30 Haz 2012

Scooterla dünya turu!


Geçen hafta tam da bu gündü. Lili ile evden resmen scooterla dünya turu yapmak için çıktık. (Scooterı çok seviyoruz.) Ona hayır diyemedim çünkü bu fikre bayıldım. Hanginizin aklına geldi ki scooterla dünya turuna çıkmak. Hiç kimseyi görmedim scooterla dünyayı gezsin.

Önce bana salondan seslendi: "Anneeee, büyük güneş geçtiyse hadi scooterla dünya turuna çıkalııım" dedi."Geçti miii?".
(bu arada büyük güneş saat 11 - 15 arasıdır bizim evde)
Önce kilitlendim. Bulaşıkları makinaya dizerken birden "dünya turu" çok ani geldi. Onu nasıl engelleyeceğimi bilemedim. Bunu bu kadar kolay sanması da bana çok komik geldi bir anda. Sonra bu düşünceleri içimdeki eski ben üretiyor dedim kendime. Yeni ben başarmak için zor gördüğü aşamaları küçümseyerek onları hop diye atlayandı hani? Hani yeniliklere hemen alışıverecektim ve neyi beğenmiyorsam sihirli süpürgemle ona dokunup değiştirecektim?
Düşünsene, dedi yeni ben bana; Büyük hayaller kurmayanlar büyük işler başarabilirler miydi? Lili sadece hayal kuruyor ve başarmak için işe koyuluyor. Zaten başarmak için tek yapılması gereken bu değil mi? Hayal edip işe koyulmak!
İçimdeki yankılanmalar bitince nihayet artık yanımda olan Lili'nin gözlerine bakabildim. Gözümün ta içine bakıyordu. Hayır desem öyle hayal kırıklığına uğrayacaktı ki... Onu kıramadım. Yine de minik bir deneme ile bu durumdan sıyrılmaya çalıştım.
Suzy: Dünya turu muuu? Ama benim scooterım yook:(
Lili: Olsun anne sen de benim yanımda yürürsün, lütfeeeen...
Suzy:  Tamam Lili, hadi gidip mayolarımızı giyelim. Dünyadaki okyanuslar şimdilerde çok sıcaktır. O kadar yürüyüp yorulunca girip okyanusta yıkanarak serinleriz olur mu? (deyince gözlerini görmeliydiniz, bana minnettardı)
Lili: Okyanuslar mııı? Anneee onları da görür müyüz?
Suzy: Tabi görürüz, dünya kocaman ve her yer su, mutlaka bir yerde bir okyanus karşımıza çıkar. Hatta bir de Pariste Eyfel kulesine uğrayalım olur mu, orda kahve içeriz? İtalyadan geçerken de birer pizza atarız karnımızı doyururuz.
Lili: Hayır anne, pizza yemiycem aç değiliiiim.
Suzy: Sana da spagetti alırız!
Lili: Hoooleeey, ıskapeeet:) (Iskapet: spagetti demek, Hooleeey de ooleeyin trakya ağzı ile söylemi, Lili hep öyle diyor)
Konuşmalar uzayıp giderken bikinilerimiz çektik ve soluğu skooter ve plaj havlularıyla bahçede aldık. Turumuza, havuzun arkasındaki ormandan başlamaya karar verdik.  Ancak havuzun kenarından geçerken arkadaşlarımızı orada gördük ve Lili biraz arkadaşları ile oynamak için benden izin aldı. Tura sonra devam edermişiz öyle dedi.


12 yorum :

el-ni dedi ki...

zamane öocuklarının hayal güçlerinin sınırı yok :)
süper anne süper kız..
çok eğlencelisiniz :)iyi gezmeler :)

Suzy dedi ki...

El-ni: bazen ben mi ona öğretiyorum o mu bana anlayamıyorum. Ya ben yaşamayı öğreniyorum ya da o benimle eğleniyor. İtiraf edeyim çok eğlenceli.

Aynur dedi ki...

HAHAHAAAA :)) BİR İLKİ BAŞARMANIN SEVİNCİ VAR SİZDE ŞİMDİ .GERCEKTEN YAZINIZDA, YAPTIKLARINIZDA COK EGLENCELI OLMUŞ.BRAVO :))
LİLY DE SEVGİLER :)

gooogoook dedi ki...

Harkulade :)) bayıldım...
Dünya turunuz hayırlı uğurlu olsun arkadaşım, gerçek olmayacak birşey yok onlar için hayatta, belki de bizler de çok şey öğreniyoruz sayelerind;)! Tatlı Lili'm benim..

Suzy dedi ki...

Ayn ozmen: teşekkürler.

Gooogook: evet evet minik öğretmenlerimiz onlar bizim.

pınariko dedi ki...

liloş dünya turuda yapar kainat turuda bunlardan korkulur... tarkanın hep dilinde .... ''anne yaaaa beni çok sevdi''diyor babanemizinde selamları var..

Suzy dedi ki...

pınariko: Sevdik tabi, nerden bulcaz onun gibi enerjik, yorulmayan oyun arkadaşı. Allah rağzı olsun Tarkan'dan yoksa iki laf ettirmezdi. Ne güzel evlat yetiştirmişsin:)

Nurşah dedi ki...

Hahahaa çook güldüm Lili'ye..ama itiraf edeyim bende trakyalıyım hemde anababa her iki taraftan..Bende hala birşeye sevindiğimde gayrı ihtiyarı Hollleeeyyy derimm...Yada kızdığımda Halla Halla yaaa derim :)))

Suzy dedi ki...

Nurşah: Gerçekten mi? Ya Lİli okula gitmeye başlayınca böyle oldu, ben hala bulamadım o okuldaki koca trakyalıyı ama bulursam iğne ile uyuşturucam onun "H" harflerini heeee:D Yerli yersiz pörtlemesinler...

Nurşah dedi ki...

Koca Trakyalı :))))..
evet bu sıfat bizim oralarda çok kullanılır...Sen deki onu bulursan ne o"epten aykırı gidersin" :...
Ama Suzy ne yap ne et önlemini al valla..Sonra büyüdüğünde bazı kelimeler yerleşiyor ister istemez :)

Suzy dedi ki...

Nurşah: Napayım ama burada erkes böyle konuşur beyaaa:D Nasıl önleyeyim, kızan trakyada büyür, görmez misin:D hehe, elimden geleni yapıyorum ama çocuklar sünger gibi emiyorlar çevreden her bilgiyi.

Nurşah dedi ki...

:))))..duğğğru dersin..nabaycan
sende aklısın :)..