2 Ağu 2016

Çiçekli Tulum



Annaneciğin geride bıraktığı kumaşlardan biri bu. Dolapta onu gördükçe bu tulumu görüyordum hep gözümün önünde, dikmeden önce. Geçenlerde ona el attığımda bunun ince lastikli, dikilmiş bir etek olduğunu gördüm ve benim için şok oldu aslında. Çünkü bu tulumu dikemeyeceğimi sanmıştım o anda ama sonra içimdeki geri dönüşümcü yüzeye çıktı ve dedi ki;

 "Saçmalama kızım, bu etekten sen sadece tulum değil daha bir de kızına şort çıkartırsın!"
 Hemen cevap verdim ona;
 "Atma Allah aşkına, önce tulumu çıkarmaya çalışalım sonrasını düşünürüz!"
Makul ve mantıklı benle içimdeki çılgın geri dönüşümcü bir oldular ve birden tulumun parçaları kesilmişti artık. Sihir gibi, yetti de arttı ama kızıma şort çıkaracak kadar değil. Orada ben haklı çıktım, o çılgın geri dönüşümcü ben ciddi yanıldığını kabul etti ve ekledi: "Olsun, çok eskitme bari de kızın da giysin!" 
Tersledim: "Hadi ordan, ben ona daha ne güzellerini dikerim. Böyle acemi işleri benim kızçeme göre değil!"
Bozuldu benimki: " A a sen ne ara bu kadar kendine güvenir oldun?"
Daha fazla muhatap olmak istemedim onunla, tulumu çıkarmama yardım etmesi yeterliydi. Huysuz nolucak!


Yazlığa gittiğimiz zaman giymiştim bol bol. Kumaşına ananem basma derdi bilmem adı öyle midir. En amatör dikiş bloggeri olarak hala kumaş isimlerinde ciddi sorunluyum. Yapısı nedeni ile hem pamuklu hem de ince bir kumaş böylece o sıcakta giyilebiliyor özellikle zımpara yaparken. Tabi sandalyeleri yenilediğimi yazdığım yazıdan hatırlayacaksınız, çok çalıştım tatilde çok. Sonra da canım bisikletimle takıldım sokaklarda, Liloş önde ben arkada... Yaz tatili dediğin çocuğun mutluysa güzel!


Burada batan güneşe hava atıyor olabilirim. Gerçekten neden böyle bir poz verdiğimi hatırlamıyorum. Hiç bir açıklamam yok! Tek hatırladığım mutlu olduğumdu. 

3 yorum :

gooogoook dedi ki...

Güzel günlerde giyilsin.. Ah o güzel Bulgaristan kumaşları, basma kumaş belli oluyor. rahat ve pamuklu, tam yazlık şort için gerçekten de. Lili'ye daha da güzellerini dikersin nasılsa;)

Unknown dedi ki...

Çok güzel olmuş, ellerinize sağlık. Hele anneanneden yadigarsa daha da bi güzel ve anlamlı olmuş :) güle güle giyin iyi günlerde :)

Suzy dedi ki...

gooogoook: Nasılsa dikerim, bu biraz deneme oldu, ön kısım anvelop ha bir de bu renk liloşuma yakışmaz yahu, ona daha bi sarılar, beyazları yakıştırıyorum, denizde çok yanıyor yavrucuk.

NehRi Marifet: Evet, yadigar gerçekten çok kıymetli. Bu havalara da iyi geldi bu kumaşla tulum.