hayatı bir savaş haline getiriyoruz...

Sadece mutlu olmak için yaşayın millet, hayat belki de sadece bir show, ve Freddie Mercury diyor ki o show devam etmeliymiş. Buyurun...



19 yorum :

RuYaYLa dedi ki...

Kavgalar gürültüler sorunlar çözümler ve daha niceleri biri olmasa mutlaka birisi o yüzden takmamaya çalış canım arkadaşım bu günlerde geçecek ne günler geldi geçtii... Gülümse kocaman bakiimmm

yasem dedi ki...

çok geçmiş olsun canım umarım herşey yoluna girer hayat işte..

maviye iz süren dedi ki...

Canım geçmiş olsun,hayatın ne getireceği bizi ne ile sınyacağı hiç belli olmuyor o yüzden anın tadını çıkarmalı ve hep önümüze iyi pencereden bakmalıyız,sevgiyle..

Suzy dedi ki...

Ruyayla: :D oldu di mi, yeterince kocaman di mi? Yok canım iyiyim gerçekten:D

Yasemin Uzunoğlu: Yani, hayat işte;)

Bahar: Şu an itibarı ile harikayım, yanımda sizlerin yine olduğunu bilmek çok güzel:D

gooogoook dedi ki...

Okudum, çok uzun konuşacağız seninle, çok büyük geçmiş olsun, tam de ben birşeyleri artık tamamlayıp sana döneceğim sırada yazmışsın olanları... Büyük geçmiş olsun. Allah tez zamanda şifasına kavuşturup eski güzel günlerine döndürsün, sevgiler canım.

ANTİGONE dedi ki...

ben de hergün aynı soruları soruyorum kendime bu aralar. belki şimdi değil ama zamanı geldiğinde ben de bırakacağım mesleğimi. umarım verdiğin karar senin için çok iyi sonuçlar doğurur arkadaşım. babana da geçmiş olsun dileklerimi ilet lütfen. kendine iyi bak...

senayatilgan dedi ki...

Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi ileteyim umarım baban bir an önce sağlığına kavuşur :)
İkinci olarak da insanın kendine yapabileceği en büyük kötülükkk kararsız kalmasıdır bence ne karar verirsen ver belki keşke diyeceksin ama kararsızlık o anda yerrrrr bitirirr insanı ve istemediğin bir işte çalışmak da kendine yapabileceğin en büyük kötülüklerden. Bir iş beklemediğim gibi çıktığında tecrübelerime güvenerek uzaklaşıyorm oradan. Onların düzeni o şekilde geldiyse benim için ancak kısa bir süre için değişir yine normal hallerine geri dönerler çünkü. Ben bunu çok yaşadım ve en sonunda ben de bir ay önce istifa erttim :) Şimdi o kaddaaaaaaarrr rahatımki... Umarım istediğin gibi bir çalışma ortamını da yakında bulursun diyorum ama önce sağlık ve mutluluk :)

bahar006 dedi ki...

Çok geçmiş olsun, bende bunaldığım işyerinden, ikinci kez düşünmeyip ayrılmıştım, sonradan çok doğru bir karar verdiğimi anlayıp sevindim. Kendi işinin patrou olmak gibisi yok, özellikle hukuk alanında. Sevgiler:)

Suzy dedi ki...

gooogoook: Çok teşekkür ederim, her şey için. Günlerdir sana yazacağım deyip duruyorum ama telefonda görüşmek daha önce nasip oldu. Seni duymak harikaydı, teşekkür ederim arkadaşım.

Antigone: Sağ ol canım benim, doğru an geldiğinde eminim onu hissedeceksin. Ayrılmak bir kapıyı kapatmaktır belki ama bazı kapıların kapanması diğerlerinin açılması içindir. Bu yüzden kararını aldığında gülümse ve devam et;)

senayatilgan: Ben de umuyorum Şenay, ben de harika bir ortam umuyorum bir dahaki işim için:D Doğru yaptığım konusunda gerçekten tereddütüm yoktu, sadece bana tekrar düşün dedikleri için acaba benim görmediğim bir şey mi var diye tekrar değerlendirdim. Yine de yoktu ve mutluluk orada değilse demek ki başka her yerdedir:D Böyle iyiyim şimdi.

bahar006: Bize de nasip olur dilerim:D Benden de sevgiler...

Müj dedi ki...

