22 Eki 2014

Kottan - Salopete DIY



 Kot pantalonunu salopete çevirmenin bir yolu daha geliyor...


Biliyorsunuz bu yaz bir kot pantalonunu salopete çevirmiştim ve bir tek düğme sorununu çözememiştim. Yani mutlaka büyükçe bir kotu çevirmemiz gerekiyordu. İşte buradan hatırlayacaksınız: salopet DIY



Bu salopeti ise bir önceki yazımda gösterdiğim arkadaşımdan kalan salopetten fikir alarak yapmıştım bu yaz ve fotoğraflar bu nedenle bol güneşli günlerden kalma.


Dolabımda duran ve açıkçası giymeyi unuttuğum beyaz bir kapri kot vardı. Öylece dolapta kalabalık etmesi sinirimi bozuyor kıyafetlerimin. Belki de iki yıldır dokunulmadı bu parçaya. Ele alma zamanıydı. Şimdi fotoğrafların sırası ile anlatıyorum.
1. Önce kapri kotu inceledim ve paçaların yanındaki detayları nasıl değerlendireceğime karar verdim. İkişer düğme vardı...
2. Karar verince önce istediğim boyda kısalttım.
3. Kalan paçalar oyun alanım:) Önce onları yanlardan dikiş payı bırakarak ayırıyorum. Tam dikiş izi çizgisini takip ederek yanından en az 1,5cm paylar bırakarak kesiyorum. Askı işimi halletmiş bulunmaktayım bu adımda. Hemen kenarlarını zig-zag geçip içe 0,5cm kıvırıyorum.
4. Şimdi ön - üst parçalar için iki paçayı yüzyüze gelecek şekilde koyup tersten hafif eğimli bir üçgen kesiyorum. (yine hemen yanları kapatıyorum.)
5. Şimdi üst parçaları pantalona monte ediyorum. Henüz dikmeyin. Prove edince yanlardan kısmak gerekiyor! Potluk yapıyor genelde.
6. Sırt için düğmeli kısımları dikerek bütün bir üçgen elde ediyorum. Onu tam şortun arka kısmına dikiyorum. Bu parçaya da askıları dikiyorum. Sonra askıların diğer ucunu önlere iğne ile tutturup genel bir prova alıyorum.
7. Askılar ayarlanıp önparçalar sabitlenince dikişe geçiyoruz. Ön parçaların ikisini de içe doğru en az 1,5cm verin ki içten gizli düğme ile kapatalım. Bu defa boydan boya dikmiyoruz. Sadece düğme ve fermuara kadar kalan yeri dikip bırakıyoruz. Böylece rahat rahat giyebiliriz.


5 yorum :

gooogoook dedi ki...

Çok tatlı olmuş bu da beyazın cazibesi de ayrı güzel, çalışma ayrı başarılı ve hoş;)Eline sağlık, Suzy'ciğim.

ANTİGONE dedi ki...

çok hoş bir dönüşüm olmuş canım, ellerine sağlık :))

Neslihan dedi ki...

Cok guzel olmus,bayildim..

berry dedi ki...

Ya muhteşemsin hele ki bu geri dönüşüm fikirlerin :)

Adsız dedi ki...

harikasın biliyor musun?
daha önceki projende ön kısım kapalı olduğu için hoşuma gitmiş ama yapamamıştım ama bu çok iyi