22 Ara 2009

GD - Kot elbise


Eşimin eski ve yırtılan kotlarını sık sık değerlendirdiğimi biliyorsunuz. Bu sefer de aklıma bir elbise dikmek geldi. Denedim ve oldu da. Baştaki (GD: Geri Dönüşüm) harfleri bu yüzden oraya koydum. Artık "GD" yazdığımda bilin ki eski bişeyleri değerlendirmişimdir. Bu şifremiz olsun.

Böyle birşeyi giyer misiniz bilmem ama bazen bana tuhaf tuhaf bakılması hoşuma gitmiyor değil yolda. "Bu üstüne ne giymiş?"der gibi bakışlar, "Yaaa, çuval giysem yakışır naaabeeer!" diyesimi getiriyor o tuhaf bakışlara;) Belki ben bunun bir kot pantalon olduğunu bildiğim için bana tuhaf geliyordur bilemem. Mesela siz ilk gördüğünüzde bunun kot pantalon olduğunu anlamışsanız yüksek ihtimal o tip bakışlar bana yönlenecektir.
Nasıl yapıldığını ise elimden geldiğince anlatmaya çalışacağım ama başarısız olursam beni affedin. Yapmak, anlatmaktan daha kolay geliyor bazen.
Belimdeki kemeri Adil Işık'tan bir sezon sonu indiriminden süper uygun bir fiyata almıştım (hem de 3 rengini birden). Bu lacivert olanı da bana "Neden aldım? diye düşündüreni. Neyse ki Deichmann'da bu ayağımdaki minik botları da çok uyguna buldum (30TL) ve onları takım yaptım. Artık ikisini de değerlendirebilirim. Botun derisi lacivert renkli ve inanılmaz yumuşak (bu fiyat için). Meraklısı gidip mağazasında baksın çünkü sitelerini taradım bu modele rastlamadım. Hem mağazada, normal fiyattan, nubuk ve bej olanını da görürsünüz; ki kendisi çok süperdir:)
İndirim haberini de verdikten sonra geçelim yapım aşamalarına:

1: Paçaları 1 nolu resimdeki gibi keserek boydan boya dikiş kenarlarından açın. Yani ağını mağını hepsini açın.
2:Üstte ceplerin hemen yanlarını da kollar için gerekli olduğu kadar açın.
3: Şimdi omuzları için, üsten biraz iğne ile tutturarak kol açığının yeterli olup olmadığını kontrol edin üzerinizde deneyerek. Aynı zamanda üstte omuzlarda ne kadar yeri dikeceğiniz belirleyin. Bu üst kısım sert olduğu için elle tutturdum ben. Sonra cepleri astarlarına dikerek, makara lastikle büzgü yapacak şekilde elimle büze büze diktim. Aynı büzgüleri kolların etrafına da yapıp üst kısmı toparladım.
4: Ön ve arkayı önce teğelleyerek dikin ve üzerinizde deneyerek oturtun. Sonra makina dikişini geçin. Hatta ben yanlardan bile azıcık alarak modelin üzerime oturmasını sağladım ancak tamamen değil çünkü fermuar dikişi ile uğraşmak istemedim, elbise biraz bol anlayacağınız. Rahat yürümek için önden ve arkadan yırtmaçlar da bıraktım.
5: Arkadaki cepleri hoşuma gitmediği için onları söktüm. Siz de deneyerek hoşunuza gideni bulun. Daha sonra o cepleri eteğin yanlarına da dikebilirsiniz. Ben biraz daha sadeliği sevdiğim için dikmedim ama sıkılırsam yaparım. (Atmadım.)
Zevkinize göre süslemeye devam da edebilirsiniz. Keyif sizin, ne de olsa çuval giysek yakışır;)

38 yorum :

Elif UYSAL dedi ki...

Yaka kısmına bayıldımmmm ellerine sağlık şekercim:)

Suzy dedi ki...

pride: Yaka kotun ön düğmeleri işte:) ben de sevdim ve giyicem sanırım. Beğenmene sevindim, umarım işine yarar bu fikir:)

mügerdem dedi ki...

Gerçekten harika olmuş Yine =) benim eşim "Bana Göre" bir dev olduğu için sanırım ben de deneyebilirim hahahahaha :))) Böyle güzel fikirler nerden gelir aklına maşallah maşallah =)

Suzy dedi ki...

mügerdem: Dene o zaman, yazık oluyor o koskoca kumaşlara, ne olmuş pantalon görünümündeyseler:) Aslında hiç yanlardan oturtmasan bile kemerle çok güzel duruyor. Dene bence de. Bize de göster olur mu, başka model kotla nasıl duracak merak ediyorum.

