23 Eyl 2013

Baykumaş'la pratik ev dekorasyonu


Evin hoşsohpet, bol dedikodu ve türk kahvesi köşesine minik bir masa örtüsü yaptım üstelik dikmeden...


Dikmemek zorundaydım çünkü henüz dikiş makinemi paketlerden çıkarmadım. Bu köşeyi tamamlayacak otantik bir örtü yapmak için de şeker mi şeker kumaş sponsorum Baykumaş'ın gönderdiği bir parçayı kullandım. Aslında bu kumaşı gördüğüm anda aklıma bu ip çekme işi örtüler gelmişti. Genelde keten kumaşla yapılırlar ama ben bu kumaşla da başardım çünkü dokunma şekli sökülmeye müsait ancak sadece bir yönden.
Sadece bir yönden derken aşağıdaki resimde sağ üstteki kırmızılı fotoğrafta gördüğünüz gibi dikey gelen iplerin kalın olduğunu göreceksiniz; onlar sökülebiliyor. Yatay olanlar ise sentetik bir yapıya sahip ve kalın ipin çevresinde çaprazlanarak dokundukları için onları çekmeniz daha zor oluyor bu kumaşta. Tabi tek rengi bu değil, henüz görmediğiniz 2 renk daha gönderilmiş. Onlar da çok otantik ama evin bu bölümüne de bu kumaşın rengi çok yakıştı.


Yapımı:
1. Kumaşınızı istediğiniz ölçüde kesin. Sonra kenarlardan ipleri tek tek çekerek saçakları oluşturun.
2. Saçakları düğümleyin ve bir kaç cm içeriden tekrar ip çekmeye başlayın.
3. Yaklaşık 1cm olunca boşta kalan iplerden bir tutamını çektiğiniz iple bağlayın ve düğüm atın. Sonra tekrar aynı tutam ölçüsünde alıp tekrar ipin devamı ile dikkatlice bağlayın. Ben diğerlerini düğümlemedim sadece baştaki ve sondakini düğümledim o kadar.


Türk kahvesi köşemi sevdiniz umarım. Baykumaş'tan alınan kumaşla daha zevkli oldu tabi. Siz olsaydınız bu kumaşın devamı ile ve aynı teknikle bu köşeye daha neler yapardınız burayı güzelleştirmek için? Korkmayın dikiş makinamı bu hafta piyasaya çıkarıyorum. Özgürce fikir verebilirsiniz.

14 yorum :

Ipek dedi ki...

Ortamın havasına çok uymuş. Bu arada ne güzel bir Türk kahvesi köşesi öyle. İnsanın canı gidip gidip kahve içmek ister yahu.. :)

Ipek dedi ki...

Ortamın havasına çok uymuş. Bu arada ne güzel bir Türk kahvesi köşesi öyle. İnsanın canı gidip gidip kahve içmek ister yahu.. :)

Tarkanın Annesi dedi ki...

Ya yakışmak ne kelime harika olmuş zaten sana laf söyleyen çarpılır ALİMALLAH yeni evini merak ediyorum harika yaparsın herşeyi eminim

vintage peony dedi ki...

Cok guzel olmus, bayildim gercekten

sakLı bahçem :) dedi ki...

merhaba :)
Ne güzeL bi köşe oLmuş öyLe :)
sevdikLeriNLe güzeL vakit geçirmeN diLeğiyLe :)

Unknown dedi ki...

çok güzel olmuş...

Unknown dedi ki...

çok güzel olmuş...

Unknown dedi ki...

çok güzel olmuş...

Blogcu Sultan dedi ki...

çok güzel olmuş ben çok beğendim güle güle kullan :)

Keever dedi ki...

Love your post~~

Ebrushka Blog dedi ki...

Ben de evin diğer köşelerini merak ediyorum...:)

sld dedi ki...

Çok beğendim. İnanılmaz güzellikte olmuş. Baykumaşı da iyice merak ettim. Kumaşlarına baktım ama pek bir şey anlayamadım. Şu hali süper ama.

Derya BIYIK TUNA dedi ki...

evinizin diğer köşelerini merakla bekliyorum :)

Gülden GÜL dedi ki...

Çok güzel görünüyor, keyifli sohbetler, harika zamanlar geçirmeniz dileğiyle...