18 Ağu 2016

Mavi Tulum


Bu günlerde kendime bir şeyler dikmek için bulduğum zaman paha biçilemez. Bu mavi tulum her ne kadar kolay dikilse de onu dikmek için ve bir de onu giymek için zaman bulduğuma çok mutluyum. Yoğun mu çalışıyormuşum? Tabi ki, yoksa burayı ve dikişi neden bu kadar ihmal edeyim ki? Tek bir hedefim var bu günlerde ve bunun için her şeyi göze almış olmama kararlı olmak diyorum ben. Daha önce hiç hissetmediğim kadar kararlı olmak. Güzel bir hismiş! Çok eskiden böyleydim, lisede iken. Sonra birden hayatıma başkalarının kararlarını uygulamak girdi ve işler sarpa sardı. Şimdi yine kontrol bende. İşte bu güzel olan. Hayatını kendi ellerine almak ve keyif almak. İkisini aynı anda hissedebilmek.




Tulumu anlatmak gerekirse paçaları pratik ve bütün kestim yani yanlarda dikiş yok. Dedim ya zamansızlıktan dikebileceğim en pratik parçaları dikiyorum. Hoş yıllar içerisinde dikiş dikerken pek de kasmadım doğrusu. Her şeyin pratiğine kaçtım ve bu konuda sağlam antrenmanlıyım bilirsiniz. Kol oyuğu açtım, bele lastik geçtim ve ince askı için artan mini mini parçalarla işimi uzatıp askılar taktım. Yoksa daha pratiği straples tulum yapmak olurdu bana göre ama hayır, burada işten kaçmadım ve kısa da kalsa bir askı çıkarmayı başardım.


6 yorum :

Naz dedi ki...

Çok güzel bayıldımmmm :)

Unknown dedi ki...

Bende gençlik yıllarımda dikiş kursuna gittim,kalıpla çok ayrıntılı giysiler diktim daha sonra pratik dikemedim /pratik dikenlere hayranım :) tulumunuz çok şık olmuş elinize sağlık.Bu günlerde sizin yaptığınız gibi kendi isteklerimi dinleyeyim diyorum, resim ,dikiş, çiçekler, hobiler ,kabuklar kumaşlar ortalığı dağıtıyorum sonra hepsinden vaz geçiyorum tek bir noktaya odaklanmam gerekiyor/ yapamıyorum,,,,

Deniz dedi ki...

Çok şık olmuş ve size de çok yakışmış.
Güzel günlerde giyin.

ANTİGONE dedi ki...

Çok hoş olmuş ama, ellerine sağlık :))

Suzy dedi ki...

Naz: teşekkür ederim.

seval yılmaz: Odaklanmak gerçekten çok işe yarıyor. Üreticiliği arttırıyor.

Deniz: Çok teşekkür ederim.

ANTİGONE: Çok sağ ol;)

Shelby dedi ki...

Harika bir tulum olmuş ve çok çok yakışmış:)