13 May 2016

Enerji Oyunları - Aynalama Tekniği


video açılmıyorsa link burada: https://www.youtube.com/watch?v=KNoS-tEIqNE

Videoda anlatılan aynalama tekniği iletişim metodu olarak öğretilen aynalama tekniği değildir. Bilinç altı blokajlarımı bulmaya çalışırken, bu arayış sürecini hızlandırmak için bulduğum bir tekniktir. Her ruh halinizde sizi engellemek için farklı engeller öne süren bilinç altınızı yakalamanız için önerdiğim bu teknikle her an her yerde size dair bir şeyler keşfedebilirsiniz. Ancak bazen bulduklarınız blokajlarınız değil sizin yanlış dış görünüş unsurlarınız olabiliyor. Olsun bu bile kar. İnsanların durup dururken sizin hakkınızda yanlış fikirlere kapılmasından iyidir. Tabi neden bahsettiğimi anlamak için önce videonun izlenmesi gerekiyor. İzlediyseniz kibir ve kaş muhabbetinden bahsediyorum evet:) Bazen aradığını bulamazsın dostum ama sana dair bir eksiği bulursun, o da kar.
Şimdi ise tekniği nasıl keşfettiğimi bulalım. Dedim ki, eğer çevrem çekim yasası ile kendime çektiklerimden ibaretse, bana beni en iyi çevrem aynalar! Aynalama tanımı da oradan çıktı. Sanki herkes, her şey, her durum beni bana anlatır varsayarak duyduklarım, anladıklarım ve hissettiklerimin üzerine gidiyorum bu teknikte. Bazen eleştiriler alıyorum, inceliyorum, hesaplaşıyorum, düzeltiyorum ve devam ediyorum. Bazense çok şey duyup sadece kötü hissediyorum. Neresinden tutarsanız tutun, değişmek isterseniz her başlangıç noktası mübah. Çünkü bilinç altı tek bir çizgi şeklinde değildir. Bir çeşit ağ gibidir ya da bir mandala da düşünebilirsiniz. Bu mandalanın bir tek motifini değiştirirseniz artık o mandala kendisi değildir. Artık ya eski deseni geri koyarsınız ya da tüm mandalayı yeni desene göre değiştirirsiniz. Seçim yine sizin. Yani kişisel değişimde bir tek adımla iş bitmiyor aksine sabır isteyen, tekrar isteyen bir süreç. Çünkü bilinç altı tekrarlarla yeni inanç ve hisleri sabitler ve oturtur.
Videoda anlattığım gibi ilk önce sözel ifadeler üzerinde çalışıp sonra işi hislerime getiriyorum. Belirli koşullarda ya da belirli toplumlarla birlikte iken hislerimi inceliyorum. Örneğin sahneye çıkmaktan korkar mısınız ya da rahatsız olur musunuz sahnede bulunmaktan? Ya o korku / rahatsızlık olmasa nasıl biri olurdunuz? Belki de başarılı olduğunuzda sahneye çıkmanız gerekecek diye bilinç altınız sizin başarılı olmanızı engelliyor olabilir mi? Yok artık demeyin, benim blokajlarımdan biri ile örnekliyorum yine. Çok uzaktan değil örneklerim, içimden içimden:)
Belki istediğiniz üniversite / iş yeri için yetersiz hissediyorsunuzdur. Sorun bakalım bilinç altınıza o üniversitede okuyanların kankası mıymış, nereden biliyormuş onların sizden zeki olduğunu ya da çalışkan olduğunu. Ha çalışkan değilseniz o başka ama yine de değişebilecek bir etken değil mi? Çalışmak sadece bir kararla değişir, oturur çalışırsın ve iş biter ama buna rağmen içinizdeki ses sizi ezmeye çalışıyorsa orada genel bir blokaj vardır görmelisiniz.
Bütün bu teknik aslında kendine karşı çok dürüst olmayı gerektiriyor. Aslında kişisel gelişimin tümünün temelinde kendine dürüst olmak var. Yani sizi her üzmek isteyenin eleştirisini dinleyip kendinizi üzün demiyorum aksine duyun, kale alın ama kendinizi suçlamadan objektif olmaya çalışarak. Çünkü belki de sizi yanlış anlamış ya da önyargılarıyla tartmış olabilirler. ne çok fazla kale alın ne de umursamaz olun. Tartın ve değiştirin, tartın ve işe yaramıyorsa gönderin bu kadar basit. Üzerinde gece gündüz durup vakit harcamaya gerek yok. Tıpkı sınav gibi. Fazla zamanımız yok ki zor soruda takılıp kalalım. Sonrakine geçin gitsin. Bir gün elbet o zor soruyla yeniden yüzleşeceksiniz ve belki o gün cevabı biliyor olacaksınız...
Keyifli değişimler!

4 yorum :

Unknown dedi ki...

Emeğine yüreğine sağlık canım yine çok keyifli bir videoydu sabah sabah çok iyi geldin bunun üzerine beni missss gibi bir kahve bekler teşekkürler sevgi pıtırcığı

Unknown dedi ki...

Güzel yorumlar ve bilgiler için teşekkürler. Sevgiler

Unknown dedi ki...

Güzel yorum ve bilgiler için teşekkürler. Diğer Videolarınızı da izleyeceğim. Sevgiler

Adsız dedi ki...

Videoların altına yazmışsınızya ... işte ona bayıldım güzel kardeşim..