5 Eyl 2014

Possidi - Vasilas Tavern


Possidi, minicik bir tatil kasabası. Bu minik yerin minik sahilinde de minicik bir restoran bulduk ama yemekler her zaman taze ve lezzetli. Kesinlikle, Yunanistan'da en özenle pişirilmiş yemekleri burada yedik. Hatta o kadar yedik ki bir tek fotoğraf bile yok yemeklerden. Bunu nasıl yaptım diye sorarsanız, gün batımıydı, yetersiz ışık nedeni ile fotoğraf çekemedim diye bir bahane uydurabilirim mesela ama siz çok iyi biliyorsunuz ki işin aslı bu değil. Kimi kandırıyorum? Hadi söyleyelim artık. Açtık ve o kadar güzel yemekler gelince masaya... 



Hadi şu bahçeyi fotoğraflamasaydık, bir daha hatırlar mıydık bu kadar güzel çiçekleri ve böylesine güzel bir akşamı... Restoranın tam girişi çiçekler içinde sıcacık bir hoş geldin diyor.


Taverna'da gündüz rezervasyonumuzu yaptırdık ve bize ayrılan masaya yerleştik. Gündüz konuştuğumuz garsonla sonra yemekte tanıştık ismi Sakis. 


İşte Sakis. Siparişimi alırken neredeyse her söylediğime müdahale etmeye başlayınca kapattım menüyü. "Hadi Sakis" dedim. "Kültürlerimiz çok yakın. Senin önerdiklerini seveceğime eminim. Sen söylersin, biz yeriz. Ne önerirsin? Bu restoranda hangi yemekleri en güzel yapar şef?" Sakis heyecanla ilk gece Thassos'ta yediğimiz ve çok sevdiğimiz fetalı patlıcanı tarif ediyor. (Tarifi hemen ezberliyorum ki dönünce sizinle paylaşayım;) Bu arada Sakis "sever misiniz patlıcan" diyerek gözümün içine bakıyor. Eşime çeviriyorum anlattıklarını hızlı hızlı. Eşim başı ile onaylıyor ve masaya getir diyor parmağı ile masanın tam ortasını işaret ederek. Little little in the middle hesabı:) Sonra ahtapot ızgara diyor. "Aklımı okuyorsun Sakis" diyorum," devam et".  Gülümsüyor. Kızarmış kalamar ve Lili için de büyük bir balık fileto söyleyince Sakis bizi mutfağa götürüyor ve filetoyu dolaptan çıkarıp gösteriyor. Balık kilo ile Vasilas Tavern'de bu yüzden önümüzde tartıyor. Ouzo ve beyaz şarap geleneğini bozmuyor onu da ekliyoruz siparişimize. 

Önce gelen şarabımla Possidi, gün batımı, Vasilas Tavern fotoğrafı çekiyorum
O gece Sakis bizi çok nazlandırdı. Restoranlarına özel tatlılar, dondurmalar gelip durdu masaya. Çok hoş karşılandığımızı itiraf edeyim. Kesinlikle çok güzel bir akşamdı... Hizmet işte burada mükemmeldi.

Thanks a lot Sakis:) 
Thanks for all the hospitality Vasilas Tavern...

1 yorum :

Unknown dedi ki...

Oh what a lovely place... and a gorgeous dress too!