14 Eki 2013

Sağlık medmio.com'da


Tatil geldi ve hepimiz şehir dışına çoktaan çıktık bile. Bazılarımız ülkeler aştı ya da aşmak için valizleri hazırlıyoruz. Peki tatile giderken valize neler koyarız?
Sizi bilmem ama ben mutlaka bir kaç ilaç atıyorum valizime. Ağrı kesiciler, ateş düşürücüler... Hele Lili doğunca özel ilaç kutusu ile çıkıyoruz iki günlük geziye bile. Sırf bu hastalık ve sağlık korkusundan Lili doğduktan sonra üç yıl boyunca tatile filan hiç çıkmadık. Ya gittiğimiz yerde hastalanır da doktor bulamazsak. Bilmediğimiz tanımadığımız yerler sonuçta. Fazla temkinli anne ve babaların bebek sonrası hapis hayatlarına son verecek bir site buldum. Eminim doktor olan okurlarım bunu biliyordur. Ben bulunca tüm doktor arkadaşlarımı buldum sitede. İsmen sorgulayınca çıkıverdiler.
Dişçim Müj de orda, Lili'nin doktoru da! Aradığınız her sağlık kolunda iyi doktorları kategorilendirilmiş şekilde bulabiliyorsunuz. Örneğin şöyle sorgulayalım: " daha bilinçli günler için jinekolog Ankara "  linkten girince de Ankara'daki jinekologlara ulaşıyoruz. Aynı sorguyu sadece alanı sorgulayarak da yapabiliyoruz. Liste hemen sayfaya dökülüyor. 
Ben önce şehir listesindeTekirdağ'a baktım bir Tekirdağ'lı olarak ve listede göremedim ama endişelenmeyin. Sadece ismi yazılmamış. Sorgu kutucuğundan sorguladığınızda,Tekirdağ'lı ve siteye kayıtlı tüm doktorlara ulaşıyorsunuz. Türkiye'den tam 85.000 (seksenbeşbin) doktor sisteme kayıtlı. Yukarıda gördüğünüz ülke listesine de sitede ulaşabiliyorsunuz. Her ülke listede yok ama mevcut ülkelerde kaç doktor kayıtlı hemen öğrenebiliyoruz. Her ülke için kendi dilinde hazırlanmış diğer ülkelerin platformları. O ülkenin dilini bilmeyenler için zor olabilir ama gittiğim ülkede doktora hemen ulaşabilecek olmam içime sular serpti benim. 
Bu bayram bol gezmeli olsun o zaman. Yurt içi ve yurt dışında bayramı kutlamaya karar vermiş tüm okurlarımın bayramının sağlık içerisinde geçmesi dileği ile. İyi bayramlar şimdiden...

Hiç yorum yok :