YETENEK-SİZİN dedi ki...

şahane bi fikir, çokta yakışmış. ellerine sağlık

cicek dedi ki...

Süpersin.Böyle fikirlerde üstüne yok hani..çok güzel olmuş.ellerine sağlık.

mügerdem dedi ki...

En yakın zamanda deneyeceğim ve fakat evde beni bekleyen binbir projeden pay biçim en yakın zaman sanırım 6 ay falan sonra =)) ama bu güzelliğe öncelik tanıyacağım sanırım.

T.B dedi ki...

Elbise gayet şık olmuş suzy ama o botlardan bende aldım 49 liraydı ben aldığım zaman şimdi 30 a indiyse ben sağlam kazıklandım demektir. Kotun altında daha şık duruyor ama zımbalı kısmını da görülecek şekilde paça boyunu ayarlarsan,oooooo süper..

Nilgün Komar dedi ki...

valla bende bayıldım yakasına kollarına...
sırt kısmına
çok beyendim çok
güle güle kullan...
kimsenin de bakmasına aldırma.. herkes önce bi kendine baksın
hıh...

Suzy dedi ki...

Yetenek Sizin: teşekkürler...

çiçek: Çok teşekkür ederim, atmamak için çabalıyorum işte:) Beğendiğine gerçekten sevindim.

mügerdem: 6 ay sonra yaz gelicek sakın yapma pişik olursun bu kalın kotlarla:) hehe, ince kot pantalonla yaparsın sen de:) Öptüm:)

Tuğçe Bektaş: Valla mııı? Lacivertini mi aldın? Yazık be ben 29,95 tl ye aldım. Yeni indirime girdiler sanırım ama iki hafta ouyor yine de ben baya düşündüm alayım mı diye. Botları giymek için fikirler vermişsin sağ ol, hepsini biiir bir değerlendiricem.

Suzy dedi ki...

Celebi74: Yaka kolu ben de sevdim de sırtına gözüm alışamıyor benim bile. Şükür ki ben görmiycem üzerimdeyken:) Hehe, havamızı yesinler;)

Dominika dedi ki...

eline sağlık..hiç belli olmuyor pantolon olduğu :)
güle güle giy.. rahat rahat :))

Suzy dedi ki...

Dominika: Teşekkür ederim. İlk fırsatta giyilecek o zamna:)

gatto dedi ki...

ağzım açık kaldı mükemmel olmuş, özellikle yaka ve kolları. eline sağlık

Hayalperest Asçi dedi ki...

Selam Suzy hanim,
Bayadir blogunuzu izliyorum..nerdeyse butun yaptiklarinizi yapilacaklar listeme aldim, yani hepsi aklimin bir kosesinde yapilmayi bekliyorlar..

Bu kottan elbiseyede bayildim..hemen kafamdan kocamin eski pantolonlarini taradim :)

Arka tarafina belki fikir olur aplike isleyebilirsiniz..isterseniz tabi..

Ellerinize saglik ve daha cok ilham diliyorum size..

Sevgiler

Mutfaknotlari dedi ki...

valla bayılıyorum sana
nasıl yakışmış
harika olmuş yaka kısım bence süper
kotun birini gözüme kestirdim ama inşlh sonuç seninki kadar iyi olur
sevgiler

VOLKAN - KALDERA dedi ki...

E yuh be kızım, sen evdeki elbiseler nasıl bir gözle bakıyorsun ben artık anlamıyorum :)))
Pantolondan elbise :)))
Süpersin süpürgelim, ne diyim :))

Duygu dedi ki...

çok yaratıcı bir fikir,gerçekten hoş olmuş,emeğine sağlık:)

ANTİGONE dedi ki...

Gözlerime inanamıyorum şu anda!!! Muhteşem olmuş canım. Süpersin valla. Sen boşver tuhaf bakışları. Belki de onlar "ne güzel elbiseymiş bu, ben neden görmedim, nerden aldığını sorsam mı acaba?" bakışlarıdır ;D

Ayten dedi ki...

haha eniştemin kotu kalmadı sayende ama değmiş bebeem..süper olmuş bence, dolapta tutarak harcanmasına izin verme sakın! vereyim benim eskileri de aynısın miniğinden liloşuma da yap, ana-kız giyersiniz:) öptüm sarıldım kocaman!