Dualarımız sizinleydi biliyorsun,diğer operasyonu da başarılı bir şekilde atlatacağınıza eminim canım benim, işten ayrıldığına da çok sevindim he he sen onlara fazlaydın zaten :P Şimdi artık bol bol görüşürüz yine :))

Kürksever dedi ki...

Geçmiş olsun. İnsan elindekilerin kıymetini her zaman bilemiyor, bazen böyle iniş-çıkışlar hatırlatıyor...

Suzy dedi ki...

Müj: Bol bol görüşürüz canım benim:D Bu sorunlar vız gelir trıs gider böyle arkadaşlar olunca...

Coşkun Hürsel: Hatırladım bir kez daha:D doğrudur!

KendinDik.Com dedi ki...

Sevgili Suzy,

1- çok geçmiş olsun. Babanın artık iyi olmasına sevindim.
2- Ben hayata niye geldiğimi gayet iyi biliyorum (ama söylemem :D )
3- Ceza çekmek için yaşamıyoruz, keyif almadığın bir işte zorla duracağımıza kendimize keyifle para kazandıracak işlere girmek için çalışmak gerek. Bu sebeple kararına da sevindim.
Bayramda ruhunu dinlendirip kendin için en güzel kararları almanı diliyorum.
keyifli günler! :))

beijaa vintage dedi ki...

çok geçmiş olsun ve verdiğin karar senin için hayırlı olsun. fredie mercury bu şarkıyı aids olduğunu öğrenince yazmış biliyo musun, yani diyor ki ben olmasam bile şov devam etsin ;)

Adsız dedi ki...

herseyin hayirlisi olsun ve gecmis olsun suzy bu yaziyi okudukdan sonra epey derinlere daldirdin beni zaman konusunda herseyin bos oldugunu hayatin kisa oldugu dusunur oldum zaten son gunlerde seni yillardir izliyorum cokda seviyorum daha oncede yazmistim nedense en eski lili resimlerine bakma ihtiyaci duydum dondum soyle bi baktimda suan benimde kizim var bir yasinda ve liliye (kucuklugune) cok benziyomus meger dedim gece gece sanki kardesime misafir gelmisde eski hatiralari canlandirmisiz gibioldu.. neyse sozun kisasi hayat bu hersey bizler icin umarim iyisindir baban icinde saglikli uzun omurler diliyorum. arzu

Suzy dedi ki...

KendinDik.Com: :D
1. Çok teşekkür ederim, ben de o kadar mutluyum ki...
2. Çok yardımcı oldun sağ ol:D
3. Kesinlikle katılıyorum, destek olduğun için çok teşekkürler.
Bayram hepimize iyi gelsin canımın içi:D Sana da harika bir tatil diliyorum.

beijaa vintage: Biliyorum aslında ama nedense bu yönü ile hiç görmemiştim bu şarkıyı. Sanatın güzel yönü o ki herkes istediği gibi anlama özgürlüğüne sahip, şarkılardan tuallere bütün sanat dalları böyle esnek ve özgür ruhlu.

Arzu: Lilime mi benziyor o minik yumurcak:D Onu yerim:D İyiyim tabi, merak etme, hem de çok iyiyim. Başımdan geçenler bu defa beni bir gram bile ağlatamadı. Buradan söylüyorum ben büyümüşüm heee:D Bence iş konusunda bu kadar hızlı karar alışım kendime artık tam anlamı ile nasıl değer vereceğimi ve nasıl saygı duyacağımı öğrenmişim demek. Hep başkaları kırılmasın diye yaşadım ben şimdiye dek. Böylesi itiraf edeyim daha kolaymış. Başkalarını mutlu etmek mümkün değil. Neyse dertleşmiş olduk Arzu'cum:D Yine gel, bu defa kahveli olsun sohpetimiz:)

bahar yorgun dedi ki...

çok geçmiş olsun babana....Allah şifa versin. Sana gelince, yüreğinin sesini dinlemekle en iyisini yapmışsın. Sevmediğin bir işe her gün katlanmaktan ve bununla yaşlanmaktansa ayrılman iyi olmuş. İnşallah daha hayırlı olan seni bulur :)

gulsah aydin dedi ki...

Çok geçmiş olsun bende nerelerde bu hatun diyordum kendi kendime.Umarım baban bir an önce sağlığına kavuşur.İşin için de çok üzülme bence,A
Allah daha hayırlı kapılar açsın inşallah.görüşmek üzere..

Suzy dedi ki...

Gülşah Aydın: âmin canım âmin... Sevgilerle...