15 Oca 2016

Simetrik Baskılı Etek ve Gözlük Camından Lili Broş


Dolapta dikip de giymeyi unuttuğum kıyafetlerden biri bu etek. Onu diktiğim zamanlar kendime bu kumaşı aldığım için çok kızmıştım. Şimdi onu bulduğumda nasıl sevindim anlatamam. Zevklerimin dönüp dolaşıp tepe taklak oluşunu zevkle izliyorum bu blogda. Kendime inanamıyorum... Kendimi habire aşıyorum. Bir de iyi ki sizin gibi izleyicilerim - okuyucularım - (daha doğrusu hepimiz çoktan arkadaş olduk ya), arkadaşlarım var ki (dememe izin verin), tarzlar arasında gidip gelmeme, değişip durmama karışmıyorsunuz. Sabırlı insanlar çıktınız hepiniz. Bir eşimi bir de sizi tebrik etmeden geçmemek lazım:D




Unutulmuş kalem eteğimi eskiden yapmış olduğum bir Lili kameo broşla tamamladım. Gözlük camından yapmıştım bu broşu. Sizinle paylaşıp paylaşmadığımı inanın hatırlamıyorum. Gözlük camının arkasına tutkalla yapıştırmıştım kızımın print edilen resmini. Sonra broş aparatını diktiğim bir parça keçeyi gözlük camına yapıştırıp taşlar ve güpür dantelle süslemiştim. Böylece kameo Lili broşumu yapmıştım. Eskiden Hesiyonka bloğunda okumuştum yapılışını ancak bloğu kapalı malesef. Link veremiyorum.


Gün ışığında görünce eteğe ne kadar haksızlık ettiğimi görüyorum. Hiç de fena değilmiş hani. Kumaşı triko olduğundan çalışmak çok kolay oldu. Sadece dikdörtgen kesip deseni öne getirdim. Arkada tek bir dikiş var anlayacağınız bir silindir dikmekten ibaret olay. Sonra beline lastik geçtim bitti. Geriye giymek için 1-2 yıl beklemek kalıyor nedir ki:D Suzy kafası işte!!!




4 yorum :

sevdicann dedi ki...

Güzel olmuş mont ta tamamlamış. .ellerine sağlık

ANTİGONE dedi ki...

Böyle bir etek dikip de giymediğini bilseydim, ben aşırırdım bunu dolabından Suzy'cim ;D

Şebnemle Dikiş dedi ki...

Evet eteğin deseni çok hoş ama broş fikrine bittim. Kızımın bir camı çatlamış gözlüğü vardı denemem lazım. Konbinin ve sen harikasın

Suzy dedi ki...

sevdicann: Teşekkür ederim:D

ANTİGONE: Vallahi ben de düşündüm ki nasıl oldu da bir arkadaşım bunu benden aşırmadı:D Doğurdular diyedir diye düşündüm. Tüm aşırıcılar anne oldu, şimdi beden sorunu oluştu. Keşke burada olsaydın. Bu etek onca yalnızlığa katlanmazdı.

Şebnem Kara: Kesinlikle denemelisin. Bir daha yaparsam fotoğraflı anlatım hazırlarım. Daha kolay olur.