Sevtap dedi ki...

harika olmuş canım ya ben olsam bende bakarım tabi niye bende yok nerden almış acaba diye ellerine sağlık cnm

embir dedi ki...

suzycim canım sana genelde aynı yorumu yazıyorum çünkü hepsi de şahane oluyor. Bende böyle dikmeyi çok isterdim. Öptüm canım.

Adsız dedi ki...

Selam arkadaşım. Bu akşam da keyif kattın hayatıma. Dur bakayım dedim ne yapmış lilinin annesi. Pantolon etek tamam da pantolon elbise duyulmuş şey değil. Çok yaşa e mi? Hem dediğin gibi de çuval meselesi.
Akşamları bir saatten sonra her birimiz kendi netimizde dolaşırız evde. Ben genelde blog gezerim. Çoook nadiren de, süper bir fikir, üstün bir yetenek, güzel bir tasarım görünce eşime de gösteririm. Fıkralar, gülmeceler oğluma elbette.
Bu akşam eşime, resmini büyüterek "bil bakalım bu ne " dedim. "Kemeeerrr" dedi. Koca fotoğrafta bir kemeri görmüş:)) "Elbise güzel mi" diye sordum. Mecbur gibi "E güzel " dedi. "Eşinin kot pantolonundan kendine elbise dikmiş" dedim. "Kocasına ütü yaparken yandı mı demiş" diye sordu. Çok eğlendik valla. Erkek yaklaşımı işte. Tasarımın bize bu akşamki fıkra oldu valla:))) Güle güle giy. Kim nasıl bakarsa baksın. Tecrübeyle sabit ki, kimi elbiseyi, kimi fikri, kimi markayı, kimi rengi, kimi de sadece kemeri görüyor. Ben mi, detayları görebilmek için resmi büyütüyorum. Artık ne dikkatimi çekerse o anda. Sevgiler
Bildin yine ben: nurten

Suzy dedi ki...

Dominika: Eminsin di mi;) şaka şaka, şu arkadaki kot cepleri beni ele verecek ama elbette onlara da bir çözüm bulacağım, yeter ki vakit kaybettirmeyeninden olsun. Aklıma bişey gelirse size atarım fikri:)

Gatto: Teşekkürler, ben harbi bu elbiseyi giyerim o zaman arkadaş bu kadar güzel olduysa:) Gaza gelen suzy:)

Hayalperest Aşçı: Fikir harika:) ben bunu kızımın eşyalarına akıl ediyorum da kendiminkilere neden etmedim ki:) Ben aslında taşlamayı düşündüm ama ya güzel yapamazsam diye vaz geçtim. Bir gün cesaret edersem belki yaparım. Senin fikir içinse bir kolaj düşünmeliyim şimdi bu modele yakışacak bişey olmalı... Sen sal kurdu içime, kaç e mi:) öpüldün canım. Ayrıca da kolay gelsin , projelerde başarılar. Bizlerle paylaşıp bizi şenlendirmeyi de ihmal etme.

melisa: inşallah, ne diyeyim. Her kotun modeli aynı değil belki farklı bişeyler yaparsan bloğunda bekliyor olucam öğrenmek için. sevgiler...

Volkan-Kaldera: İnsanlara ilham gelir, bana da süpürge:) kaç zamandır aklımdaydı ama çok korkuyordum kotu rezil etmekten. Neyse ki sandığım kadar kötü olmadı hatta giyebileceğim kadar güzel bile sayılabilir. Biraz sıradışı ama ben de pek normal sayılmam hani. Gecenin 3,5unda kotu kesmeye başladım. Bu normal bir tavır mı? Süpürge bu, ne yapalım, ne zaman geleceği belli olmuyor.

Antigone: Ay ben seni yerim canım pozitif arkadaşım benim:) Ben de öyle düşünmeye çalışsam da bazen beceremiyorum. Beğenmene gerçekten sevindim. Fikirlerine güveniyorum.

Aytenuşkaaaam:) valla da yırtıklardan yapıyorum yaaaa.... Koca kotu atmaya kıyamıyorum, yırtık olunca da veremem ki millete giy diye:) Sen üzülme kotlar eskiyor diye, burda ben varım kapı gibi, ille de yerini bulur onlar, kah liloşa elbise, kah paçalı don:) kah lukanka:) ay çok özledim seni:)gelsene artııık:)

karabıdıkım:)canım benim, canımsın sen:)

embir: Aman be embirim ne dikmişim ki, bir ön bir de arka dikiş benden diğerleri hazır kottan:) Kemeri de takınca oldu sana bir elbise:)

