26 Haz 2012

O soruna ne oldu?


Bir ay oldu Lilibebek.com olalı. Olduğumdan beri de sorunlarla boğuştum. Bir ay boyunca neredeyse her gece üçlere kadar okudum ve bu sorunun nereden kaynaklanabileceğini anlamaya çalıştım. Aklıma gelen her yolu denedim yine de blog listesine http://www.lilibebek.com/  ekleyince eski yönlendirmiş olduğum bloğun ismi yansıyordu. Dün akşam itibarı ile bu sorunu hallettim.
Bütün sorunlar bir bir düğüm gibi çözüldü ve bu süreçte öyle çok şey öğrendim ki... Belki de asla aklımın gelmeyeceği ayarları yapmayı öğrendim bloggerda.
Sorun basitçe RSS ayarlarımdaymış. Hepsini silip yeniden yapılandırdım ve sorun çözüldü. Tabi burada top yine sizde. Hala arıza fark eden varsa lütfen beni bilgilendirsin.

Bu sorundan haberdar olduğumda sizleri güncellemelerimden haberdar etmek için:
1. twitter (@lilibebek) hesabı açtım
2. intagramda da (@lilibebek) boy gösterdim
3. Bloglovin'de de aktif oldum, buralardan da beni takip edebilirsiniz.

 Sonraki adımımda:

Önce twitter hesabımın, bloğumun postlarını otomatik almasını sağladım. Oradan da facebook hesabımı besledim. (Ehliblog bunu nasıl yapacağımızı anlatmış.)
Bloğumu blogspotun kendi menüleri ile yeniden düzenledim. Daha önce özel bir şablon kullanıyordum. Attım gitti...
Sonra Bloglovinde son yazılarımın güncellenmediğini görünce feedvalidatorda kontrol ettim. Sorun yok gibi görünüyordu. Ben de bloglovine direk mail atarak sorunca, onlar feed adresimin doğru çalışmadığını söylediler ve ben de her şeyi yeniden yaptım.

Böyle bir sorununuz olursa kulağınıza küpe olsun diye de her yaptığımı adım adım yazdım. Çünkü paylaşan bloggerlar olmasaydı bunları ben de bilemezdim.
Tabi bu adımlar işe yarayanları. Bunların neredeyse 10 katı işlemi de boşu boşuna gecelerce tekrarladım. Anladım ki bir sorunumuzu çözerken hep gülümsemeli ve asla başaramayacağımızı aklımıza getirmemeliyiz. Evren sadece mutlu ve azimli olanlara torpil yapar unutmayın.
Mutlu kalın...

15 yorum :

designbyeda dedi ki...

çok sevindim hayırlı olsun.uzun zamandır post girmiyorsun sanıyordum..

gooogoook dedi ki...

Sorunun halolmasına çok sevindim canım, senin de hep söylediğin gibi her olumsu şeyde bile öğrenilecek birşeyler oluyor gerçekten, öğrendiklerin yanına kar kaldı, hem de diğer insanlara da yardımcı olacak ipuçlarını paylaşmışsın teşekkürler.

Suzy dedi ki...

designbyeda: biliyorum, sevdiklerimi kaybetmiş gibi oldum çünkü benim için blog arkadaşlarım ve okurlarım çok önemli. Bu gün bayram günü adeta bana. Sabahtan beri yorumlar geliyor ve ağzım kulaklarımda. İyi ki çözüldü:D

gooogoook: Kesinlikle olumsuzluklar çok öğretici oluyor. Elbette paylaşacağım, mesajım böyleydi;) Malinı okuduysan anladın sen beni;)

Adsız dedi ki...

linkin sonundaki 7 yi kaldırırsan sitene girmek kolaylaşır :)

Suzy dedi ki...

neerde be topraaam:) Hangi 7?

Suzy dedi ki...

Toprak: ahanda buldum! Sildim toprak teşekkürler!

Elift dedi ki...

Hayırlı olsun ve de geçmiş olsun tabii.

Biraz senin arkandan konuştum blogumda, haberin olsun, ama orada da söylediğim gibi, çok teşekkür ederim sana, iyi ki varsın, benim için önemlisin.

Adsız dedi ki...

ben yetişemeden sen halletmişsin, bişi diil

Suzy dedi ki...

Elift: gelip bakayım bakalım ne demişsin. Hııı... Canım benim çok teşekkür ederim.

Toprak: ettim gitti:)

Suzy dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
pınariko dedi ki...

halledebilmene sevindim..:))

Suzy dedi ki...

pınariko: aman aman bende!

gül kokuları dedi ki...

Blogumu açalı birkaç ay oluyor
Seni blog açmadan da takip eder yorumlar bırakırdım. Aşağıdaki adresime veya bloguma zaman bulup uğrayabilirsen tavsiyeler almak isterim senden. Mesela postlarımın resimlerini bilgisayarda kopyalamam gerekmiyormuş, bilgisayarımdan silsem sorun olurmu.veya başka yorumların olursa seviirim. Senin sorun yaşadığın. Tabi iş ev kızından zaman çalmak istemem.

Suzy dedi ki...

Gül kokuları: hayırlı olsun, bloğunu çok beğendim. Yatmadan önce biraz takıldım. Resimleri net üzerinde sakladığın için elbette Pcde tutman gerekmiyor. Bloğunu ara sıra yedeklesen iyi olur ama onu söyleyeyim;)

gül kokuları dedi ki...

Teşekkürler