29 Eyl 2014

Makedon Yemekleri



 Ohrid'e geldiğimiz ilk gece de Restoran Belvedere'de akşam yemeği yedik ama yemeğe hava kararınca geldiğimiz için fotoğraf çekememiştim.
İşte fotoğraflarıyla bir Makedon Mutfağı gezisi...
Bu mutfak adamı nasıl şımartır hep beraber görelim:)



Deniz ürünlerini fazla tercih etmeyen Lili'den Makedon yemeklerine 10 tam puan... Çünkü özellikle köfte ve kırmızı et konusunda daha başarılılar balkan ülkeleri. Mesela Lili'nin yediği köftenin adı "Pleskavitsa". Adı;  "pleskano" - ezilmiş kelimesinden türetilmiştir tahminimce. Tabi ki Lili bayıldı ve iki gün her öğünde bunu yedi.



Bense değişik şeyler tatmayı sevdiğimden ikinci gece mantarlı barbekü soslu bifteğin tadına baktım. Yaz olduğu için tercihim yine beyaz şaraptan yana oldu. Şarabın ismi: Alexandria - dry / baharat kokuları hissettiren bir aroması var. 


Eşimse ev yapımı bir sucuk denedi. Ben de merak ettim çünkü her ülke kendince baharatlandırır sucuğu ve tadınca doğruydu. Ne Türk ne de Bulgaristan'da yediğim tada benziyordu. Farklı baharatlar kullanılmıştı. Tabi ki ustadan ustaya da değişir bu tür yemeklerin lezzetleri ama genel olarak yemek konusunda Makedony,a bizim aile için sınıfı büyük bir başarıyla geçti. Üstelik fiyatlar Yunanistan'dan çok çok daha düşük. Mesela bu kadar yemek için ödediğimiz ücret 70TL'yi geçmedi. Üstelik içeceklerimiz ve salatalar dahil. Yunanistan'da ise her gece 150TL ödüyorduk akşam yemeğine. Yani diyorum ki: Makedonya - Yunanistan  / 1 - 0 önde...

1 yorum :

Unknown dedi ki...

Yunanistan'ın pahalı olduğunu bir kaç blogta daha okumuştum.Gitmeden bunu da göze almak gerek sanırım.Ev yapımı sucuk lezzetli görünüyor.Kucak dolusu sevgiler,