Nurten: Canııım:) Yine keyif verdin bana. Siz beni okurken, ben de sizi okurken keyif alıyoruz belli ki. Eşini anlıyorum, ben alıştım erkeklerin bu tuhaf hallerine:) Hatta onların bu önce ayrıntıları görme özelliklerinden yararlanıyorum bile. Ne yapsam önce eşime soruyorum giymeden önce. Benim görmediğim kusuru kesinikle o yakalıyor ve kelimelere şak diye döküyor.
Çuval meselesine gelince; kendimi sevdiğimi kendime belirtmek için böyle şımarıyorum bazen kendime:) Aklımdan böyle geçiriyorum ki başım dik yürüyeyim:) Yoksaaaa, ezip küçük görmek isteyenleri pek oluyor değil mi. Hep dışardan da değil, bu annemiz oluuur, kardeşimiz oluuuur. Canımızdan canlar bile bazen küçük görebiliyor. Ben de eşime senin eşine anlattğını ve onun ütü meselesini anlattım. O bile anlamadı:) Ben genelde ütüyle yakmak yerine ütünün suyuyla leke bırakırım da belli ki alışmadığı bir durumu kavrayamadı ilk anda:) İyi ki varsınız, ailenize kucak dolusu sevgiler.

Unknown dedi ki...

Yaka kısmı süper olmuş!Hakikaten eline sağlık!

Suzy dedi ki...

moderatör:teşekkür ederim.

leyya dedi ki...

vala bence de bu elbise ve içindeki süpper hee:))

Suzy dedi ki...

Leyya: hoş geldin canım:) Beğenmene sevindim. Ekten püften kel kıza kaftan işte:)

sesiber dedi ki...

çok güzel olmuş gerçekten. arkadaki cep yerlerini işlesene, ya renkli ya da tek renk iplikle soyut şekiller, ya da boncuk vs. işle derim ben.

Suzy dedi ki...

sesiber: Aklındakini bir okusam, nasıl şekil nasıl desen nasıl işleme bir bilsem. Benim aklıma kurdele nakışı gelmişti ama otantik hava istemiyor canım. Senin fikrin sanırım daha içime yatıyor. Bu konu üzerinde odaklanmalıyım sanırım.

sesiber dedi ki...

Ya mesela renkli domino iplerle zincir işi gibi birbirine karışmış dalgalar, halkalar, kareler, vs...ler işlesen. Kurdela nakışı ben hiç sevmem, bence ııh:))

Suzy dedi ki...

Sesiber: galiba anladım, ya da aklıma eşimin bir gömleğinin arkasındaki muhteşem zincirli işleme geldi öyle bişey kastettğini sanmış da olabilirim. Belki o tarz bişey dehşet olabilir. Tabi ben uygun ip, uygun renk olayının tümünü tutturup uygun bir tasarımla tamamlayabilirsem... Harika fikir için sağ ol. Çok teşekkür ederim. Sanırım budur:)

#fatma# dedi ki...

süper olmuş gerçekten...Kusursuz yani.Ellerinize sağlık...

Suzy dedi ki...

Fatma: Teşekkürler....Çok sağ ol.

BynFavori dedi ki...

Mrhb lili 10marifetten seni gözlemlediğim kadarıyla harika işler çıkarıyorsun, dikişe merak saran ama merakı kadar hiç bişey anlamayan biri olarak gerçekten imreniyorum sana. Her elini attığın şeyi harika işlevsel bişeye dönüştürüveriyorsun (sihirli sopanın yarısını yok yok üçte birini bana versene:)) şaka bi yana tebrik ederim diğer işlerin gibi buda çok güzel olmuş.

Suzy dedi ki...

BynFavori: Çok teşekkürler. Beğenmene sevindim. Burda dergisindeki basit modellerden başlamanı tavsiye ederim. Kumaşın üzerinde kalıbı nasıl koyacağını anladığın an bu işi kıvırmaya başlarsın. Çok kolay ama hala bilmediğim birsürü şey var. Sonra göz kararın iyiyse öyle kalıpsız bile keser biçersin. Beklemeden başla derim. Çok eğleneceksin... KOlay gelsin.

Püskülün Belası Olmaya Geldi dedi ki...

sana yemin ederim 40 yıl dusunsem aklıma glemezdı kottn elbıse dıkmek:) canta dıktım etek dıktım ama u baska bırsey. elelrine yuregıne saglık hayretlerımı sasırttın:) cok terık ederım senı:)cok bsrılı bır claısma olmus gerckten:)

Suzy dedi ki...

sevgi: çok teşekkürler, bunu beğendiysen belki kottan ceketi de beğenirsin, bloğumda bulabilirsin, sevgiler...