1 Eyl 2014

Chalkidiki - Toroni'de Bir Akşam Yemeği


Toroni'de gün battı ve batmadan önce Taverna Leon'da sofraya gelebilenler bunlar oldu. Gün battıktan sonra ise pişme süresi daha uzun olan Ahtapot Saganaki (sağanda ahtapot diye çevireyim mi hihi:) ve Lili'nin çocuk menüsü oldu. 
Ben her zamanki gibi beyaz şarabımı söyledim, babacık da Ouzo'sunu... Artık en iyi Ouzo'nun Varvayani olduğundan emindik.


Sofraya en başta Yunan Salatası teşrif etti. Tatile çıkmadan önce Yunanistan hakkına blogları okurken mutlaka bu salatayı tatmalısınız diye yazdığı için söyledim ama bizim için çok alışılmış bir lezzet. Aynı salata Bulgaristan'da Çobanska Salata (Çoban Salatası) diye servis ediliyor ve farkı üzerindeki peynirin rendelenerek sofraya gelmesi oluyor. Benim evde her gün yaptığım bir salata... Farklılık arayanlar bence başka şeyler denemeli.


Daha sonra, eşimle Thassos'ta da tadıp, çok ama çok sevdiğimiz Fetalı Patlıcan geldi, ki domates koymaları farklı bir yaklaşım olmuş. Bana kalırsa domatezsiz olanı daha lezzetliydi. Bu yazımdan nasıl göründü
Tur yazıları bitince tarifini vereceğim, kaçırmayın... Harika bir meze!


İşte burada da kızartılmış jumbo karidesler var. Denemeden edemezdim! Hoş öylesine yağda kızartılmış jumbo karidesten de seni havaya uçuracak bir lezzet beklememeli. Yine de soframıza kattığı renk güzeldi.
Öte yandan sağanda ahtapotu hiç sevmedim, çünkü ahtapot biraz daha sert olmuştu ızgaradan. En güzeli ahtapotu yukarıda linkini verdiğim yazımda bahsettiğim gibi kurutulup ızgarada yemek kanaatimce. Bir daha gidersem değişmez menüm bu olacak kesinlikle.


Lili köfte menüsünü çabucak yiyip koşa koşa oynamaya gitti bile. Üstelik kendi yaşlarında bir arkadaş bile buldu. Onunla tanışmak için bütün cesaretini topladı ve İngilizce kendini tanıttı. Tabi yapana kadar tam 10 kere yanıma geldi ve cesaret aldı. Sonra harika oyun başladı. Bu minik kızın adını unuttum ama çok tatlı bir Rus kızıydı.


İşte arkadaşı hotele uyumaya gidince yalnız kalan Lili'nin binbir ısrarla babasına Sudan'lı satıcıdan aldırdığı 2€'luk ışıklı pervanesi. Geceği kurtardık:) Bu oyuncak onu baya bir oyaladı. Gözlere baksanıza, bir pervane insanı ne kadar çok heyecanlandırabiliyor böyle:D

Hiç yorum yok :