28 Eki 2014

Kot daraltma - DIY


Yıllardır yapmadığım şey...
Çok zor olduğunu sanıyordum. Ya da çok zaman alacak, boşuna uğraşırım bir de beceremezsem aslında giyemeyeceğim o bol kottan da olurum, neme lazım. Ancak bir gün yine korkularımı yenmeye karar verdim. Şu düşünce her zaman işe yarıyor bende;
 "Ooow hadi Suzyyy, uzay gemizi inşa etmeyeceksin ya!"
İç ses böyle deyince hep başarıyorum:)






Bu kotu bu yaz yazdığım siyah - beyaz başlıklı yazıdan hatırlayacaksınız. O çekimi yaparken bol olduğu için bir çok fotoğrafı sildim çünkü çok kötü görünüyordu. Aslında bu kotu indirime girene dek çok beklemiştim ve fiyatı düştüğünde artık sadece M beden kalmıştı. Artık üzerinde M yazan ama bana cuk oturan bir kotum var;)


Süreç şöyle işliyor:
1. Önce kotunuzu üzerinize ters giyip ölçün ve yanlardan ne kadar daraltacağınıza karar verin. (Tabi ki her iki yandan eşit olsun)
2. Daraltma ölçüsüne karar verilince bir iğne ile işaretleyin.
3. Şimdi kemeri pantalondan dikkatlice sökün.
4. İşaretli yerden kemeri daraltın.
5. Daraltmadan sonra kemerdeki fazla kısmı kesin.
6. Şimdi paça kısmı için daraltma, belde aldığınız ölçüden aşağıya - paçanızın daralma oranı ile eşit ve paça dikiş çizgisi ile birleşene dek işaretleyin. (kurşun kalem işe yarayabilir dikiş için özel bir işaretleme aleminiz yoksa. Kotun iç kısmında çalışıyoruz çünkü.
7. İşaretli yerden dikin ve kesin. Sonra da  zigzag dikişle kapatın.
8. Son olarak kemeri geri takın. Kalın yerleri makine dikmezse elle tutturun.
MUTLU SON...

Bluz: Tidestore
Jean: Frontrowshop
Ayakkabılar: Tidestore
Çekim yeri: Tekirdağ Cafe COCOA (Çok teşekkürler!) Ambiyans harika!
Fotoğraflayan: Eltim Johny ;) Seviyorum seni XXX


6 yorum :

Ayselce örgüler dedi ki...

ne giyseniz yakışıyor çok cici olmuşunuz sevgiler

Unknown dedi ki...

Bende de birkaç işlem gerektiren kot var denesem iyi olacak :) elinize sağlık süper olmuş.

KendinDik.Com dedi ki...

Süpersin! :) Fotoğraflar da pek muzip çıkmış :)
Ne şanslısın ki konun "daraltma"... benim konum ne yazık ki son zamanlarda sadece "genişletme" üzerine oluyor :/ :P

Suzy dedi ki...

aysel melike: Çok teşekkür ederim canım:)

nuryyl: Korkma:) Ben boşuna korkmuşum kaç zamandır:) Oluyor ki:D

Kendin Dik: Ama o şirin arabalar çok mutlu etmişti beni:) Ondandır muzipliğim:) Aslında bol kot aldığım için daraltmak zorunda kaldım ama aslında kaç yıldır hep sabit benim kilom. Nedense bunun sadece genetik değil beyinle ilgili olduğunu düşünüyorum. Sanırım doğru komutla beyni sonsuza dek programlayabiliyoruz ve ben üniversiteden sonra beynime bir emir verdiğimi hatırlıyorum. Çok nettim. Emindim bunu yaparken. Belki de sözümü dinledi, bilmiyorum. O zamandan beri sadece hamilelikte kilo aldım.

Adsız dedi ki...

Merhaba her iki taraftan da demişsiniz ya jeanlerde iç tarafın dikişi farklı biliyorsunuz o zaman tek taraftan yapılsa çok mu kötü olur. Bende düz kesim bi jeani boyfriend kesim haline getirmek istiyorum. Cevap verirseniz mutlu olurum teşekkürler
Nuray

Suzy dedi ki...

Nuray: siz sanırım paçalarda daraltma yapmak durumundasınız. Ben belde daraltmayı anlattım - malum kemer filan diyorum. Paçada tek taraf yine yeterince iyi görünmeyebilir. Ben olsam iğneşeyerek ya da teğelleyerek denerdim. Bu şekilde nasıl olacağını daha rahat gözünüzde canlandırabilirsiniz. Doğru anlamışımdır umarım sorunuzu.